hero taustakuva

Dubai ei luovu maailman korkeimmasta rakennuksesta – uusi pilvenpiirtäjä rakenteilla

Inka Khanji artikkelin kuva
Uutiset
Dubaihin suunnitellaan uutta pilvenpiirtäjää, joka jättäisi muut rakennukset varjoonsa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 11.04.2016
facebook   whatsapp

Valmista vuonna 2020

Kilpailu maailman korkeimman rakennuksen tittelistä käy Lähi-idässä varsin kuumana. Tämän hetken maailman korkein rakennus, Dubaissa sijaitseva 828-metrinen Burj Khalifa on saanut useita kilpailijoita.

Otollisimpana on Saudi-Arabian Jeddaan rakenteilla oleva kilometrin korkuinen Kingdom Tower, jonka on määrä valmistua vuonna 2020.

Dubai ei kuitenkaan ole valmis luopumaan Burj Khalifan kaupungille tuomasta tittelistä, ja kaupungissa on tehty mittavia suunnitelmia kunnia-arvon pitämiseksi. Dubaissa on nyt suunnitteilla uusi torni, joka valmistuessaan pitäisi maailman korkeimman rakennuksen edelleen kaupungissa.

Rakennuttaja Emaar Properties ei ole vielä paljastanut pilvenpiirtäjän lopullista korkeutta, mutta heidän mukaansa rakennuksesta tulee pykälän korkeampi kuin 828 metriin kohoava Burj Khalifa.

Päihittääkseen Saudi-Arabian Kingdom Tower -tornin tulee Dubain uuden korkeimman rakennuksen ulottua yli kilometrin korkeuteen.

Miljardin Yhdysvaltain dollarin eli yli 870 miljoonan euron hintaisen rakennusprojektin on määrä valmistua Dubain vuoden 2020 maailmannäyttelyä varten.

Torni on espanjalais-sveitsiläisen arkkitehti Santiago Calatrava Vallsin käsialaa, ja suunnitellun rakennuksen ulkoasu on hyvin moderni. Pilvenpiirtäjä on tarkoitus rakentaa vanhaan Dubaihin eli Dubai Creek -alueelle, ja valmistuessaan se elävöittäisi aluetta kaivatusti.

>> Lue myös: Vau, mitkä maisemat! Tältä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Lähde: BBC
Kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

  1. Kävimme nyt marraskuun alussa Dubaissa.Aikaisemmin olimme käyneet Dubaissa 25 vuotta sitten.Kaupunkia oli aivan eri paikka kuin silloin.Toinen toistaan mahtavampia rakennuksia vierivieressä ja liikenne kaaosmaista,vaikka metro maan päälle rakennettuna helpottaneekin ruuhkia.Upea kohde kaikkiaan nähtävyyksien,loistavan sään ja palvelujen suhteen.Suosittelen kaikille.


  2. ”Miljardin Yhdysvaltain dollarin eli noin 870 000 euron hintaisen” Jos ei kuitenkaan


  3. Unohtukuhon tuosta miljardin muunnoksesta pari nollaa..? ;)


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Parhaat lentotarjoukset