Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissut, jotka olisi voinut jättää tekemättä

Mä yleensä hypetän, hehkutan ja rakastan kaikkia matkakohteita tässä blogissa.

NOH, joskus tulee tehtyä ehkä vähän vääriä ratkaisuja reissussa ja ajattelinkin jakaa tässä pari surkuhupaisaa seikkailuamme, jotta ei elämä olisi pelkkiä sateenkaaria ja aurinkoa.

THAT NW BRIDGE

That NW bridge eli Vance Creekin silta Washingtonin osavaltiossa. Olin lukenut Kean postauksen sekä ihastellut siltaa instagramissa ja yrittänyt parhaani mukaan ottaa selvää, että kuinka sillalle pääsee. Silta on suljettu yleisöltä ja yksityisaluetta, eikä sinne saisi mennä. Yritettiinpähän silti mennä, huonolla menestyksellä. Ajettiin Seattlesta parin tunnin matka sillan lähistölle, jätettiin auto parkkiin sopivan näköisen tien laitaan ja lähdettiin itsevarmoina kävelemään hiekkatietä, jossa oli kieltomerkintöjä ja pääsy autolla oli estetty portilla.


Kävelimme tietä reilusti yli puoli tuntia ja koko ajan uskottiin, että kohta se silta tulee. Mestat näytti vähän siltä, että ei täällä mitään siltoja ole, mutta minä positiivisesti jatkan eteenpäin. Lopulta oli pakko kääntyä takaisin kun mitään ei tullut vastaan ja vesivarannot loppuivat. Kävellessä oli toki koko ajan pieni kuumotus siitä, että mitä jos joku tulee ja antaa meille sakot. Selkeästi oli siis kyltit, että täällä ei ole ok olla. Ei jaksettu lähteä tällöin etsimään parempaa reittiä ja päätettiin, että jos loppureissulla on aikaa niin tullaan uudestaan testaamaan kun on luettu parempia ohjeita.

En muista mitä tehtiin pari päivää tämän jälkeen, mutta oltiin lähellä siltaa (jenkkien mittapuulla, eli ajoa oli ehkä tunti) ja päätettiin mennä koittamaan onneamme uudestaan. Ohjeet oli katsottu paremmin ja olisi pitänyt lähteä kävelemään tietä, joka oli peitetty risuilla ja puilla. Koska miksei? No tällä kertaa parkkeerataan auto, noustaan ulos ja virallisen näköinen jeeppi ajaa samantien viereen. ”Mitä te teette täällä?” ”Öö… Patikoidaan…” ”Tämä on kiellettyä aluetta.” ”Oltiin siis menossa tohon toiseen suuntaan…” ”Joo, täällä ei saa olla missään, on metsäpalovaara” ”Aah…”

Joo. En usko, että metsäpalovaara oli todellinen, koska ilmeisesti paikassa hengailu halutaan kaikien keinoin kieltää. Ei uskallettu jäädä tämän jälkeen kuitenkaan yrittämään, vaan nöyrinä lähdettiin ajamaan pois. Mietittiin, että hämätäänkö vaan jeeppiä ja käydään poissa, mutta olisi ollut ehkä liian noloa jäädä uudelleen kiinni.

Kuvia mä en nyt saanut sillasta, joten menkää muualle ettimään niitä. (Avatkaa ylhäältä Kean postaus tai tästä googlen kuvahakuun…)

JUODA TEQUILAA MEKSIKOSSA / TIJUANA

Mun bucket listille on kuulunut tequilan juominen Meksikossa. Inhoan tequilaa, joten en tosiaan tiedä miks tää on kuulunut listalle. Jo vuonna 2013 meidän oli tarkoitus mennä käymään Tijuanassa ensimmäisellä Jenkki roadtripillä, mutta silloin laiskuus voitti eikä jaksettu. 2015 tarjoutui uusi tilaisuus ja lähdettiinkin kauniina marraskuisena aamuna ajamaan LA:sta kohti Meksikon rajaa. Matka aika on about kolme tuntia.

Jätettiin auto parkkiin USA:n puolelle ja käveltiin rajan yli. Rajamuodollisuudet olivat aika helpot, ennen sai kävellä yli ilman mitään tarkistuksia, mutta nykyään rajalla tarkistetaan passi ja täytetään joku lomake. Kun päästiin rajan yli, katosivat kaikki muut turistit ja me vähän epävarmoina lähdettiin vaan kävelemään. Päästiin downtowniin, muita turisteja ei edelleenkään missään ja joka ikisestä kaupasta/ravintolasta ja ties mistä houkutellaan meitä sisään. Vähempikin ahdistaa suomalaista. Käveltiin ehkä 20 minuuttia kaupungilla kunnes käännyttiin takaisin ja päätettiin lähteä pois. Käytiin rajan lähellä yhdessä ravintolassa, jonka ohittaessamme olin luvannut, että pysähdymme takaisintullessa. Sain tequilaa ja tarjoilijamme oli ihana, mutta se olikin ainoa positiivinen kokemus Meksikosta.


