Sunset sings the sweetest tune

Miten nää kuukaudet menee näin nopeasti? Taas on Instagram Travel Thursdayn aika ja kuukausi on vaan vierähtänyt. Kuukauden teema on matkailun värit ja mä päätin lähestyä teemaa auringonlaskun väreillä.


Key West, FL.

Auringonlaskut on <3. Mä katselisin auringonlaskuja mielellään joka päivä, mutta kotona ollessa niihin ei tule juurikaan kiinnitettyä huomiota. Reissussa taas tulee aina katsottua auringonlaskun aika, ja tähdättyä sen mukaan esimerkiksi rannalle. Varsinkin Kalifornian auringonlaskut on aina nähtävä, ja seuraavista kuvista selviää ehkä, että miksi.


Seal Beach, CA.


Highway 1, CA.


Hermosa Beach, CA.


Laguna Beach, CA.


Seal Beach, CA.


Griffith Observatory, CA.

Ei mulla muuta. Mä liputan Kalifornian auringonlaskuille, mutta parin viikon päästä katotaan oisko Havaijin auringonlaskuista vastusta. Missä on teidän lempparipaikat maailmalla katsoa auringonlaskuja?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat Muru Mou,  Travellover ja Rimma+Laura.  Lisätiedot ja osallistumisohjeet esimerkiksi täältä. Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Minut löydät Instagramista nimellä @marika.w

Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply sarsa/Pohjoistuuli puhaltaa torstai, 3 marraskuun, 2016 at 11:57

  Hienot auringonlaskun värit. Mulle kelpaa kyllä myös auringonnousut – aamuvirkku kun olen.

  • Reply marikaw torstai, 3 marraskuun, 2016 at 23:00

   Eikö ookkin hienot! Mä oon kaikkea muuta kun aamuvirkku, joten auringonnousut jää aika usein kokematta. :D

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi torstai, 3 marraskuun, 2016 at 14:28

  Auringonlaskut ovat kautta maailman jotenkin maagisia. Väkisinkin sitä tulee tuijoteltua, miten kehrä katoaa hiljalleen taivaanrannan taa. Ovat auringonnousutkin kauniita, mutta niistä puttuu se kultainen lämpö.

  • Reply marikaw torstai, 3 marraskuun, 2016 at 23:01

   Just näin, ei sitä kattomista voi lopettaa kesken ja maagisesti vaan tuijottaa viimeisten säteiden katoamisen. Mä otan tavoitteeksi seuraavalla reissulla katsoa yhden auringonnousun, koska reissussa ne aika usein jää vähemmälle huomiolle.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa torstai, 3 marraskuun, 2016 at 18:07

  Auringonlaskut todellakin on niin upeita! Mä mietin yhdeksi tän kuun vaihtoehdokseni just auringonlaskuja, mutta sitten New York -fiilistelyt vei voiton. Kotona ollessa auringonlaskut kyllä helposti unohtaa, mutta sitten toisaalta niitä tulee joskus oikein jahdattua, kun sille päälle sattuu :D

  • Reply marikaw torstai, 3 marraskuun, 2016 at 23:02

   New York on aina hyvä ratkaisu. Joo siis kotona se on ehkä niin, että just sillon jos taivas palaa jossain superhienossa värissä niin tulee välitettyä siitä, mutta reissussa niiden katselussa on ihan oma fiilis. :)

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 3 marraskuun, 2016 at 18:51

  No jo on upeita auringonlaskuja! Auringonlaskut on ehdottomasti parhaimpia jossain lämpimässä, rannalla katsoen kun aurinko laskeutuu meren taakse. Suomessa ei kai taida olla kovin montaa kunnollista spottia ihailla sauringonlaskuja. Aina on metsä tiellä :D

  • Reply marikaw torstai, 3 marraskuun, 2016 at 23:03

   Joo mä en oikeen tiedä suomen parhaita auringonlaskuspotteja, täytyy toivoa että joku tähän postaukseen heittä kommentiksi. :D Samaa mieltä tosta parhaudesta!

