Suomen suurin matkablogiyhteisö

Antelope Canyon

Mitä: Kierros Antelope Canyonissa
Missä: Page, Arizona, USA 
Milloin: Kesäkuu 2015


30.6. 2015 soi herätyskello viiden jälkeen aamulla, koska Marikan matkaohjelman mukaan piti ehtiä Antelope Canyonille kierrokselle kello 13. Lähtö oli Salt Lake Citystä, joten edessä oli kevyet 400 mailia ajoa ennen lounasta. Kahvia ja redbullia naamaan, roadtrip playlistit soimaan ja menoksi.


Antelope Canyon on ollut bloggaajienkin suosiossa ja paikasta löytyy blogipostauksia esim. Kealta, HeidiltäInkalta ja Maaritilta. Tässä vuorossa oma kertomukseni ja kuvat tästä paikasta. Me vierailimme siis Upper Antelope Canyonilla.
Matkanjohtaja (minä) ei ollut ottanut huomioon, että aika on eri Utahissa ja Arizonassa, joten lopulta oltiin perillä puolitoistatuntia ennen kierroksemme alkua. Yritimme saada etukäteen varattua kierrosta aiemmaksi, mutta kello 12 kierros oli kuulemma loppuunmyyty. 12 aikaan on megavalokuvaajakierrokset, koska silloin valonsäteet tulevat kanjoniin parhaiten. Lannistuttiin kohtaloomme ja lähdettiin käymään Horseshoe Bendillä, josta kertomuksen voi käydä lukemassa täältä
Navajo Toursin kautta varasimme jo kotona retken, ja hinnaksi tuli 40 $ / naama. Sen vielä tästä maksaa, mutta valokuvauskierrokset järkkärin ja jalustan kanssa maksavat 80-120 $, siihen en ehkä lähtisi. Upper Canyonilla on pakko ottaa opastettu kierros, kanjoniin ei pääse mm. flashflood vaaran takia ilman oppaita. Oppaat ovat asiantuntevia ja auttavat sinua kuvaamaan ja bongailemaan muodostelmia. Ihmisiä on PALJON, eli siis jos vihaat muita ihmisiä tai ahtaat paikat ahdistaa niin suosittelen harkitsemaan, että kannattaako vierailu ainakaan suosituimpiin aikoihin. 
Me ehdimme paikalle juuri viimeisten auringonsäteiden aikaan (13-13.30) ja päästiin näkemään nämä hehkutetut valoilmiöt ja olin iloinen siitä. Mietin ennen reissua, että onkohan paikka näkemisen arvoinen ilman näitä ja vastauksena siihen kysymykseen: kyllä on. Jos et pääse siis puolenpäivän aikaan kierrokselle, niin muodostelmat ja värit on upeita muutenkin.
En tiedä kuinka paljon kanjoniin mahtuu kerrallaan porukkaa, mutta siis kuten jo mainitsin, siellä on PALJON ihmisiä. Kanjoni on aika kapea, ja kaksi henkilöä vierekkäin joissain kohdissa on melkein ahdasta. Oppaat pyrkivät pitämään jengin omilla puolillaan ja kehottavat kulkemaan eteenpäin, mutta tottakai jokaisesta muodostelmasta on kaikkien saatava kuva. Meidän ryhmässämme oli italialainen perhe, jonka äiti halusi ipadilla kuvan lapsistaan noin viiden metrin välein. Oppaan oli siis otettava heistä kuvia koko ajan. Toivottavasti sai hyvän tipin. 

Ei sillä etten itse olisi käyttänyt opasta hyödyksi jos puhelin ei tehnyt yhteistyötä ja halusi saada värit ja muodot vangituksi. Sinistä, punaista, ruskeaa, hiekkaa. Susia, karhuja, Abraham Lincolnia, Egyptiläinen silmä.


Tältä näytti Antelope Canyon mun kameran linssien läpi! Mun mielestä käymisen arvoinen paikka todellakin, mutta yhdellä kerralla kyllä nähty. Lower Canyon, josta Inkan ja Maaritin postaukset ovat, on vähän erinäköinen, joten jos joskus satun Pagen suuntaan vielä niin voisin toki vierailla sielläkin.

Miltä näyttää? Haluaisitteko käydä täällä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Noora keskiviikko, 8 kesäkuun, 2016 at 22:15

  Tahdon! Tai siis haluan :D Toi on kyllä niin semmonen kohde, minne on joskus pakko päästä. Just tommoset älyttömät luontokohteet on niin lähellä mun sydäntä. Toi vois melkein olla Islannissa, sopis sen maan absurdiuteen!

  • Reply marikaw torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 17:10

   Kyl se näkemisen arvoinen todellakin on! :) Haha sopis joo Islantiin. :D

 • Reply Andrina / andante keskiviikko, 8 kesäkuun, 2016 at 22:39

  Upeita kuvia! Meillä alkaa road trip lauantaina ja Antelope Canyon on ehkä se kohde jota odotan reissussa eniten :) Hyvä tosiaan että mainitsit noista ihmislaumoista, mulla on pikkaisen ahtaanpaikan kammoa niin voi olla fiksua jättäytyä johon hännille. Pitää vielä tutkailla että suunnataanko Upper vai Lower Canyoniin, mun silmiin nää näyttää vielä niin samalta :)

  • Reply marikaw torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 17:10

   Eikö! :) Mä luulen et molemmat on hienoja, mutta Lowerilla saattaa olla vähemmän porukkaa!

 • Reply Maarit Johanna torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 22:30

  Tästä on näkynyt juttuja niin monesti, että tottakai haluaisin käydä! Tuo on niin abstrakti paikka, että vaikka siitä ottaisi miljoona kuvaa, niin paikalla käymätön ei varmasti saa siitä kunnon käsitystä. Luonnonihmeet vaan on sellaisia ^^

  • Reply marikaw perjantai, 10 kesäkuun, 2016 at 00:03

   Nojoo ei noi kuvat kyl kerro paikasta niin paljon kun se livenä näkeminen. Ihan superkohde jenkkiroadtripille kun sinne joskus päädyt. ;)

  Leave a Reply