Suomen suurin matkablogiyhteisö

Oregonin luontoa

I’m gonna hit that Oregon Trail this coming fall. 


Tässä postauksessa tutustutaan muutamaan Oregonin luontokohteeseen. Kaupunkikohteet, kuten Portland, jäivät Oregonin visiitillä kokematta, joten niihin palataan mahdollisesti tulevaisuudessa.


Meidän must see listalle Oregonissa kuului Crater Laken kansallispuisto, Cascade Locks, muutama vesiputous ja pätkä Pasific Crest Trailiä.


Crater Laken kansallispuisto on varmasti Oregonin suosituimpia nähtävyyksiä ja ihan syystäkin. Mä en ole pettynyt mihinkään Yhdysvaltojen kansallispuistoon vielä. Sisäänpääsymaksu tähän puistoon on 15 dollaria autolta ja sillä saa käydä puistossa 7 päivää putkeen. Meillä oli ostettuna vuoden voimassa oleva 80 dollarin arvoinen America the Beautiful passi, jolla pääsee kaikkiin kansallispuistoihin.Maisemat paikassa ovat upeita ja kraaterijärvi on ihan jäätävän kokoinen. Katsokaa ylläolevan kuvan puita ja niiden kokoa ja miettikää siitä. Leveimmillään siis järvi on 8 kilometriä leveä ja 10 kilometriä pitkä.

Järvi on muodostunut melkein 8000 vuotta sitten kun Mount Mazama romahti ja purkautui. Syvimmillään järvi on melkein 600 metriä syvä. Sinne ei myöskään virtaa mitään jokia vaan lisää vettä tulee sateesta ja lumesta. Talviset kuvat mitä olen katsonut näyttävät upeilta, olisi varmasti hienoa nähdä järvi lumisena, mutta en tiedä kuinka paljon aktiviteetteja voi talvella harrastaa. Fun fact: järven reunoilla on 31 luolaa.


Jos olisi ollut motivaatiota tai aikaa, olisi ollut hauskaa kiertää järvi kokonaan ympäri ja nauttia näkymistä! Haikkailureittejä löytyy moneen makuun ja ehkä vähän harmittaa, ettei vedetty reittiä alas järven rannalle. Toisaalta jaloissa tuntui pari päivää aiemmin tehty 20 kilometrin Yosemiten haikki, joten oli ehkä ihan järkevää jättää välistä, sillä reittiä suositellaan vain hyvässä kunnossa oleville. Ehkä joku toinen kerta.


Crater Laken lisäksi Oregonista löytyy myös muitakin siistejä juttuja esimerkiksi Cascade Locksilla Bridge of Gods, joka on tuttu Wild kirjasta ja elokuvasta. Pasific Crest Trailin haikkailureitti kulkee sillan poikki, ja viime vuotisissa haikkailuinnostuksissani tottakai halusin käydä katsastamassa paikkaa. Silloin olin sitä mieltä, että joojoo tottakai lähen haikkaamaan moneksi viikoksi, mutta en mä kyllä pystyisi. Sillan ylityksestä pitää maksaa muistaakseni yhden dollarin maksu.


Ei valittamista maisemista.


Vesiputoukset oli tosiaan must see juttuja Oregonissa ja monta upeaa vesiputousta sijaitsee Columbia Riverin varrella. Yllä Horsetail Fall. En suosittele putouksille menoa viikonloppuisin keskellä päivää jäätävien ihmismäärien ja rajallisten parkkipaikkojen takia, mutta muihin aikoihin ehdottomasti. Voi olla, että hetken joutuu sahaamaan parkkipaikkaa etsiessä, mutta satumaiset putoukset ovat sen arvoisia.


Multnomah Falls oli ollut bucket listallani siitä saakka kun ensimmäisiä kuvia siitä näin, varmaankin Kean blogista. Vesiputoukset on luonnonilmiöistä yksi lempparijuttuni, ja kun siihen yhdistää ihanan tarunomaisen sillan ja saadaan Taru Sormusten Herrasta vibat niin mitä muuta sitä tarvitseekaan?


Putous laskeutuu kahdessa osassa, melkein 200 metrin korkeudelta. Ihana. Kaikki haluavat päästä ihailemaan putousta, joten omassa rauhassa täällä ei pääse olemaan, mutta ei sitä muuta oikein näissä paikoissa odotakaan. . Multnomah Falls on kyllä yksi upeimmista putouksista mitä oon nähnyt. Ootteko samaa mieltä? Joku päivä kun saan tehtyä postauksen lempparivesiputouksistani niin tää kyllä päätyy korkealle sijoitukselle.

Miltä Oregon näyttää?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle tiistai, marraskuu 1, 2016 at 17:54

  Oregon näyttää upealta! Sinne pitää päästä. Nuo vesiputoukset. <3

  • Reply marikaw keskiviikko, marraskuu 2, 2016 at 18:55

   Kannattaaaa <3 Vesiputoukset on parasta.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa tiistai, marraskuu 1, 2016 at 20:58

  Äh noi maisemat <3 Mä oon käynyt Jenkeissä nyt kai kuusi kertaa, ja aina jumitun jos en New Yorkiin niin ainakin itärannikolle. Ens kerralla kyllä tuonne! Voisko lähteä vaikka heti :D

  • Reply marikaw keskiviikko, marraskuu 2, 2016 at 18:56

   Mulla on taas vähän toisinpäin. :D Että aina lähden länsirannikolle kun jotenkin siihen niin rakastunut. Suosittelen täysillä ja siis heti lähtöhän kuulostaa ihan superilta.

 • Reply Kea | Deep Red Blues tiistai, marraskuu 1, 2016 at 23:05

  Kirjoitin just jutun Oregonista erääseen sunkin tuntemaan lehteen… siinä lisää näistäkin paikoista! Ja tietty mulla on lähes kaikki viime kesän Oregon-postaukset vielä tekemättä, vaikka oon taas takaisin Oregonissa tulevana sunnuntaina (kolmatta tai ehkä jopa neljättä kertaa tänä vuonna). Tästä sun postauksesta sain taas hyvää motivaatiota lähteä niitä tuhansia kuvia purkamaan… :)

  • Reply marikaw keskiviikko, marraskuu 2, 2016 at 18:57

   Eikä, miten meil sattuu nää. :D Joo siis tääkin tulee nyt pikkasen myöhässä tää postaus, mutta parempi myöhään kun ei millonkaan. Hyvä et annoin vähän motivaatiota käydä läpi kuvia ja nauti taas jenkeistä <3<3<3.

  Leave a Reply