Kuva: Visit Finland
Perinteinen suomalainen sauna

Brittilehti testasi suomalaista nakusaunaa: ”En halunnut edes ajatella saunan jälkeen syötäviä makkaroita”

Brittitoimittaja ei halunnut luopua pyyhkeestään suomalaisessa nakusaunassa.

Suomalainen saunakulttuuri hämmentää ja ihastuttaa

Brittilehti The Telegraphin toimittaja vieraili Suomen Lapissa ja Helsingissä tutustumassa muun muassa alueen aktiviteetteihin ja saunakulttuuriin. Vierailu sisälsi sekä ihmetyksen että ihastuksen aiheita.

Saunakulttuuri teki toimittajaan unohtumattoman vaikutuksen – tosin epäselväksi jää, oliko kokemus miellyttävä vai ehkä kuitenkin hieman kiusaannuttava. Suomalainen tapa saunoa alasti oli nimittäin liikaa brittimiehelle, joka päätti pysytellä pyyhkeen suojissa.

– Suomalaisissa saunoissa on omat puolensa naisille ja miehille, ja alastomuus on normaalia. Uima-asuja ei saunassa katsota hyvällä, ja pyyhkeen käyttäminen taas on hieman outoa ja vierasta, kirjoittaa brittilehti.

Saunan jälkeen osallistujille tarjottiin perinteiseen tapaan makkaraa ja olutta. Brittitoimittajalle ateria aiheutti kuitenkin mielleyhtymiä takaisin saunan penkille.

– Nakusaunan lauteilla en olisi halunnut ollenkaan ajatella myöhemmin tarjoiltavia makkaroita.

Saunakokemuksen kruunasi tietysti perisuomalaiseen tapaan lumessa kieriminen, jolle toimittaja yritti turhaan löytää yksittäistä suomen kielen sanaa. Saunan lisäksi brittilehti kertoo pilkkimisestä, jonka ”ainoa saalis oli jäätyneet varpaat”, sekä murtomaahiihdosta, moottorikelkkailusta ja husky-safarista.

Vain pari viikkoa sitten toinen brittilehti The Guardian hehkutti Suomen kesää ja kehotti matkailijoita suuntaamaan Espanjan rantojen sijaan eteläiseen Suomeen. Matkailujätti Lonely Planet puolestaan nimesi tällä viikolla Suomen vuoden 2017 kiinnostavimpien matkakohteiden joukkoon.

Lähde: The Telegraph
Kuva: Visit Finland

Päivitetty: 28.10.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia