Suomen suurin matkablogiyhteisö

Marraskuinen Amsterdam


Kannattaako marraskuussa lähteä Amsterdamiin? Kannattaa.

Mitä kaikkea marraskuussa voi tehdä Amsterdamissa? Kaikkea.

Voiko Amsterdamissa reissata yksin? Voi.


Viime vuoden marraskuussa vietimme kaksi yötä Damissa poikaystäväni ja hänen veljensä kanssa. Käytännössä vietin kuitenkin päivät yksin kaupungilla, koska matkaseuralaisten aktiviteetti oli musiikkitapahtuma, joka ei mua niin kiinnostanut. Mulle matkalla oli luvassa kulttuuria ja omaa aikaa.Amsterdam näytti meille sateista puoltaan marraskuun alussa, mutta ei annettu sen häiritä ja mietittiin sisäaktiviteetteja. Kanaaliristeilyä olin jo ennen reissua harkinnut, joten hypättiin pitkän kanaaliveneen kyytiin 15 euroa köyhempinä. Risteily kestää reilun tunnin ja pyörii reilun tunnin kanaaleja pitkin.

Veneestä käsin näkee monet suositut nähtävyydet, ja kuulokkeet korvissa pääsee kuuntelemaan tarinoita ja infoa näistä paikoista. Kuulee kanaalien historiasta, Amsterdamin historiasta ja erikoisia faktoja matkan varrella olevista rakennuksista. Kanaalit ovat osittain Unescon maailmanperintökohde listalla ja oli kyllä kiva kokemus, vaikka aurinkoisella ilmalla varmasti saisi vielä enemmän nautintoa. Pitkällä paatilla tehtävät tiukat käännökset olivat mielenkiintoisia kun venkslataan vene läpi ahtaista koloista.


Sateisella ilmalla toimii myös muut sisäaktiviteetit, esimerkiksi olutkierros Heineken Experiencessä. Viimeksi ei käyty täällä, mutta sitä edellisellä Amsterdamin reissulla käytiin. Jos olet oluen ystävä niin suosittelen paikkaa, ja siis vaikka en juo olutta niin oli kokemus oli ihan hauska. Heineken Experiencen hinta on 16 euroa ja se sisältää kaksi olutta tai muuta virvoitusjuomaa.

Experiencessä pääsee siis katsomaan oluen valmistusvaiheita, maistelemaan eri tekovaiheissa olevaa olutta ja lopuksi sitten nauttimaan valmiita tuotoksia.


Mä rakastan puistoja ja esimerkiksi Lontoossa Hyde Park ja New Yorkissa Central Park on ihan mun suosikkipaikkoja. Amsterdamin vastine näille on Vondelpark, jossa vietin aikaa yksin kävellen ja kuluttaen aikaa. Ilma ei ollut ihan sopiva piknikin viettämiseen, mutta mä nautin suunnattomasti ihan vaan päämäärättömästä haahuilustakin. Onneksi on puhelin, josta saa paikannettua itsensä, sillä mä voin eksyä ihan missä vaan.

Vondelparkin jälkeen jatkoin matkaa katsastamaan I amsterdam kirjaimia ja tarkistamaan seuraavaa päivää varten Van Gogh museon sijainnin. Yritin saada pari kuvaa, jossa noin sata ihmistä ei olisi tiellä, mutta oli vähän mahdotonta. Tottakai kaikkien pitää saada kuvata itsensä kirjainten päällä, itse yksinäisenä yritin selfieitä heikolla menestyksellä.


Puistohengailun jälkeen teki mieli päästä sisätiloihin, joten reissasin Amsterdam Public Libraryyn lähinnä näkymien takia. Mun mielestä on tosi kiva päästä katsomaan kaupunkeja vähän korkeammalta yläilmoista, ja lyhyen googlettelun tuloksena löysin kehuja kirjastosta. Julkiset kirjastot eivät tietenkään maksa mitään, joten budjettimatkailijalle sopiva paikka käydä tarkkailemassa kaupunkia.

Vaikka Amsterdam on pyöräilijöiden suosiossa, pakko kehua Damin julkista liikennettä. Toimivaa ja halpaa, esimerkiksi 48 tunnin lippu maksaa 12,50 euroa. Mun suosikkikulkuneuvo on raitiovaunut, joilla mun kokemuksen mukaan keskusta-alueella pääsee liikkumaan ihan mihin vaan.


Loppuillasta reissasin vielä shoppailukatu Kalverstaatille katsastamaan jouluvalohässäkät ja syömään ihanaa falafelia Maoz nimisessä pikaruokaravintolassa. Taisin myös samalla katsastaa seuraavaa päivää varten valmiiksi kaupat, joihin halusin mennä törsäämään. Olin yksin liikenteessä, mutta mitään ongelmaa ei tullut koko päivänä vastaan. Sain kulkea ja harhailla ihan rauhassa ympäri kaupunkia.

Yhdessä päivässä ehtii ihan hyvin siis nähdä Damia! Toki riippuen siitä mitä haluaa tehdä, mutta mulla oli mukavan rento päivä. Jatkan seuraavassa postauksessa ja annan asiantuntevat vinkit mm. tuulimyllybongailuun, Anne Frankin taloon ja Van Goghin museeon.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply