Suomen suurin matkablogiyhteisö

Värikäs viikonloppu Tukholmassa


Paras ystäväni on asunut kesän Ruotsissa ja tehnyt siellä töitä. Onnekkaasti kävi niin, että hänellä oli vapaata juuri sinä viikonloppuna kun minulla oli oma ainoa kesän vapaaviikonloppu. Miten kesäviikonloput aina täyttyykin niin nopeasti?


Lensin perjantai iltana ensimmäistä kertaa elämässäni Tukholmaan, ja mun ja SASin yhteiselo ei vieläkään ole kovin miellyttävää. Jälleen myöhässä, valehtelematta joka kerta kun lennän SASilla, on jotain ongelmia. En tykkää. Ystäväni oli iltavuorossa ja tuli minua vastaan keskustaan kymmenen jälkeen. Kävimme nauttimassa MAX hamppareita ja sitten ystäväni luokse.


Lauantai aamuna heräiltiin rauhassa ja lähdettiin keskustaan. Tukholmassa oli Pride-viikko meneillään ja jäimmekin seuraamaan paraatia ja kulkuetta. En ole Suomessa koskaan varsinaisesti päässyt seuraamaan kulkuetta, vaikka tarkoitus on ollut, joten nyt oli korkea aika. Kulkue jatkui ja jatkui ja osallistujia kulkueessa oli ilmeisesti 40 000 ja katsomassa porukkaa on reilusti enemmän. Isoista bileistä siis kyse.


Priden jälkeen matka suuntautui ABBA-museoon. Museota oli kehuttu mulle monestakin suunnasta, joten se oli must see-listallani ja olen tyytyväinen vierailuumme. Ei mikään tylsä museo todellakaan, interaktiivisuutta, laulua ja tanssia. Paljon hyvää musiikkia, toimii. Museo maksaa noin 20 euroa.


Sunnuntaina mentiin Djurgårdeniin ja siellä Rosendals Trädgårdiin, jossa ystäväni oli halunnut käydä. Käveltiin vain ympäriinsä, mutta puistosta löytyy myös paljon muita aktiviteetteja. Lapsia oli paljon ja löytyy siis leikkipuistoalueita, labyrinttiä ja muuta ohjelmaa jos sitä kaipaa. Lisäksi paikassa on pieni kahvila/ravintola.


Ja tottakai puutarhassa kuuluu olla kukkia ja paljon lisää kukkia. Voit myös ostaa ja poimia kukkaset itse jos haluat. Jos asuisin Tukholmassa ja en pelkäisi ötököitä kuollakseni niin ehkä, mutta mun pelkuriluonnolle ei kiitos..


Puistosta toiseen ja siirryttiin piknikille ja ottamaan aurinkoa Haga Parkeniin. Tämäkin puisto on aika massiivinen ja paljon tekemistä riittää. Nautittiin pari tuntia auringosta ja käveltiin Pokemoneita metsästäen takaisin ystäväni luokse.


Tämänkin viikonlopun seikkailut löytyivät muuten snapchatistä reaaliaikaisesti, nimimerkillä marikasw pääsee seuraamaan mun huikeen hauskoja snäppitarinoita!


Illaksi kotiin, vaikka SAS yllättäen olikin taas reilun tunnin myöhässä. Voiko tunnista hakea korvausta henkisestä kärsimyksestä?

Tukholma oli ihana pieni viikonloppu getaway ja useamminkin varmasti voisi siellä viettää yön, eikä vain muutaman tunnin ruotsinristeilyn maihinnousua. Ja siis ens kerralla Tukholmassa käykää syömäss Maxissa jos kaipaatte pikaruokaa, mä olen in love.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 22 elokuun, 2016 at 19:58

  Mie saan kyllä ihan kaikilla lentoyhtiöillä henkisiä kärsimyksiä, mutta niistä ei vissiinkään kyllä saa korvauksia :D Onneksi tuo Tukholman lento on ihanan lyhyt. Lyhempi ku lento Rolloon! Pitäs joskus vissiin lähtiä ihan oikiasti Tukholmaan. Meilläki oli tälle kesälle suunnitelmissa ihan kamalasti kaikkea, mutta hädin tuskin kerettiin tehdä Rovaniemelläkään niitä asioita mitä kesällä voi!

  • Reply marikaw tiistai, 23 elokuun, 2016 at 09:25

   Mä tarviin henkisistä kärimyksistä korvauksen :D
   Mut siis joo ihan superlyhyt ja vähän mua harmitti kun oli molempiin suuntiin hätäuloskäyntipaikka ja sikana tilaa ja en saanut sen verran kauempaa nauttia jalkatilasta. Kesäks on aina superina suunnitelmia mut sit ei vaan ehi kaikkea.

  Leave a Reply