Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kansa maksoi mukisematta – Lontoo saa pian kissakahvilan

artikkelin kuva
Uutiset
Eläinrakkaat kaupunkilaiset pääsevät pian kahvittelemaan kissojen kanssa Lontoossa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 16.09.2013
facebook   whatsapp

Kissojen ystävien kokoontumispaikka

Lontoossa paljon huomiota herättänyt kissakahvilahanke edistyy kaupungin kissafanien iloksi. BBC:n mukaan Lady Dinah’s Cat Emporium on saanut luvan aloittaa toimintansa Lontoon trendikkäässä Shoreditchissa.

Lontoolaisversion takana on nainen, joka lupasi perustaa kahvilan mikäli saisi kerättyä 100 000 puntaa eli vajaat 120 000 euroa. Mediahuomion myötä lahjoitukset kasvattivat yrittäjän kassaa nopeasti, ja kahisevaa kertyi jopa 130 000 euroa.

Virallista avajaispäivää ei ole vielä julkistettu, mutta hankkeen etenemistä voi jo seurata kahvilan verkkosivujen välityksellä. Kissakahvilassa tulee asumaan kodittomia kissoja, jotka on pelastettu löytöeläinkodista.

Kissakahviloiden tarkoitus on tarjota yhteistä aikaa kissojen kanssa sellaisille ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta pitää omaa lemmikkiä. Suurkaupungissa työkiireet, vuokra-asunnon rajoitukset ja taloudelliset syyt estävät monia antamasta lemmikille kotia.

Vaikka kissakahvilat ovatkin tunnetuimpia Japanissa, ei Lontoon kissakahvila ole Euroopan ensimmäinen. Vastaavia kahviloita on jo avattu Itävallassa, Venäjällä sekä Iso-Britannian Devonissa.

Lähde: BBC
Kuva: Flickr / Norio.NAKAYAMA

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Lontoo tulee aivan jälkijunassa, myös Budapestissa ja Prahassa on jo omansa.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.