 • Reply Pirkko / Schildt torstai, 3 marraskuun, 2016 at 21:10

  On se kumma – tai sitten ei ole kumma :-) – että auringonlaskukuvat ovat Instagramissa varmoja tykkäysmagneetteja. Vaikka se aurinko laskee joka ilta … mutta niin se vaan on. Kauniita hetkiä olet Sinäkin onnistunut tallettamaan.

  • Reply marikaw torstai, 3 marraskuun, 2016 at 23:04

   Kiitos. :) Joo totta ne on tykkäysmagneetteja, mutta se vaan on ehkä niin maaginen ja usein hienon näköinen ilmiö että tykkäyksiä satelee?

 • Reply Miffa perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 00:09

  Oi vitsit, olin just viime kesänä noilla seuduilla ja auringonlasku oli kyllä joka ilta pakko päästä näkemään :) Auringonlaskut on vaan jotenkin maagisia. Ikinä ei voi olla varma, onko luvassa oranssia, punasta vai kenties violettia taivasta. Mun lempispotti on kyllä ehdottomasti viime kevään Jamaika-kodin rannalla taikka partsilla. Melkein päivittäin tuli jännitettyä, katoaako aurinko jo vähän etukäteen pilvien taakse, vai päästäänkö nauttimaan palluran tipahtamisesta horisonttiin :)

  • Reply marikaw lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 10:54

   Niinpä, se on niin ihanaa kun joka ilta auringonlasku on erinäköinen ja pääsee fiilistelemään maagisuutta. :) Jamaikan auringonlasku kuulostaa hyvältä, ja just toi jännitys, että katoaako se aurinko ja missaatko vai näätkö upeuden niin tuo oman fiiliksen.

 • Reply Tanja / Tanjan matkassa perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 01:33

  Ikävä tuottaa pettymys mutta Havaijilla on niin suuri kosteus että iltaisin pilviä alkaa kerääntymään ainakin Oahulla niin paljon, ettei auringonlaskuista oikein nauti. Sama ilmiö oli lähes joka ilta mun risteilyn aikana (30 vrk Sydneystä Havaijille). Mut suosittelen menemään booze cruiselle, sieltä sen auringonlaskun varmiten näkee mai thaita siemaillen :D Mukavaa lomaa!

  • Reply marikaw lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 10:54

   Voi eii. :( No mut Haleakalalle ollaan menossa katsomaan auringonnousu niin jotain upeita valoilmiöitä tulee sielläkin nähtyä. :D

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 09:39

  Kiva sattuma, että kirjoitettiin molemmat auringonlaskuista :) Kauniilta näyttää Kalifornian auringonlaskut!

  • Reply marikaw lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 10:54

   Haha jep! :D Jep Kalifornia ja auringonlaskut <3

 • Reply Tatjaana perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 10:12

  Ihani kuvia, kiitos!

  Olen kerran katsonut auringonlaskua Los Angelesissa Santa Monikan laiturilla. Poikani ja miniäni olivat eräässä showssa ja minä yksin vietin tuntikausia laiturilla. He olivat joutuneet kolariin ja myöhästyivät ja pelkäsivät, että minä joudun paniikkiin.

  En ollut yhtään huolissani mistään, kuvasin auringonlaskua. Tämä tapahtui syksyllä 2012.

  Menen tammikuussa Kuubaan, mutta Havanna ja Varadero ovat Kuuban pohjoispuolella. Saa nähdä, onnistunko kuvaamaan auringonlaskun, yritän sitä.

  • Reply marikaw lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 10:55

   Kiitos! :) Toivottavasti Kuubassa onnistuu upeiden auringonlaskujen kuvaus. Santa Monicassa voi tosiaan viettää tunteja laiturilla vaan fiilistellen ohikulkevaa elämää ja maisemia.

 • Reply Martina perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 15:20

  Aijaijai, Kalifornian auringonlaskut täytyy lisätä ehdottomasti omalle bucket listille. Tähän mennessä kauneimmat auringonlaskut olen nähnyt kenties Italiassa Cinque Terressä. Tai no, oli sekin kieltämättä upea näky kun aurinko laski Miamin taakse lähtiessämme Karibian risteilylle Miamin satamasta.

