2016 REWIND


Miltä näytti mun 2016 matkailuvuosi? Aika hyvältä, mutta tutustutaan siihen vielä vähän lähemmin.

Tammikuu


Lautailumatka Tahkolle. Ei oikein muuta kerrottavaa, tuli laskettua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helmikuu

Helmikuussa mä olin kalenterin mukaan työmatkalla Vaasassa, mutta muuten ei kyllä tullut tehtyä mainitsemisen arvoisia reissuja.

Maaliskuu


Pääsiäismatka Himokselle lautailemaan.

Huhtikuu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Ylläri, lautailumatka Rukalle. Pitää varmaan siirtää blogi lumipalloon. No ei, mutta siis kirjoittelin jo alkuvuonna talven laskumatkoista koosteen, johon voi käydä tutustumassa täältä.


Huhtikuussa koitti vuoden 2016 ensimmäinen ulkomaanmatka ja se suuntautui Los Angelesiin. Los Angeles on aina hyvä idea ja varsinkin silloin kun saat lennot alle 400 eurolla. Muutaman kerran kaupungissa käyneenä ei enää tarvitse suorittaa, voi tehdä just sitä mitä haluaa. Mä haluan haikkailla Hollywood Hillseillä, katsoa auringonlaskuja Griffith Observatoryllä, hengailla Malibussa ja Santa Monicassa ja shoppailla Whole Foodsissa.


Huhtikuinen reissu määritti oikeastaan myös loppuvuoden lomat. Surffattiin Venice Beachillä ensimmäistä kertaa elämässämme ja parantumaton surffikuume iski. Joku surffaamisessa viehätti saman tien, vaikka yhden yhtä aaltoa ei tullut saatua kiinni ensimmäisellä tunnilla ja nenäontelot tuli huuhdottua suolavedellä.

Toukokuu


Lontoo toukokuussa oli niin extemporematka kun voin olla. Tiistaina mietittiin, että pitäisikö lauantaina lähteä Lontooseen ja sitten lähdettiin. Me ihan oikeasti lennettiin ystäväni kanssa päiväksi Lontooseen shoppailemaan ja syömään. No ragrets, lennot oli halvat ja meillä ilmeisesti liikaa rahaa.

KesäkuuPortugali oli erilainen reissu. Yövyttiin surffimajatalossa, tutustuttiin ihaniin ihmisiin ympäri maailmaa ja surffattiin. Yleensä reissataan poikaystävän kanssa kahdestaan ja sosialisoituminen on vähän niin ja näin, mutta täällä vietettiin aamut, päivät ja illat yhdessä uusien ystävien kanssa. Ikinä ei ole ollut niin vaikea lähteä kotiin. Viikko Portugalissa kesäkuussa 6/5 suosittelen ihan jokaiselle surffauslomaa. Ericeira tägin alta löydätte tarkemmat postaukset joihin kannattaa tutustua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Heinäkuu


Ystäväni asui kesän Tukholmassa, vapaaviikonloput kohtasivat ja vietin viikonlopun hänen luonaan. Kesäinen Tukholma oli ihana.

Elokuu


Skotlanti oli ystäväni idea ja koska mut on helppo ylipuhua kaikkeen, lähdimme elokuussa sinne. Glasgow, Edinburgh ja Ylämaat. Pitkän miettimisen jälkeen päädyin siihen, että uskallan ajaa väärällä puolella tietä ja Ylämaiden maisemia katsellessa olin hyvin tyytyväinen siihen päätökseen. Automaattiauto ja luotto itseensä kuskina riittää, jos ensimmäistä kertaa haluaa ajella väärällä puolella tietä. Skotlanti oli hyvä.


Berliini oli elokuun toinen reissu poikaystävän kanssa, ja monen vuoden Berliinin välttely osoittautui turhaksi ja rakastuin kaupunkiin. Edullista, hyvää ruokaa, ihania paikkoja ja paljon tekemistä.

Syyskuu ja lokakuu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nada.

Marraskuu ja joulukuuHavaiji. Kesällä tuli vastaan superhalvat lennot Havaijille ja me ei  voitu niitä vastustaa. Kolme viikkoa lomaa marras-joulukuun vaihteessa kelpasi ja Havaiji meni jenkkien osavaltioista TOP 3 listalle heti. Oahun North Shore, Waikikin kevyet aallot, Mauin kauneus ja ihana lämpö teki vaikutuksen. Mun on varmasti palattava kokemaan näitä uudestaan sekä päästä tutustumaan Big Islandiin ja Kauaihin, jota useammat ovat kehuneet Havaijin parhaaksi saareksi.

Mä lupaan, että kirjotan Havaijista kyllästymiseen asti.

2016 oli hyvä matkailuvuosi.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat Muru Mou ja Travellover.  Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Minut löydät Instagramista nimellä @marika.w

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply ananas2go torstai, 5 tammikuun, 2017 at 19:16

  Ihanan spontaani Lontoo! Nauroin ääneen tuolle pitäisikö lähteä päiväksi -ajattelulle. Huomaan alkaneeni helliä ajatusta tässä, kun työ = pieniä osa-aikatöitä, jotka eivät kerrytä lomaviikkoja mutta suovat arkivapaita jatkuvasti. Tiedätkös, joskus kauankauankauan sitten lentoja mainostettiin lauseella ”Illaksi kotiin…”. Sen oli kai tarkoitus vakuuttaa liikematkailijat siitä, etteivät työmatkat aina hotellielämän rasitusta merkitse.

