Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkustatko tänä kesänä Bulgariaan? Varo lääkärikäyntien huijauslaskuja!

artikkelin kuva
Matkailijan terveys
Bulgariassa toimiva huijausyhtiö veloittaa ylihintaa sairastuneilta matkustajilta.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 26.05.2014
facebook   whatsapp

Huijauslaskuja lääkärikäynneistä

Vakuutusyhtiö Eurooppalainen kehottaa matkailjoita välttämään Bulgarian turistikohteissa toimivaa Global Assistance Bulgaria Ltd -yritystä, joka hoitaa joidenkin paikallisten lääkäreiden ja hoitolaitosten laskutusta.

Laskutusyhtiön kanssa yhteistyötä tekevät lääkärit vaativat potilailta allekirjoituksen asiakirjaan, jossa potilas sitoutuu korvaamaan kaikki hoitoon liittyvät kustannukset. Sen seurauksena lääkärikäynnin lopullinen hintalappu saattaa olla runsaasti paikallista hintatasoa korkeampi.

Ylihintaa tekemättömistä hoidoista

Vakuutusyhtiön mukaan tiedossa on lukuisia tapauksia, joissa perintätoimistot penäävät allekirjoitettuun sopimukseen vedoten matkailijoilta ylihintaisia hoitotoimenpiteitä. Global Assistance Bulgaria Ltd:n toimet ovat selvittelyn alla useassa Euroopan maassa.

Yhtiö on Eurooppalaisen mukaan laskuttanut myös tekemättömistä hoidoista sekä toimenpiteistä joita ei voi pitää lääketieteellisesti perusteltuina. Vakuutusyhtiö Eurooppalainen ei hyväksy kyseisen laskutusyhtiön kautta tulevia laskuja eikä anna maksusitoumuksia yhtiötä käyttäviin hoitolaitoksiin.

Huijausyhtiö saa usein asiakkaansa hotellien henkilökunnan ohjaamina, joten Bulgariassa sairastuvan matkustajan on syytä suhtautua varauksella hotellista saatuihin vinkkeihin.

Lähde: Pohjola
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.