  • Reply marikaw lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 10:56

   Joooo kannattaaa lisätä! <3 Mulla on sama kokemus tosta Miamista, että näytti kyllä upealta laivasta katsottuna kun Miami horisontissa muuttuu oranssiksi.

 • Reply Nina perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 15:45

  Aivan mahtavia auringonlaskukuvia, etenkin nuo, kaksi viimeistä. Heitit loppuun pahan kysymyksen, sillä jokainen auringonlasku matkalla on uniikki muisto… mutta luulen, että näyttävimmät auringonlaskut olen nähnyt Kroatian Hvarin kylässä sekä Costa Ricassa Manuel Antoniossa :)

  • Reply marikaw lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 10:56

   Joo ne kaks vikaa on munkin lemppareita! <3

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 22:21

  Auringonlaskut reissussa on aina ihan huippua! Täytyy kyllä rehellisesti todeta, että kiinnitän niihin paljon huomiota myös kotimaassa. Jostain syystä itselle on muodostunut sellainen käsitys, että Tampereella ne on usein todella upeita. Varmaan vesimaisema tuo siihen sen oman lisänsä, mutta täällä on varsin värikkäitä auringonlaskuja usein. Paras Suomessa näkemäni auringonlasku vähään aikaan sattui Kemissä, mikä kuva onkin myös omassa IGTT-postauksessa :-)

  • Reply marikaw lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 10:57

   No mut ihanaa, että kotonakin kiinnität kiinnität huomiota. Itellä se on vaan poikkeustapauksissa, muuten se menee ohi aika usein. En oo tampereella muistaakseni auringonlaskua nähnyt, mutta luotan sun sanaasi! :D Meri tuo oman lisänsä varsinkin Kaliforniassa fiilistelyyn.

 • Reply Teija / Lähdetään taas lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 07:42

  Oi, mitä auringonlaskuja! Minä harmittelen sitä, että en näe aamuisin enää auringonnousuja. Vielä kuukausi-pari sitten pyöräillessäni töihin, näin joka aamu Lauttasaaren sillalla ihan mielettömän kauniin auringonnousun. Tietenkään yhtenäkään aamuna kameraa ei ollut mukana :/

  • Reply marikaw lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 10:58

   Perus, kameraa ei oo sillon saatavilla kun ois jotain upeeta väri-ilmiötä kuvattavana. :D Ja uskon että Larun sillalta näkymät auringonnousuun on olleet upeita. :)

 • Reply Laura/My post-University Life lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 15:11

  Upeita kuvia ja ihanan väriteeman valitsisit! Auringonlaskut ovat kyllä upeita, mun sydäntä on eniten sykähdyttäneet auringonlaskut-ja nousut Afrikan mantereella. Niissä on jotain erityistä taikaa!

  • Reply marikaw lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 21:33

   Kiitos! :) Joo Afrikassa ois upea jossain safarilla päästä näkemään auringonlaskua.

 • Reply Annika | Travellover lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 19:08

  Aivan mahtavaa Hawaijin matkaa sulle!

  Olen kiinnostunut auringonlaskuista vasta viime vuosina. Siihen asti ne todella ovat olleet vain jotain, mitä tapahtuu joka päivä, jotain, mikä nyt vain luonnon kiertokulkuun kuuluu. Ehkä kauneimmat ovat olleet Réunionilla, tai ainakin siellä katsottiin kellosta, että ehditään rannalle oikeaan aikaan. Pari viikkoa sitten innostuin ensimmäistä kertaa auringonnousuista. Oikein yllätin itseni laittamalla kellon soimaan, että pääsisin joka aamu sitä katsomaan. Niin sitä ihminen muuttuu.

  • Reply marikaw lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 21:34

   Jee kiitos! :) Mulle on aina auringonlaskut olleet se juttu, mutta auringonnousuihin en ole päässyt. Havaijilla ois tarkotus yrittää, mutta mua väsyttää liikaa aamuisin. :D

  Leave a Reply