Suomen suurin matkablogiyhteisö

ÄNÄRII JA PIHVII (Selanne Steak Tavern)

Koska Teemu Selänne on about jokaisen suomalaisen sankari, halusimme marraskuisella Kalifornian reissulla käydä katsomassa NHL peliä ja syömässä Teemun ravintolassa. Tässä kertomukset näistä retkistä.


NHL peli johon päädyttiin oli Anaheim Ducks VS New York Islanders Honda Centerissä. En ole jääkiekkofani, mutta livenä pelien katsominen on hauskaa. Ostettiin halvat liput yläkatsomosta, reilu 30 dollaria per lippu. Hollywoodista ilman ruuhkaa Anaheimiin ajaa noin tunnin, mutta laskisin kaikkeen liikkumiseen LA:n alueella puolet lisää siitä, mitä navigaattori näyttää. (Iphonen kartta ominaisuus kätevästi yrittää ottaa ruuhkatkin huomioon!)


Selänne on tosi iso juttu täällä, koko ajan näkyi Selänteen paitoja tyypeillä päällä, ja fanikaupassa oli seinällinen omistettu Selänne-paidoille. Hinta oli muilla pelipaidoilla noin 150 dollaria, mutta Selänteen paidasta olisi saanut maksaa 500 dollaria. Mitä?! Vähän loksahti suut auki kun hintalappuja katsottiin, tarkoitus oli viedä veljelle tuliaisiksi paita, mutta varat ei ihan riittänyt. Voisin kuvitella, että paita on kallistunut sen jäädyttämisen jälkeen? Siellä se katossa yksinäisenä hengailee.


Ducksit hävisivät pelin, ja vierasjoukkueen tehdessä kolmannen erän loppuvaiheilla maalin, lähti jengi valumaan pois, ja sisäinen fanityttöni tuomitsi tämän. Kannustakaa joukkuettanne loppuun asti! Mutta siis oikea syy mun NHL-peli haluihin löytyy ylläolevasta kuvasta. Pizza! Halusin syödä pizzaslicen katsomossa kunnon lihavaan jenkkimeininkiin. Oli kivaa.

Tästä hieno aasinsilta safkan pariin muutenkin. Poikaystävä halusi mennä syömään Selanne Steak Taverniin, ja vaikka en syö pihviä, niin tottakai olin messissä kun hänellä kerrankin oli jotain toiveita matkalle etukäteen. Steak Tavern sijaitsee Laguna Beachillä, ja tännekin ajaa reilun tunnin Los Angelesista. Laguna Beach oli ihan supernätti paikka, ja jos mä oisin rikas niin en valittaisi kämpästä täällä. Fiilisteltiin auringonlaskua ja merta ennen ruokailua.


Palvelu oli jenkkimittapuullakin ihan älyttömän hyvää. Tarjoilijamme oli ihana ja kaikki ketkä meitä palvelivat illan aikana, olivat ihan mahtavia. Aloitimme drinkeillä, joita suositeltiin ja vaikka emme tilanneet alkupalaa, saimme ihanaa briossileipää ja keittiön tervehdykset omena-selleri keittoa. En ole ikinä syönyt niin hyvää keittoa!


Steak Tavernissa voisi kuvitella syövänsä pihviä pääruuaksi, mutta… Tarjoilija puhuu x minuuttia pihveistä, jonka jälkeen:

”Do you like steak?”
”I don’t eat steak.”
”??? AT ALL?! Do you eat seafood? I recommend the lobster!”

Tässä vaiheessa en kehtaa sanoa, etten tykkää äyriäisistä vaan siirrän keskustelun ainoaan ruokaan, jota listalta suostun syömään eli savustettuun loheen. Kasvissyöjälle tää paikka ei oo siis kovin unelma, mutta lihan ja mereneläviensyöjille löytyy vaihtoehtoja. Lisukkeet pitää tilata erikseen, joten pääruokiemme kanssa tilasimme karamellisoituja porkkanoita ja mac’n’cheese parmesaanivaahdolla. Tarjoilija fiilisteli mac’n’cheeseä niin paljon meille, että sitä oli pakko testata. Makaroni ja juusto on yleensä vähän nihkeää, joten vähän skeptisenä sitä aloin maistelemaan, mutta en ole ikinä maistanut niin suussasulavaa versiota siitä. Huhhuh. Lohi oli hyvää, poikaystävän pihvi oli kuulemma taivaallista.


