Suomen suurin matkablogiyhteisö

See the world in green and blue

Tämän kuukauden teema Instagram Travel Thursdayssa on luontomatkailu. Kansallispuistot ja haikkailu vuorilla on ihanaa, mutta yhtälailla fiilistelen kaupunkilomaa Lontoossa. En siis voi kuvailla itseäni tietyntyyppisenä matkailijana, koska olen kiinnostunut kaikesta. Melkein kaikki pidemmät reissut ja roadtripit mitä teen ovat sekoituksia kaupungeista ja luontokohteista. Se on vaan hyvä, onpahan vaihtoehtoja mihin lähteä.

Luontomatkailuakin on niin paljon erilaista. Toisille se jäätävää extreme telttailua ja toisille vartin automatka mustikkametsään. Mun mielestä tärkeää on se, että itse löytää sen rauhan ja fiiliksen mitä hakee. Totesin viime kesän Kilpisjärvi/Lofootti reissulla, että telttailu ei sovi mulle, mutta kolmen tunnin haikki mutaisella vuorella Norjassa oli taas ihan huikeeta.

Tässä seuraavaksi jotain lempiasioitani luontomatkailussa


Kirkas tähtitaivas ja sen tuijottelu jossain mökillä tai oikeastaan ihan missä vaan on ihanaa. Linnunradan näkyviin tuleminen ja tähtien loputtomuus Joshua Treen Kansallispuistossa oli aika mieleenpainuva kokemus.


Sama juttu meren kanssa. Mun mielestä on jotenkin rauhoittavaa istua rannalla ja tuijotella merta. (Yleensä myös haaveilen näkeväni valaita ja delfiinejä.) Lofoottien leirintäalueella vuorten ihastelu, en valittaisi tämmöisistä näkymistä takapihalla.


Vesiputoukset on myös ihan niin mun juttu. Pitäis varmaan kirjoittaa vesiputoushehkutuspostaus. En tiedä mistä vesputousihastukseni on syntynyt, mutta niiden perässä on aika monessa kansallispuistossa juostu. Suomen korkein (ja hienoin) vesiputous Kitsiputous Kilpisjärvellä oli kolmen valtakunnan rajapyykin haikin kohokohtia.


Oon innostunut haikkailusta vasta suhteellisen lähiaikoina. Vaelluskengät on päivitetty ja nyt pitäis vaan saada kaverit ja poikaystävä innostumaan vaikka vaan suomessakin patikoinnista. Kalifornian maisemissa Runyon Canyonilla ei yhtään haitannut haikkailla yksin. En tiedä oonko truehaikkailija, koska huonolla ilmalla mua ei vois vähempää kiinnostaa lähteä ulos, mutta hyvä ilma, hyvä seura ja ihanat maisemat kyllä kiitos.


Upeat paikat, joita tältä maapallolta löytää. Se fiilis kun voit vaan suu auki ihmetellä kuinka tää paikka on näin siisti ja kuinka pieni olo tulee niin monissa luonnon mahtavissa paikoissa.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat Muru Mou,  Travellover ja Rimma+Laura.  Lisätiedot ja osallistumisohjeet esimerkiksi täältä. Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Minut löydät Instagramista nimellä @marika.w

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Martina perjantai, 4 maaliskuun, 2016 at 13:34

  Tämän kuun Instagram Travel Thursday on avannut silmäni sille, miten monimuotoista luontomatkailu on, eikä sen tarvitse aina olla sitä kaikista extremeintä telttailua koskemattomassa luonnossa. Ihania hetkiä olet jakanut ja etenkin tuo viimeinen kuva on huikea! Korkeanpaikankammoista alkoi ihan huimata. :D

  • Reply marikaw sunnuntai, 6 maaliskuun, 2016 at 17:51

   Jep, todellakin luontomatkailu on monimuotosta. :) Suurimmalle osalle ihmisistä ei varmaan sovi se kaikista extremein telttailu… Mä fanitan kanssa sitä vikaa kuvaa! <3 Ihana Horseshoe Bend.

 • Reply Annika | Travellover perjantai, 4 maaliskuun, 2016 at 23:35

  Toinen vesiputousfani ilmoittautuu! En erityisesti halaja luontoon. Minulla ei ole luontogeeniä, mutta eri kävelyreittejä (huom, lähinnä kävely, ei sen extremempää) valitessa lopullinen ratkaisija useimmiten on se putous. Niitä on tietty etsitty myös autolla.

