Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Bussilla maailman ympäri? Vielä ehdit Pikavuoron kyytiin!

artikkelin kuva
Uutiset
Pikavuoro maailman ympäri -bussireissulle on vielä muutama paikka vapaana nopeille toimijoille.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 10.09.2012
facebook   whatsapp

Priimakuntoinen Ajokki odottaa

Helsingin Kamppiin sunnuntai-iltapäivänä kokoontuneet reissaajat saapuivat kuulemaan viime hetken vinkit Pikavuoro maailman ympäri -bussireissulle. Joulukuun alussa Bangkokista starttaavalle Korean etapille on vielä muutama paikka jäljellä.

Kahvi- ja pullatarjoilun ohessa infotilaisuuden heittänyt pikavuorokippari Jani Laine kehottaa vielä viimeisiäkin mutkuilijoita lähtemään rohkeasti mukaan. Uskalluksesta mies ei halua lähdön jäävän kiinni, sillä bussi kuljettaa reissaajat turvallisesti paikasta toiseen.

– Luvassa on seikkailua suomalaisella linja-autolla samanhenkisessä seurassa, kippari kuvailee.

Muutama osallistuja uskalsi ääneen vitsailla 24-vuotiaan senioribussi Ajokki Royalin kisakunnosta, mutta Laine vakuuttaa viimeisen päälle puunatun menopelin olevan valmiina tuleviin haasteisiin.

Bussimatkailu on miehellä verissä: onhan hän katsonut jo pienestä pitäen isänsä peruuttavan perheyrityksen linja-autoja kotitalon pihaan. Nyt ratissa istuu Laine itse.

– Vielä yksi juttu: kun kerran hyppäätte Pikavuoron kyytiin, jäätte koukkuun, varoittaa Laine.

Pikavuorokippari infotilaisuudessa

Vanhoja tuttuja ja uusia naamoja

Alusta lähtien Pikavuoron matkassa kulkenut ja seurueen viihdepäällikkönä tutuksi tullut Tuomas Pöyry pitää bussimatkailun parhaana puolena muissa penkeissä istuvia matkustajia.

– Tärkeintä Pikavuorossa on jakaa matkakokemukset juuri näiden ihmisten kanssa. Reissun jälkeen pidetään yhteyttä ja muistellaan kommelluksia muutenkin kuin tietokoneen välityksellä, Pöyry kertoo.

Helsinkiläinen Jallu Hietanen ja salolainen Jupe Saarimaa ovat molemmat lähdössä Pikavuoron matkaan ensimmäistä kertaa. Hietanen kertoo Thaimaan tulleen jo tutuksi, nyt kiehtoo erityisesti Kiina.

– Extreme-matkailu kiinnostaa. Lähes koko Eurooppa on kierretty autolla, joten nyt on uusien kohteiden vuoro, Hietanen tuumii.

Saarimaa puolestaan kertoo seuranneensa Pikavuoron taivalta alusta saakka.

– Aiemmilla kerroilla elämäntilanne ei sallinut lähtöä, mutta nyt seikkailua ei pysäytä mikään. Kaikki otetaan vastaan, Saarimaa iloitsee.

Vielä ehdit Pikavuoron matkaan

Viisumiaikataulujen vuoksi Pikavuoron matkustajalista on saatava valmiiksi 15. syyskuuta mennessä. Muutamalle viime hetken seikkailijalle löytyy kuitenkin vielä paikka pikavuorolaisten joukosta.

Tällä kertaa Ajokki Royalin kyytiin etsitään myös uutta pikavuororeportteria raportoimaan nojatuolimatkalaisille reissun vauhdikkaat käänteet. Infotilaisuudessa nähtiinkin jo matkakuumeisia reportterinalkuja nuuskimassa mistä oikein on kyse.

Edellisellä etapilla Pikavuoron kuulumisista blogannut Kalle Jokinen kannustaa seuraavaa reportteria tekemään rohkeasti omaa juttuaan.

– Ei kannata liikaa keskittyä siihen, miten hommaa on aiemmin tehty. Tapaamieni reportterikandidaattien perusteella mielettömän hyvä setti on tulossa.

Reportterihakemuksen ehtii vielä lähettää 12.9. mennessä. Lue lisää täältä!

Iskikö matkakuume? Varaa pikavuorolippusi jo tänään!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Kalle Jokinen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.