Ja jos oltiin syömässä kunnolla niin olihan se pakko vetää myös jälkkäriä. ”Chocolate dome” ihanaa, ihanaa, ihanaa. (Pahoittelut taas näistä mun ruokakuvien laadusta, mutta en kehtaa kuvata…)

Kun kirjoitin muutama kuukausi sitten Las Vegasin buffetista täällä, kirjoitin, että en varmaan ikinä tuu enää maksamaan ruuasta niin paljoa, mutta noh söin sanani kyllä (heh, söin). Illallisemme tuli tippeineen maksamaan 205 dollaria. Odotettiin isoa laskua, mutta kyllä se silti mukavasti kirpaisi. Mun kivennäisvesipullo maksoi 8 dollaria. Jätettiin aika iso tippi, koska palvelu oli niin loistavaa, ruoka oli mahtavaa ja kaikki toimi. 5/5 ja siis ehdottomasti voin suositella täällä illallistamista.

Kiinnostaako jääkiekko tai ruoka?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Noora torstai, 18 helmikuun, 2016 at 21:41

  Jääkiekko kiinnostaa. Ruuasta en millään voisi kuvitella maksavani moista summaa, en edes timanttipihvistä :D Mä oon menossa vajaa kuukauden päästä Montrealiin katsomaan Canadiens-Wild -peliä, joka on tällaiselle jääkiekkofanille aika suuri unelmien täyttymys. Aluksi kelailin, että olisin voinut mennä NHL-peliin vaikka Floridassa tai New Yorkissa, joissa olen reissannut aikaisemmin. Mutta sitten ajattelin, että haluan kokea pelin nimenomaan siellä, missä mun mielestä jääkiekko on kaikkein suurinta, eli Kanadassa. Kaverini, jonka kanssa olen sinne menossa, on käynyt siellä useamminkin ja kehunut tunnelmaa maasta taivaisiin. Jotenkin tuo yleisön lähteminen kesken pelin on sellainen juttu, jota en itse haluaisi nähdä. Saa nähdä, miten siellä omassa pelissäni menee. Odotukset on ehkä jopa liian korkealla, ja siksi vähän jopa pelottaa että petynkö :D

  • Reply marikaw sunnuntai, 21 helmikuun, 2016 at 11:33

   Joo no mun sydämeen sattuu myös toi hinta mutta kerrankos sitä nyt. :D Joo Kanadassa ois varmasti ihan huikeeta päästä katsomaan peliä, se fiilis on varmasti uskomaton. Toivottavasti sunkin pelissä on huikee fiilis ja et pety. Ja ettei jengi lähde pois koska se oli oikeesti surullista. :( Mua ainakin harmittais jos oisin pelaaja ja jengi lähtis pois ku oisin häviöllä.

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 19 helmikuun, 2016 at 16:55

  SIE OOT KÄYNY TUOLLA!
  Vitsi oon kade. Meiän unelma olis päästä tuonne syömään. Varmaan sairaan hyvä mesta :)

  • Reply marikaw sunnuntai, 21 helmikuun, 2016 at 11:31

   Hihi joo oon käyny! <3 Ja siis varmasti tykkäisitte, oli huikee paikka. :)

 • Reply jupe tiistai, 9 elokuun, 2016 at 20:38

  Paljon pihvit oli? Ja juomat.. Noin, hintoja ei yllättäen löydy mistään:)

  • Reply marikaw tiistai, 9 elokuun, 2016 at 23:06

   En ihan tarkkaan muista, mutta heittäisin drinkkien hinnaksi vähän vajaa 20 dollaria ja pienehkölle pihville about 40-50 dollaria! :) Kivennäisvesipullo oli 8 dollaria joten on noiden drinkkien pakko olla ollut noin 20.

   Kahdelta pääruuat, kaksi lisuketta, kaksi drinkkiä ja tipit oli ton 205 dollaria joten halpaa lystiä tää ei oo.

  Leave a Reply