  • Reply marikaw sunnuntai, 6 maaliskuun, 2016 at 17:52

   Joo vesiputouksia on metsästetty monessa paikassa niin haikkaillen kun autolla. :D Islannissa oli ihan täydellistä kun auto ajaessa tien varrella näkyi hienoja vesiputouksia. Yosemitessa joutui muutaman putouksen takia nähdä vähän vaivaa. Mä en oikein tiedä minkälainen luontogeeni multa löytyy koska toisaalta siis vihaan ja toisaalta rakastan. :D

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, 4 maaliskuun, 2016 at 23:41

  Tässä nämä oikeastaan tulivat, munkin syyt, vesiputouksia lukuunottamatta. Mä en jotenkin vaan ole saanut niihin kipinää syttymään. Yleisin reaktio vesiputousten luona on että ”jaa, ihan kiva”, ellei kyseessä nyt ole tyyliin Niagara tai Yosemite Falls. Mutta tuo tähtitaivas – todellakin! Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisi opetella muitakin kuvioita, kuin ainainen otava ja jousimies.

  • Reply marikaw sunnuntai, 6 maaliskuun, 2016 at 17:53

   Mä en tiedä mistä vesiputousrakkaus on syntynyt, ehkä muumeista. :D<3 Mä fiilistelen tähtitaivasta vaikken mitään kuvioita osaa etsiä. Todellakin pitäis tutustua niihin enemmän ja opetella. Griffith Observatoryllä viime syksynä hengailtiin pari kertaa pimeällä ja ulkona oli muutamat massiiviset kaukoputket mistä pääsi tuijottelemaan jotain tähtiä/planeettoja.

 • Reply Heidi / Auringon alla tiistai, 8 maaliskuun, 2016 at 08:03

  Vesiputoukset on tosiaan ihania, pienetkin! Olisi kyllä hienoa päästä joskus katsomaan joku iso vesiputous. Se kaikki kosteuden ja veden jylinän määrä, sitä on hankala kuvitella ilman oikeaa kokemusta!

  • Reply marikaw tiistai, 8 maaliskuun, 2016 at 18:54

   Joo isot ja pienet vesiputoukset molemmat kelpaa. <3

 • Reply Mika / Lähtöportti tiistai, 8 maaliskuun, 2016 at 10:54

  Muakin kiinnostaa yhtä lailla kaupungit ja luonto. Luontomatkailu saatetaan mieltää liian helposti extreme-eräilyksi, mutta eihän sen tosiaan ollenkaan sellaista tarvitse olla. Mökki ja tähtitaivas tuo mieleen kevättalven illat pari vuotta sitten. Oli ikimuistoista kuunnella jäiden sulamisesta kuuluvaa kuminaa, joka jatkui voimakkaana läpi yön. Myös Islannissa oli hienoa tuntea itsensä pieneksi luonnon voimien keskellä.

  • Reply marikaw tiistai, 8 maaliskuun, 2016 at 18:54

   Joo Islannissa tunsi olonsa pieneksi hyvin monessa paikassa. Islanti on niin upea. Ihanat pienet luontomuistot on <3.

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 10 maaliskuun, 2016 at 17:09

  Mulle on tämän kuukauden IGTT-postauksia lukiessa tullut himo päästä patikoimaan! Mikään viikon (tai useamman) mittainen reissu luontoon ei vieläkään kiinnosta, mutta esimerkiksi kaupunkilomaan yhdistetty patikointiretki olisi just hyvä.
  Tuo viimeinen kuva on upea! :)

  • Reply marikaw perjantai, 11 maaliskuun, 2016 at 17:01

   Joo ne toimii oikeesti! Sitä kautta mullakin on tullut innostus. Omat luontotaidot ei ehkä riittäisi monen viikon reissuun mut päivän patikat on <3!

 • Reply Ansku BCN perjantai, 11 maaliskuun, 2016 at 09:45

  Voi että tämän kuukauden IGTT-teema on kiva! Vastaan on tullut aivan uskomattoman ihania tekstejä ja kuvia, tämäkin! Ensimmäinen kuva <3

  • Reply marikaw perjantai, 11 maaliskuun, 2016 at 17:01

   No niinpä on ollut ihana fiilistellä luontopostauksia. <3 Kiitos!

  Leave a Reply