Viikko surffileirillä Portugalin Ericeirassa

Lupasin aiemmin kertoa, miksi päädyttiin Ericeiraan surffilomalle, mikä siellä oli ihmeellistä ja mitä se maksoi. Täältä tulee nyt kokemuksia ja faktoja. Jos kiinnostaa pelkät hinnat niin rullaa suoraan postauksen loppuun.


Surffikärpänen puraisi meitä Los Angelesissa, ja siksi aloimme etsimään surffikohdetta lähempää. Poikaystävän veli oli menossa Portugalin Penicheen surffaamaan ja sitä kautta lähdettiin tutustumaan Portugalin muihin vaihtoehtoihin. Jostain syystä Ericeira viehätti meitä, ja lähdettiinkin metsästämään majoitusta.


Kysyttiin ensin Ericeira Surf Housesta, löytyisikö sieltä tilaa. Tätä majataloa pitää kaksi hollantilaista ja yksi suomalainen. Sieltä ei löytynyt tilaa haluamallemme viikolla, joten jatkettiin etsimistä ja löydettiin Chill in Ericeira. Mä oon kehunut tätä paikkaa jo maasta taivaisiin, mutta taidan jatkaa vielä.


Varaus tehtiin sähköpostilla ja puolet yöpymisen hinnasta piti maksaa etukäteen. Viikko lauantaista launtaihin kahden hengen merinäköalahuoneessa maksoi 530 €. Puolet maksettiin siis etukäteen tilisiirtona ja puolet maksettiin lähtiessä pois Chill Inistä. Hinnat löytyvät täältä, mutta suosittelen ehkä suoraan laittamaan sähköpostia ja kysymään vaihtoehtoja, ei tarvitse miettiä niin paljon. Edullisemmin saa, jos haluaa yöpyä dormihuoneessa, mutta snobeltiin ja otettiin kahden hengen huone. Majoituksen hinta sisältää aamupalan.


Oltiin aika lyhyellä varoitusajalla liikkeellä, joten mitään lentotarjouksia Lissaboniin ei löytynyt, maksettiin lennoista 411 € per naama. Mennessä oli kolmen tunnin välilasku Oslossa ja tullessa lennettiin suoraan Lissabonista Helsinkiin. Vuokrattiin auto, ja se maksoi 0 € omavastuuvakuutuksen kanssa 200 € viikoksi, mutta käytännössä auto oli meille aika turha, koska viihdyttiin suurimmaksi osaksi vain Ericeirassa.


Joka päivä tulee listat seuraavan päivän surffitunneista, joita on siis yleensä kaksi päivässä, aloittelijat ja keskitaso. Listalle kirjoitetaan loogisesti oma nimi ja sitten vain mennään yhteisbussikuljetuksella rannalle märkäpukujen ja surffilautojen kanssa. Surffitunnit maksetaan vasta lähtiessä ja yksi surffitunti maksaa 30 €. Se sisältää kuljetuksen, surffilaudan, märkäpuvun ja noin 2 tuntia surffausta. Yleensä tunneille osallistuu 10-20 tyyppiä. Chill In järjestää nämä tunnit yhdessä Laneez Ericeiran kanssa, joka on ihan naapurissa. Saatiin täältä muutamia kavereita ja he kehuivat tätäkin paikkaa todella paljon!


Kaikki viikon aloittelijatunnit olivat Ribeira nimisellä rannalla noin 10 minuutin ajomatkan päässä. Ensimmäisellä kerralla on lyhyt briiffaus surffauksesta, sen jälkeen vaan veteen. Oppaita on 2-3 ja he tuuppivat sinua aallon päälle ja neuvovat kuinka kannattaa toimia. Saat myös ihan vapaasti ottaa aaltoja itse kiinni lähellä, mutta pari ekaa päivää menin ihan onnellisesti vain opettajien luokse.

Skipattiin yhden päivän surffitunnit, mutta kuutena päivänä ehdittiin surffata eli 30 € * 6 = 180 € surffitunneista. Oli sen arvoista. (Losissa maksettiin yhden laudan ja kahden märkäpuvun vuokrasta kolmeksi tunniksi about 50 dollaria… Mua on niin huijattu siellä.)


MITÄ VIIKON SURFFILOMA MAKSOI KAHDELTA?

Lennot: 822 €

Majoitus + aamupala: 530 €

Surffitunnit: 360 €

Hyvät valokuvat: 40 € (Parilla tunnilla oli mukana valokuvaaja kuvaamassa ja nämä kuvat sai halutessaan ostaa!)

Auto: 200 €

YHTEENSÄ KAHDELTA: 1952 € eli 976 € per naama.


Lisäksi muuhun roskaan meni varmaan ~300 €? Tän heitin ihan päästä ja muu roska pitää sisällään bensat, safkat ja shoppailut. Ruoka täällä oli mun mielestä tosi edullista, käytiin usein iltaisin syömässä yhdessä ja jaettiin laskut niin 20 € sai safkan ja muutaman juoman. Night life host Joaquim järjesti joka ilta yhteisen illallisen ja niille sai osallistua halutessaan. Taidettiin yhtenä iltana käydä kahdestaan syömässä, mutta muina iltoina oltiin yhteisillallisella.


Meininki Chill Inissä on tosi yhteisöllistä ja rentoa. Meidän viikkomme aikana porukkaa oli ympäri Eurooppaa, Kanadasta ja pari työntekijää olivat Australiasta ja Argentiinasta. Mä en tiedä oonko koskaan nauttinut lomasta niin paljon kun Ericeirassa ja poikaystävällä oli samanlaiset fiilikset. Ihana kaupunki, ihanaa tekemistä, ihana majoitus ja ihanat ihmiset. Mitä muuta voi kaivata? Mä suosittelen Ericeiraa ja varsinkin Chill Iniä ihan täysillä kaikille, jotka harkitsee surffilomaa Portugalissa.

Jos on jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni. Ericeira tägin alta löytyy kaikki kirjoittamani postaukset surffilomastamme Portugalin Ericeirassa joten käykää tutustumassa niihin!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tiia keskiviikko, elokuu 10, 2016 at 15:26

  Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

 • Reply Ulla torstai, elokuu 11, 2016 at 00:29

  En kestä!! Tää ois niin unelma! Määki haluun =)

  • Reply marikaw torstai, elokuu 11, 2016 at 09:28

   <3 <3 <3 Kannattaa!!

  Leave a Reply