Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tämä matkakumppani voi pelastaa reissusi – mutta vain jos käytät oikein

Flickr / SCA Svenska Cellulosa Aktibolaget artikkelin kuva
Matkailijan terveys
Saippuan puuttuminen voi yllättää lomailijan vaikkapa lentomatkalla tai ravintolan vessassa, ja matkailijan käsimatkatavaroista kannattaakin aina varata tilaa pienelle käsidesipullolle. Tehokkaimmat käsidesit tehoavat paitsi influenssaviruksiin, myös vatsatautia aiheuttavaan norovirukseen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 02.03.2016
facebook   whatsapp

Muista käsidesi erityisesti matkaillessasi

Vilkkaat lentokentät, kuhisevat kahvilat ja vilkkaat ostoskeskukset ovat viruksille ja bakteereille oivallisia paikkoja löytää uusia kantajia. Erityisesti talven lomareissut osuvat vuoden pahimpaan influenssa-aikaan, joten käsihygieniaan kannattaa lomahuumassa kiinnittää normaalia tarkempaa huomiota.

Tehokkain tapa selättää pöpöt on helppo: kädet pestään huolellisesti saippualla, huuhdellaan ja kuivataan hyvin puhtaaseen paperiin tai pyyhkeeseen.

Saippuaa ei ole aina tarjolla, mutta käsien mekaaninen hieronta juoksevan veden alla vie kuitenkin osan bakteereista mennessään. Myös käsien kuivaaminen on erittäin tärkeää. Vesipesu on syytä täydentää käsien desinfiointiaineella, jolloin se on tehokas suoja myös influenssaviruksia vastaan.

Käsien pesun jälkeen hana kannattaa sulkea koskematta siihen juuri puhdistetuilla käsillä. Vesihanan ja wc-tilojen ovien sulkemiseen kannattaakin käyttää esimerkiksi kyynärpäitä, jolloin kädet pysyvät puhtaina.

Kolme helppoa vinkkiä käsidesin käyttöön

  1. Annostele käsidesiä riittävästi.
  2. Anna käsidesille aikaa vaikuttaa.
  3. Anna käsien kuivua rauhassa, sillä kosteiden käsien kuivaaminen tekee käsidesistä tehotonta.

Lähde: Initial
Kuva: Flickr / SCA Svenska Cellulosa Aktibolaget

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.