Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Anoppia ei haluta matkalle mukaan

artikkelin kuva
Uutiset
Tutkimuksen mukaan anoppi ja työt ovat vähiten mieluisia matkalle mukaan otettavia asioita.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 21.06.2010
facebook   whatsapp

Pakkausstressi tyypillistä

Kesälomien lähestyessä alkaa monissa kodeissa pakkaushysteria. Pitää pakata juhannuksen viettoon appivanhempien luo, aurinkolomalle Kreikkaan, tyttären rippileirille tai romanttista kahdenkeskistä viikonloppua varten.

Matkustaminen ja matkojen suunnittelu ovat mukavaa tekemistä. Mutta lähtöpäivän lähestyessä monet kokevat lievää ahdistusta. Onko kaikki vaatteet pesty? Onko meillä passi, viisumi, rokotuskortti, oikeaa valuuttaa, vakuutukset ja filmejä levottomille lapsille?

Mutta mitä ei haluta mukaan matkalle? Onko kumppanin pakkaamistavoissa parantamisen varaa?

Matkalaukuistaan tutun Samsoniten tuoreesta tutkimuksesta selviää, että pohjoismaalaiset jättävät mieluiten anopin kotiin. Suomalaiset haluavat välttää matkoillaan myös juoppoja. Puolet miehistä taas sanoo kumppanin pakkaavan liikaa. Vastaukset ovat samansuuntaisia kaikissa maissa: anopin lisäksi myös työt halutaan jättää kotiin.

Suomalaiset haluavat välttää juoppoja

Kyselyssä löytyi myös mielenkiintoisia eroja, jotka näyttävät vahvistavan eri maihin liittyviä ennakkoluuloja. Suomalaiset haluavat välttää lomallaan juoppoja – tämä oli yksi suomalaisten tavallisimmista vastauksista, kun kysyttiin ketä tai mitä he eivät ehdottomasti halua matkalleen.

Norjalaiset haluavat jättää huonon tuulen kotiin, ja tanskalaiset eivät puolestaan kaipaa lomallaan tanskalaista ruokakulttuuria. Ruotsalaiset vastasivat hieman käytännönläheisemmin: heidän mielestään tärkeintä on, että ei pakkaa liikaa, ja että välttää turhia tavaroita.

Puolet miehistä: kumppani pakkaa liikaa

Anopin jättäminen kotiin ei näytä vielä takaavan mutkattomia lomavalmisteluja. Peräti 90 % pohjoismaalaisista sanoo kumppaninsa tekevän jotain väärin pakatessaan. Naisten ja miesten moitteet ovat erilaisia. Naisista 10 % on sitä mieltä, että kumppani pakkaa liian vähän vaatteita, kun taas puolet miehistä sanoo, että kumppani pakkaa liikaa.

Tämä mielipide on erityisen selkeä Tukholmassa, jossa ollaan muutenkin keskimääräistä tyytymättömämpiä kumppanin pakkaustottumuksiin. Puolet tukholmalaisista, sekä naisista että miehistä, valittaa kumppaninsa pakkaavan vääränlaisia tai rumia vaatteita matkalle.

Samsoniten satavuotisjuhlien kunniaksi toteutettuun pohjoismaiseen tutkimukseen osallistui n. 4 000 tanskalaista, suomalaista, norjalaista ja ruotsalaista.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.