hero taustakuva

Erikoinen kielto Mallorcalla: paikalliset eivät saa vuokrata asuntoja matkailijoille

Flickr / Travelbusy.com artikkelin kuva
Uutiset
Paikallisten kotien vuokraaminen loman ajaksi on suosittu tapa majoittua matkalla. Baleaareille kuuluvalla Mallorcan lomasaarella asunnonvuokraus ei kuitenkaan ole enää sallittua matkailijoille.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.04.2017
facebook   whatsapp

Kielto voimaan väärinkäytösten vuoksi

Espanjassa sijaitseva Mallorcan lomasaari on hyvin suosittu matkakohde, missä matkailijat majoittuvat perinteisten hotellien ja lomakeskusten lisäksi yhä useammin myös paikallisten vuokraamissa asunnoissa. Suosittu kotimajoitus tarjoaa loman aikana mahdollisuuden tutustua saareen paikallisten tavoin, mutta on usein myös perinteisiä hotelleja edullisempi tapa majoittua lomalla. Yksityisasuntojen vuokraaminen on kuitenkin jatkossa kiellettyä Mallorcalla, kertoo Kanaria24-sivusto.

Saaren pääkaupungin Palman kaupunginvaltuusto on ilmoittanut kieltävänsä lähes täydellisesti yksityisasuntojen vuokraamisen matkailijoille kesällä 2017. Päätöksen takana on pitkään jatkunut luvaton vuokraaminen, sillä Palman apulaispormestari Antoni Noguera kertoo, että jopa 90 prosenttia vuokranantajista toimii ilman lupaa. Sakot luvattomasta vuokrauksesta voivat nousta jopa 40 000 euroon.

Kaupunginvaltuuston mukaan luvattomat vuokramarkkinat syrjivät paitsi vähätuloisia paikallisia myös saarella pitkiä aikoja viettäviä kausityöntekijöitä.

– Vuokrakustannukset ovat nousseet viimeisen neljän vuoden aikana 40 prosenttia. Se tarkoittaa, että kahden hengen työssäkäyvä perhe menettää 38 prosenttia tuloistaan kohonneiden vuokrien vuoksi, sanoo Noguera.

Kielto koskee kaikkia asuntoja, jotka vuokrataan kansainvälisten verkkopalvelujen, esimerkiksi Airbnbn, Homeawayn tai Rantalian, kautta. Mallorcan saarella päätös koskee noin 3 200 asuntoa.

Yksityisten asuntojen vuokraaminen on kasvanut lomasaarella parin viime vuoden aikana merkittävästi, ja se muodostaakin tällä hetkellä jopa noin 70 prosenttia koko majoitustarjonnasta.

Lähde: Kanaria24
Kuva: Flickr / Travelbusy.com

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.