Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkailija, jouduitko kiipeliin Espanjassa? Tässä erikoinen mutta erinomainen apukeino!

Inka Khanji artikkelin kuva
Matkailijan terveys
Espanjan Aurinkorannikolla oleskelevat suomalaismatkustajat saavat tulkkausapua hätätilanteissa espanjaa osaavilta vapaaehtoisilta.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.12.2015
facebook   whatsapp

Suomalaista tulkkausapua Aurinkorannikolla

Espanjan Aurinkorannikolla on mahdollista saada suomenkielistä käännösapua esimerkiksi ambulanssin, poliisin tai muun virkavallan edustajan kanssa asioimiseen. Muun muassa soitot paikalliseen hätäkeskukseen, toiminta kolaritilanteessa sekä asiointi sairaalassa helpottuvat tulkkauspalvelun avulla.

Helmikuussa 2014 perustettu SOS-tulkkipalvelu syntyi 30 ihmisen halusta auttaa Espanjan Aurinkorannikolla oleskelevia matkailijoita. Tulkit ovat espanjaa osaavia suomalaisia, jotka auttavat matkailijoita esimerkiksi sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Apu on useissa tilanteissa tarpeen, sillä Espanjan hätäkeskuksissa ei ole aina työvuorossa englantia osaavia päivystäjiä ja vaikka olisi, eivät kaikki suomalaismatkailijat osaa englantia.

SOS-tulkkipalvelun puhelinnumero Espanjassa on 618 56 66 03. SOS-ryhmä on tuottanut myös Turvaoppaan, jossa annetaan käytännön vinkkejä turvalliseen elämään Espanjassa. Turvaoppaan lisäksi SOS-ryhmä on julkaissut SOS-passin, joka taittuu viisiosaiseksi luottokortin kokoiseksi vihoksi.

SOS-tulkit eivät anna lääketieteellisiä neuvoja, vaan he toimivat puhelintulkkeina apua tarvitsevan, espanjaa taitamattoman suomalaisen ja apua toimittavan viranomaisen välillä.

>> Tutustu palveluun SOS-ryhmän verkkosivuilla ja tallenna tämä tärkeä yhteystieto puhelimeesi ennen Espanjan-matkaasi!

Lähde: SOS-ryhmä
Kuva: Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Kysyn härkätaistelu asiaa: onko Malagassa tai muualla Espanjassa härkätaisteluja/a huhtikuun alussa. Haluaisin tietää että milloin ja missä.
    Kiitos. Tulisin mielelläni katsomaan elämäni ainoan sellaisen.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.