Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkailija, näin tavoitat suomalaisen lääkärin paikasta riippumatta

artikkelin kuva
Matkailijan terveys
Mobiilisovelluksen avulla matkailija voi saada videokonsultaation suomalaiselta lääkäriltä.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.02.2014
facebook   whatsapp

Videopuhelu lääkärin kanssa

Uudella suomalaisella MeeDoc-mobiilisovelluksella pääsee lääkärin vastaanotolle videopuhelun välityksellä paikasta riippumatta. Matalan kynnyksen palvelun tarkoituksena on säästää sekä lääkärin että potilaan aikaa.

Lääkäripalveluja voi käyttää ajanvarauksella tai päivystyksen tapaan, ja niitä tarjoavat yksityiset lääkärit, erikoislääkärit ja terveyspalveluja tarjoavat yhtiöt. Kela-­korvauksen jälkeen 15 minuutin kestoisen videokonsultaation hinnaksi tulee palvelun mukaan 25 euroa.

Valviran vuodenvaihteessa voimaan tullut asetus mahdollistaa videoitse tapahtuvan lääkärikonsultoinnin EU-­ ja ETA-­maihin sekä Svetsiin, mikä auttaa ulkomailla sairastavia matkailijoita.

Vuonna 2014 lanseerattu MeeDoc on yrityksen toimitusjohtaja Mikko Kiiskilän mukaan kustannustehokas vaihtoehto esimerkiksi työterveydenhuollon saralla. Etäkonsultointi sopii etenkin taajama-­asukkaille ja liikuntaesteisille.

Sovelluksen on tähän mennessä ottanut käyttöönsä YTHS. Pian sovelluksen kautta on mahdollista saada myös reseptimääräys potilaan salliessa pääsyn olemassa oleviin potilastietoihinsa.

Sovellus toimii tableteilla, kaikilla kameralla varustetuilla kannettavilla ja pöytäkoneilla, iPhonella sekä tulevaisuudessa myös muilla älypuhelimilla. Sovelluksen voi ladata iOS‐laitteeseen Appstoresta tai sitä voi käyttää osoitteessa www.meedoc.fi.

Lähde: MeeDoc

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.