Jonotimme takaisin USA:n puolelle reilun tunnin jonossa, joka lopulta olikin tarkoitettu jonkun luvan omistajille. Onneksi rajamies sääli meitä ja päästi meidät siitä jonosta. Kolmen tunnin ajo sinne, ehkä yhteensä reilu tunti Meksikossa, reilu tunti rajajonossa ja kolme tuntia takaisin Los Angelesiin. Oli hieno fiilis. (Muistelen myös, että tältä reissulta saatiin kahdet sakot, jotka kivasti tulivat postissa jouluksi!)

Että tämmöstä. Nää naurattaa mua nyt, mutta siis tapahtuessa ei huvittanut kyllä ollenkaan. Jakakaa mulle teiän pahimmat epäonnistumiset ja vastoinkäymiset reissuista! Ootteko tehnyt joskus virhearviointeja, että mihin kannattaa lähteä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kea | Deep Red Blues perjantai, 12 helmikuun, 2016 at 01:48

  En kestä kuinka huono tuuri teillä oli tuolla Vance Creekillä! Tää oli kuitenkin hauska postaus… :D

  Mun pahoin vastoinkäyminen viime vuosien matkoilla oli kyllä se kun meidän autoon murtauduttiin San Franissa ja mun kovalevy varastettiin. Sillon ei paljoa naurattanu. Muita ei nyt edes tule mieleen… onhan noita paikkoja ollu joissa olis voinu jättää käymättä. Nykyään pyrin siihen että matkustan paikkoihin joista tiedän pitäväni.

  • Reply Marikaw perjantai, 12 helmikuun, 2016 at 22:04

   Joo siis yks iso vitsi koko yritys mennä sinne . :D Pitäkää siltanne, mä pysyn kaukana… Joo toi autoon murtautuminen ja kovalevyn menetys ei varmaan vieläkään naurata, nää ei onneks ollut niin vakavia.

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 12 helmikuun, 2016 at 17:05

  Haha :D Eikäää… Me oltas varmaan kans lähetty kokeilemaan tuota kiellettyä. Kaikki sellainen on tietenki siistiä, jos se ei vahingoita ketään. Mutta onhan se silta oikeasti aika jännän näkönen sillälailla pelottavalla tavalla. Jos siellä olis tuhat ihmistä yhtä aikaa, niin vois tulla selfieonnettomuuksia. Mutta että tequilaa Meksikossa. Ehkä pitää miettiä bucket-listaa vähän uudelleen? :p

  • Reply Marikaw perjantai, 12 helmikuun, 2016 at 22:06

   No just sen vartioimattomuuden ja epäturvallisuuden (onks noi sanoja!? :D) se ilmeisesti on kielletty. Piti silti yrittää ku muutki! Ja haha joo en tiiä mistä toi Meksiko juttu on tullut, onpahan nyt se koettu ja ei oo haluja Meksikoon. :D Vaik Tijuana varmasti on aika erilainen kun muu Meksiko, mutta…

 • Reply Maarit sunnuntai, 14 helmikuun, 2016 at 13:58

  Voi ei mikä hukkareissu tuonne sillalle, ja hkä jossain määrin Meksikoonkin, mutta saitpa tequilaa! Mulle ei nyt tule mieleen mitään hirveitä takapakkeja reissussa, mutta viime syksynä Euroopassa säät – eli kaiken näkyvyyden peittävä sumu oli pilata muutaman pätkän reissusta. Ja sitten oli tietysti Saksaan mennessä yksi tie myrskytuhojen vuoksi kiinni ja jouduttiin yötä vasten kiertämään jostain kinttupolkuja pitkin. Samaisella reissulla oltiin menossa katsomaan Neushwansteinin linnaa, ja silta, josta sitä useimmiten kuvataan oli aidattu ja suljettu remontin takia. Mentiin sitten aamuhämärissä paikalle ja ryömin portin alta kielletylle alueelle, Juoksin ihan ninjana pitkin metsää sillalle ja sydän tykyttäen otin kuvia samalla kun mies piti vahtia kauempana. Kun palasin takaisin ja tehtiin tilanne arvio, niin hetken päästä pujahdettiin molemmat sillalle. Linnan pihalla olijat kyllä näkivat meidät, muttei kuitenkaan jääty kiinni. Tuo on varmasti villein laittomuus mitä on itse tullut tehtyä. En ole usaltanut edes katsoa mitä niistä kuvista tuli, että oliko hukkareissu, mutta ainakin hauska kokemus, vaikka vähän väärin kai se oli. :D

  • Reply marikaw sunnuntai, 14 helmikuun, 2016 at 20:53

   Joo vaikka en ehkä saanut juotua yksin sitä tequilaa kun meinaa tulla yrjö mutta silti. :D Joskus käy näin haha. Sääilmiöt on ärsyttäviä kun niille ei voi yhtään mitään ja jos ne sitten pilaa just näkyvyyttä ja fiilistä. :( Haha ihanaa extremeä teilläkin, just hyvä. :D

  Leave a Reply