  Mukava tietää, että joku on testannut tuollaista päiväretken ajatuksta!

  • Reply marikaw tiistai, 31 tammikuun, 2017 at 20:52

   Haha kiitos! :D Se oli kyl superspontaani ja siis jos vaan tulee mahollisuuksia niin miks ei. Lontoo on toisaalta niin ihana, että päivä on vähän harmittavan lyhyt siellä.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa torstai, 5 tammikuun, 2017 at 19:22

  Haha, en ihmettele ettei Vaasasta ole tuon enempää kerrottavaa. Asuin siellä melkein 20 vuotta ja vaikka toisinaan pidänkin kaupungista niin aina en siinä onnistu :D Mä varmasti keskittyisin Losissa just kans auringonlaskuihin ja haikkailuun. En oikeen edes keksi mitä muuta siellä haluaisin tehdä. No joo, voisihan rannallakin käydä kerran. Ihania hyvän mielen kuvia tää postaus täynnä! :)

  • Reply marikaw tiistai, 31 tammikuun, 2017 at 20:52

   Kiitos! <3 Losi on mielenkiintonen paikka, jos lähet sinne sillä fiiliksellä et on tehtävä kaikki mitä ns pitää niin et varmaan nauti, mutta jos vaan antaa tunnelman viedä niin toimii.

 • Reply Skimbacon Katja torstai, 5 tammikuun, 2017 at 20:12

  Kuulostaa ja näyttää kyllä aivan mahtavalle matkavuodelle. Just täydellinen sekoitus lunta, kaupunkeja ja rantoja!

  • Reply marikaw tiistai, 31 tammikuun, 2017 at 20:53

   Oli kyllä super. <3

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, 6 tammikuun, 2017 at 06:14

  Skotlanti ja ylämaat, ei yhtään hullumpi idea. Päiväksi Lontooseen, miks sitä aina ajattelee että viikonloppu on liian lyhyt?

  • Reply marikaw tiistai, 31 tammikuun, 2017 at 20:53

   No Lontoolle voi olla ehkä vähän liian lyhyt, mutta pitää välillä tehdä erikoisempiakin päätöksiä. :D Ja ylämaat oli <3.

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, 7 tammikuun, 2017 at 16:49

  Ex tempore -reissut on parhaita, ja päivä Lontoossa kuulostaa todella hauskalta! :) Upean kuuloisia reissuja kaikki muutkin, varsinkin Portugali taisi olla ikimuistoinen kokemus :)

  • Reply marikaw tiistai, 31 tammikuun, 2017 at 20:54

   Kaikki oli kyllä upeita reissuja, mutta Portugali ehkä jäi sydämeen päälimmäiseksi. :)

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 18:36

  Peukutan ajatukselle päiväksi Lontooseen! Koska lähtisin itekki. 2015 kävin vuorokauden reissulla eikä haitannut kyllä tippaakaan :D kerkiää siinäki. :)

  • Reply marikaw tiistai, 31 tammikuun, 2017 at 20:55

   Haha hyvä etten oo ainoo. :D Ei haitannu tippakaan, nyt haittaa kun tahdon Lontooseen ASAP!

 • Reply Tiia/ReiseReise sunnuntai, 22 tammikuun, 2017 at 21:59

  Hyvältä kuulosti ja näytti! Itsekin olin viime vuonna ensimmäistä kertaa Skotlannissa, Edinburghissa ja Glasgowssa, oli kyllä kiva nähdä muutakin kuin Englantia. Berliini on musta aivan ihana, kiva että nyt ihastuit. :) (vaikka ei se multa ole pois jos joku ei kaupungista pidä)

  • Reply marikaw tiistai, 31 tammikuun, 2017 at 20:55

   Niinpä, mut jos joku ei pidä omasta lempparikaupungista niin helposti tulee puolusteleva fiilis ”ei mut oikeesti se on ihana paikka” :D Mulla on hirvee kuume tällä hetkellä Britteihin kiertelemään aaaa.

 • Reply Travellover Annika maanantai, 23 tammikuun, 2017 at 08:00

  No nyt kyllä oli ihan huippu matkailuvuosi! Uskomaton! Ja mikä parasta tuo asenne: kun tulee halvat lennot, mennään. Kun tekee mieli kokeilla surffausta, kokeillaan, jos haluaa päiväksi Lontooseen, mennään. Ihan parasta! Kunpa vain itsekin joskus saisi napattua jotain tuollaisia huippuhalpoja lentoja. Okei, Istanbuliin satasella, mutta vähän eri mittakaava kuin Losiin 4oo:lla.

  • Reply marikaw tiistai, 31 tammikuun, 2017 at 20:56

   Kiitos, nautin erittäin paljon siitä itse myös! :D Ja siis viime vuoden tärkeimpinä oppeina mulla ehkä se, että pitää olla positiivinen, nauttia elämästä ja tehdä asioita mitkä tekee onnelliseksi. Surffauksesta tuli yksi niistä.
   Huippuhalvat lennot on aina ihana löytää, mutta usein joutuu jäädä nuolemaan näppejään. :D

  Leave a Reply