Suomen suurin matkablogiyhteisö

Amsterdam marraskuussa jatkuu

Ehdin tehdä vaikka mitä parissa päivässä Amsterdamissa. Edellinen postaus marraskuisesta Damista löytyy täältä.


Alankomaihin assosioidaan aika usein tuulimyllyt ja sain päähäni, että tahdon nähdä tuulimyllyjä Amsterdamissa. No google laulamaan ja selvittelemään, että mites se onnistuu. Täältä löytyy tietoja Amsterdamissa ja lähistöllä olevista tuulimyllyistä. Yövyimme Golden Tulip nimisessä hotellissa, joka oli kävelyetäisyydellä De Bloem tuulimyllystä (osoite Haarlemmerweg 465). Aloitin siis aamuni lenkillä kohti tätä tuulimyllyä.

Mulla ei ollut mitään sen kummempaa agendaa tyylimyllymetsästämisessä, halusin vaan käydä kuvaamassa sellaista ja saada autenttisen Alankomaat-kokemuksen. De Bloem on avoinna yleisölle ainoastaan kansallisena tuulimyllypäivänä, muina päivinä sitä täytyy tyytyä ihastelemaan ulkopuolelta.

Toinen varteenotettava vaihtoehto tuulimyllybongailulle ja samalla oluelle, on Brouwerij’t IJ, joka on pieni panimo De Gooyer tuulimyllyn kyljessä. En tiedä miksi mainostan näissä Amsterdam postauksissa olutta kun en itse ole koskaan juonut sitä, mutta ehkä joku nauttii! Mun aikatauluihin Brouwerij ei sopinut, mutta paikkaa on kehuttu.


Sunnuntai aamuna oli aika rauhallista kävellä kaupungilla, mutta kello 12 kun kaupat aukeavat täyttyy Kalverstraat ja kelluvat kukkamarkkinat hujauksessa. Mun mielestä noi kukkakaupat on ihanat, jokainen täynnä täysin samoja tuotteita ja aikalailla samaan hintaan, mutta silti niissä tulee käytyä useammassa. Harmi, että mulla ei ole pihaa missä alkaa kasvattamaan tulppaaneja. Toiselta puolelta tietä löytyy sitten pieniä putiikkeja, joista voi ostaa mitä ihmeellisimpiä asioita.

Kun ihmisiä alkoi olla kaupungilla liikaa enkä jaksanut tunkea ihmismassojen läpi sujahdin Begijnhofin alueella keskustassa. Historiallinen alue, jossa on elänyt beguine-tyylillä eläviä naisia (melkein nunnia, kaikkea sitä oppii blogipostauksia kirjoitellessa). Alue oli hyvin hiljainen ja sisäpihalle mentäessä onkin kylttejä, että kunnioitathan paikkaa ja olet hiljaisesti.


Lupasin edellisessä postauksessa vinkit Van Goghin museoon ja Anne Frankin taloon ja oikeesti mulla on yks vinkki mitä kannattaa kuunnella. Ostakaa liput etukäteen. Ne jonot oli jotain ihan jäätäviä marraskuussa, en halua ajatella pahimpia turistikausia. Van Goghin museoon saa lippuja saa ostettua netistä ihan lähipäiville, Anne Frank liput saattavat olla viikonkin päähän loppuunmyyty. Ilman lippujakin toki pääsee, mutta esimerkiksi Anne Frankin taloon vasta 15.30 jälkeen. Mulla ainakin on parempaa tekemistä kun jonottaa monta tuntia ja ostin liput fiksuna etukäteen.

Van Goghin museo oli yksi parhaita museoita, missä olen aikoihin käynyt. 17 euron hintaan pääset ihailemaan Van Goghin teoksia sekä erilaisia kiertäviä näyttelyitä. Mulla vierähti pari tuntia kierrellen kerroksia ja katsellen taidetta. Kuvia sieltä tasan kaksi yläpuolella näkyvää.

Anne Frankin talon kierroksen aika koitti alkuillasta ja taas tyylikkäästi jonojen ohi sisään odottelemaan kierroksen alkua. Talossa ei saa kuvata ja tottakai kunnioitin sitä ohjeistusta ja kuvat jäi ottamatta. Mä en oikein tiedä miten kuvailla tätä kierrosta täällä, aika hiljaista porukkaa kävelee portaita ylös jonossa ja hiljaisena tutustuu huoneisiin. Mielessä todennäköisesti se, että miten maailmasta löytyy niin paljon pahaa.


Anne Frankin jälkeen ilta jatkui valaistujen kanaalien ihailulla ja siitä nukkumaan menolla. Biletys ja Red Light District tuli tällä reissulla kierrettyä kauempaa.  Amsterdam on yksi Euroopan lempikaupungeistani ja muutama päivä siellä piristää aina. Mitkä on teiän lempparipaikkoja Damissa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kari keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 18:17

    Kaunista mutta marraskuussa oli varmaan kylmää.

  • Leave a Reply