Suomen suurin matkablogiyhteisö

Talven lumilautailumatkat

Mun talviurheilu-ura ei ole mikään hirveän menestyksekäs. Hiihtämisestä en oo koskaan tykännyt, luistelu on vähän plääh. Pulkkamäki on jees. Suksilla oon lasketellut kaks kertaa elämässäni ja en tykkää yhtään.


Lumilautailu on kuitenkin kiinnostanut aina, ja ennen tätä talvea olin lautaillut vähän vaihtelevalla menestyksellä muutaman kerran. Jostain syystä talvesta 2016 tuli mulle lumilautailutalvi, ja ympäri suomea onkin nyt käyty laskemassa!


Ensimmäiset harjoitukset kolmen vuoden tauon jälkeen tehtiin Talmassa, ihan täällä Etelä-Suomessa turvallisesti lähellä kotia. Talman muutama rinne riitti mulle harjoittelua varten ihan täydellisesti ja sieltä tuli hankittua ihan vaan muutama mustelma. Musta tuntuu, että ranteet on vieläkin turvonneet ensimmäisistä pannutuksista tammikuussa. Päivän hissilippu Talmassa 29 €.


Seuraava laskuretki oli Kuopioon ja siellä käytiin ystäväni kanssa Tahkolla ja Kasurilassa laskemassa viikonlopun aikana. T osaa lautailla, minä en siinä vaiheessa vielä luottanut taitoihini kovinkaan paljon. Siellä kuitenkin kuljin hänen perässään kaikkiin rinteisiin mihin hän halusi. Tahkolla kamalaa Musta-Pekka rinnettä alaspäin kantatessa vähän ehkä kadutti. Muutamat lahjakkaat feilit tuli täälläkin vedettyä, ja niska oli kipeä kolme viikkoa reissun jälkeen… Onnibus vei Kuopioon ja takaisin 21 € hintaan!  Tahkolla päivälippu 39 € ja Kasurilassa 30 €.


Himokselle lähdettiin viettämään pääsiäistä, ja siellä alkoi jo olla vähän luottoa omiin taitoihinkin. Taidot ei välttämättä vielä olleet ihan siinä kunnossa, että temppuja kannattaisi tehdä, mutta yritin kuitenkin.  Vaihtelevalla menestyksellä. Ilma oli kahtena laskupäivänä aika harmaa, ja tottakai poislähtöpäivänä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Aina ei voi voittaa. Muuten Himos toimi erittäin hyvin.

Vuokrattiin viiden hengen porukalla jo toista kertaa Himokselta mökki pääsiäiseksi ja ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi! Kahden päivän hissilippu 74 €


Viimeisin reissu suuntautui Rukalle, jossa meille sattui kaksi täydellistä laskupäivää. Rinteet olivat hyvässä kunnossa, aurinko paistoi, ei ollut ruuhkaa, kaikki toimi. Rukalla olin ensimmäistä kertaa, ja siis tykkäsin todella paljon. Ihanan paljon tuolihissejä (= vähemmän mustelmia) ja paljon loivia ja pitkiä rinteitä. Ei jäänyt tämäkään varmasti viimeksi kerraksi. Rukasta varmasti luvassa vielä lisää fiilistelyä tänne. Kahden päivän hissilippu 75 €.


Rahaa saa myös tähän harrastukseen palamaan myös ihan kivasti. Sain lainata ystävältäni koko talveksi lautaa sekä monoja, joten säästin vuokrakuluissa aika paljon rahaa, mutta nyt pitäisi ostaa oma lauta ja muut tarvikkeet. Hissiliput ei ole mitään halpaa hupia, majoitukseen saa myös palamaan rahaa sekä toki myös paikasta toiseen matkustaminen maksaa. Miks mulla ei ole halpoja harrastuksia?

Kokonaisuudessaan oli huikea laskutalvi. Kehityin ihan täydestä urposta ihan ok:ksi, näin paljon uusia paikkoja, matkustin ympäri suomea, näin vihdoin revontulia Rukalla (<3<3<3) ja fiilistelin ihanaa talvea. Ensi talvena mä haluan Alpeille laskemaan, onko suosituksia paikoista? Ja mites suomessa, mihin muualle kannattaa vielä mennä?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat Muru Mou,  Travellover ja Rimma+Laura.  Lisätiedot ja osallistumisohjeet esimerkiksi täältä. Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Minut löydät Instagramista nimellä @marika.w

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 7 huhtikuun, 2016 at 21:08

  Mä olen ollut rinteessä tasan kerran: ala-asteella luokan kanssa Kasurilassa. Tykkäsin laskettelusta, mutta jostain syystä en sitten lähtenyt enää koskaan vaikka kavereiden mukaan harjoittelemaan lisää. Sitten tietenkin kun vuodet vieri, kynnys aloittaa taas aivan alusta kasvoi. Oiskohan noissa keskuksissa tarjolla aikuiskursseja :) Noi maisemat näyttää nimittäin sellaisilta, missä viettäisin mielelläni ainakin pari päivää!

  • Reply marikaw sunnuntai, 10 huhtikuun, 2016 at 19:35

   No mulla oli kanssa pitkään ala-astekokemus ainoa. :D Onneks sit oon nyt innostunut koska on huikeeta! Ja aikuiskursseja varmasti löytyy ja voihan sinne mennä lastenkin kanssa opettelemaan. :D

 • Reply Inka lauantai, 9 huhtikuun, 2016 at 05:55

  Ihan mahtavaa, että oot päässy noin monta kertaa laskemaan saman talven aikana, ja vielä eri keskuksiin!! Lainalauta kaverilta on kyllä varmasti ollut painonsa arvoinen kullassa, sillä vuokraukset on niiin kalliita.

  Mulla on vasta yks laskupäviä tälle talvea takana, mutta onneksi viikon päästä pääsen vielä kahdeksi päiväksi mäkeen. Sitten pitänee odottaa seukki talveen asti…

  • Reply marikaw sunnuntai, 10 huhtikuun, 2016 at 19:35

   No niinpä oon ihan fiiliksissä. <3 Joo mun pitää nyt ettiä oma lauta minkä voin ostaa ettei tarvi ens vuonnakaan vuokrailla. Onneks sullakin on vähän vielä luvassa laskua.

 • Reply Annika | Travelloverblogi keskiviikko, 13 huhtikuun, 2016 at 13:50

  Minä olen myös aivan onneton talviurheilija. Tykkään kyllä hiihtää, mutta ei oole Helsingissä tarvinnut parina edellisenä talvena hiihtimiä esiin kaivella. Mutkamäessä olen ollut kerran, ehkä vajaat 20 vuotta sitten. Opin aika nopeasti, miten suksilla tullaan alas, siis sellaisesta loivasta mäestä. Se oli ihan mukavaa. Mutta liian nopeasti menin jyrkempään rinteeseen, joka oli ylhäältä umpijäässä. Sitä katastrofia en halua muistella. Jäi sitten lasketteluni siihen.

  • Reply marikaw torstai, 28 huhtikuun, 2016 at 23:19

   Haha joo monilla on jotain huonoja kokemuksia ja siihen jäänyt. :D Mä sain hiihdosta joskus ala-asteella kun siihen pakotettiin. Ei siinä edes ollut mitään vikaa, mutta tottakai sitä piti vastustaa kun siihen pakotettiin…

  Leave a Reply