Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkapäiväkirja: Ericeira päivä 3 / Matkalla surffiproksi

Kolmas päivä Ericeirassa alkoi pilvisenä ja sateisena.

Näkymät lähirannalle ja merelle olivat sumussa silti ihan hienot, enkä todellakaan antanut huonon sään pilata fiilistä. Suunnitelmissa oli ensin auringosta nauttiminen, mutta sitä suunnitelmaa piti vähän muuttaa. Pieni aamulenkki kaupungilla kehiin, maanantai aamupäivästä oli mukavan hiljaista hengailla rauhassa kaupungilla. Koska poikaystävä sai ylennyksen keskitason surffaajiin, vietin aamun siis ihan vaan nauttien omasta seurastani. 


Ranta ja rannan kalliot ovat ihania! Meri pauhaa vasten niitä, muutamat rohkeat kalastajat kalastamassa ja minä fiilistelemässä. Voisin istua tuolla katselemassa merelle tuntikausia.

Eilisen surffitunti oli vasta kello 17, joten iltapäivä meni syödessä ja rentoutumisessa, jonka jälkeen taas yrittämään. 

Chillinin oleskelutilatkin ovat ihanat, säkkituoliin vaan nauttimaan hetkittäin pilkahtelevasta auringonpaisteesta. Tykkään tämmöisestä yhteisöllisestä fiiliksestä, jossa on helppo vaan hengailla kenen kanssa tahansa. Ehkä altaan yöpymään hostelleissa ja hankitaan uusia ystäviä ympäri maailmaa. 

Surffipakulla rannalle ja veteen. Minä ylläolevassa kuvassa keskellä heittäytymässä tyylikkäästi veteen… 

Mutta kyllä se lähti sujumaan! Eilen pystyin surffaamaan jo paljon useammalla aallolla ja suurimman osan ajasta pystyin nousemaan ylös laudalla. Harjoitus tekee mestarin. En saanut vielä ylennystä, koska melominen ja aallon itse kiinniottaminen tuntuu ihan mahdottomalta. En kyllä ehkä kaipaakaan sitä ylennystä, koska kuulemma keskitason tunnin aallot olivat massiivisia ja piti tehdä jäätävä määrä duunia päästäkseen edes ottamaan niitä kiinni.

Surffirantamme. Ollaan pari päivää siis surffattu Ribeira rannalla, jonka epätasainen kivipohja tuo omat haasteensa +mustelmat, ja tänään jatketaan taas siellä. Eilen aurinkokin tuli ihanasti esiin tuntiamme varten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 17:50

  Mun kaveri oli viime kesänä Portugalissa jollain naisten surffileirillä. Vitsi katoin kateellisena niiden reissuvideoa ja kaikkia sen kuvia. Ei helpota yhtään nää stoorit kyllä myöskään. Olis ihan mahtavaa joskus ees kokeilla surffausta!

  • Reply marikaw tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 21:56

   Tääl on naisia ja miehiä sekasin. :) Mut siis ihan superhauskaa, suosittelen kybällä testaamista. Ekalla kerralla oli törkeen vaikeeta mut kyl se siitä.

 • Reply Sanna I Siveltimellä tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 22:16

  Ääääääh, mä nään nämä vasta nyt! Ja oon kahlannut sun Kalifornia postauksiakin läpi (hirmunen ikävä sinne). Mä haluun kans surffileirille Portugaliin – tartten vaan kaverin sinne. Tuleeko sulta tarkempi postaus kustannuksista tai miten päädyit kyseiseen surffikouluun jne… Kiinnostaisi ihan superisti kuulla lisää!

  • Reply marikaw keskiviikko, 6 heinäkuun, 2016 at 10:30

   Mä katoin viimeks tänään lentoja Kalifornian suuntaan. :| Ei löytynyt halvalla mun haluamalle ajankohdalle, nyyh.

   Joo siis suosittelen ihan täysillä tota, aivan mahtavaa. :) Teen tarkempaa postausta!

  Leave a Reply