Suomen suurin matkablogiyhteisö

37 Lomapäivää

Mulla oli 2015 vuonna 37 lomapäivää. 30 vuosilomapäivää, 2 työehtosopimusvapaapäivää ja vaihdoin yhteensä 10 lomarahapäivää 5 lomapäiväksi.

Käytin näistä päivistä 36 matkailuun. 34 päivää ulkomailla. Suomessa reissaten vietin näistä 2 päivää. Viimeisen päivän käytin sohvalla makaamiseen. Ihan hyvä saldo. Näiden lisäksi viikonloppumatkailua tuli tehtyä jonkun verran mm. Porvooseen ja Tampereelle ja ystävän mökille Asikkalaan. Kerrataan tässä nyt vuoden 2015 vuoden reissut kuukausi kerrallaan.

Tammikuu:


Viikonloppureissu Porvooseen ja Haikon Kartanoon. Huippukylmähoitoa ja pulkkailua Haikossa. Hotelliloma arjen keskellä piristää aina.

Helmikuu:


2015 vuoden ulkomaanmatkat alkoivat Lontoon matkalla ystäväni kanssa. Vietimme muutaman päivän Lontoossa nauttien syömisestä, shoppailusta ja nähtävyyksistä. Minä nautin lisäksi musikaaleista sekä Ladureen Macaronseista. Leijonakuningas musikaali oli kaikkea mitä toivoinkin. Suunnitelmissa on ehkä Lontoon reissu tällekin vuodelle.

Maalis-, huhti- ja toukokuu olivat täynnä ystäviä ja kesälomareissujen suunnittelua. Roadtrippejä Tampereelle, suomen kansallispuistoihin tutustumista.

Kesäkuu ja heinäkuu:


Kesäkuussa lennettiin Seattleen ja aloitettiin sieltä taas yksi USA roadtrip.


Kesäreissusta on tulossa vielä PALJON blogipostauksia kunhan vaan jostain löydän kadoksissa olevan motivaation. Lupaan, että ne ovat odotuksen arvoisia. Nähtiin upeita paikkoja ja nautittiin kolme viikkoa täysillä. Reiluun 8000 kilometriin mahtuu paljon.


Yksi kesän kohokohta oli Yosemite National Park. Tutkittiin puistoa kaksi kokonaista päivää ja en olisi voinut olla onnellisempi.

Elokuu:Amatööri lähti telttailemaan Kilpisjärvelle ja Lofooteille. Kilpisjärvellä valloitettiin Saana ja kolmen valtakunnan rajapyykki. Lofooteilla fiilisteltiin upeita rantoja ja lämpöä. Tuli varmistuttua siitä, että telttailu ei oo mun juttu, Lofootit ehdottomasti oli ja Kilpisjärvelle voin antaa toisen mahdollisuuden.

Syyskuu ja lokakuu: Paras syksy, ihanat kelit, ihanat ihmiset ja ihanat pienet hetket.

Marraskuu:


Marraskuussa koitti vuoden toinen USA roadtrip, mutta ennen sitä käväistiin pikaisesti Amsterdamissa. Parin päivän Damin pysähdyksen jälkeen lennettiin Kaliforniaan.Marraskuu on mun vähiten lempparikuukausi ja Kalifornia on mun lempparipaikka tässä maailmassa, joten mitä muuta ihminen vois toivoa? Napa Valley ja viinitilat, Runyon Canyon haikkailu, Griffith Observatory. Mä voisin luetella kymmeniä paikkoja, joista nautin niin paljon. Jos lisätään jotain realismia tähän postaukseen, on ehkä sanottava, että ajamisen Losista Tijuanaan olisi voinut jättää väliin, mutta ollaanpahan kokemusta rikkaampia taas.

Joulukuu: Joulukuu oli myös täynnä ihania ihmisiä ja yleistä fiilistelyä.

Tästä postauksesta piti tulla lyhyt kertaus viime vuodesta, mutta näköjään jaarittelin. Silti tää on tosi pintapuolinen katsaus mun vuoden 2015 matkoihin.

Love wins. Tää kuva liittyy tän vuoden matkoihin sillä tavalla että kuva on otettu Jenkeissä ja Twizzlersit ostettu sieltä. Mä vaan halusin tekosyyn postata tää kuva, koska tykkään tästä.

2015 LYHYESTI:

Vuosi 2015 oli roadtrippejä täynnä ja mikäs sen parempaa. 8 käytyä maata, niistä 3 uutta (Norja, Kanada ja Meksiko).  Varsinaisia reissupäiviä yhteensä lyhyellä matikalla 45. Sen lisäksi viikonloppureissuista tulee vielä aika monta lisäpäivää. Ajettuja kilometrejä lähemmäs 14000?! Teltassa nukuttuja öitä 6, yksi hyvä Airbnb kokemus, monta hyvää hotellikokemusta, muutama ei niin hyvä hotellikokemus. Rahaa tuhlattu tuhansia, mutta en kadu euroakaan. 2015 vuosi oli mahtava. Kiitos.

Vuoden 2014 kertaus löytyy täältä. Kuvittelin, että 2015 matkailuvuodesta ei tulisi läheskään niin siisti kun vuodesta 2014, mutta kyllä molemmat vuodet on ollut matkailullisesti aika mahtavia. Katotaan mitä vuosi 2016 tuo tullessaan!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matko ablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 7 tammikuun, 2016 at 19:11

  Huh joo, jos on Losista asti Tijuanaan lähtenyt, niin voin kuvitella, että on ollut pettymys. Mä olen käynyt siellä San Diegosta käsin, ja se ei ollut kuin ratikkamatka, joten ihan mielenkiintoinen puoli päivää vietettiin siellä. Yhtään enemmän en siihen kuitenkaan olisi halunnut panostaa.

  • Reply marikaw tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:20

   Aina ei voi tehä järkeviä päätöksiä. :D Mä olin aina halunnut käydä Meksikossa ja juoda siellä tequilaa… Bucketlist ainakin lyheni.

 • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 tammikuun, 2016 at 20:12

  Roadtrippailu on parasta, kivoin matkailumuoto mun mielestä! :) Hurjasti reissupäiviä kertynyt sulla vuodessa!

  • Reply marikaw tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:20

   No älä, roadtripit parasta. <3 Katellaan miten menee tänävuonna!

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia torstai, 7 tammikuun, 2016 at 20:39

  Sulla on ollut aika mahtava matkailuvuosi :-) Jostain syystä kuva Lofooteilta painui mieleen, on siellä upeat maisemat vaikka suht lähellä onkin ?

  • Reply marikaw tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:22

   Jep oli mahtava! Ja Lofootit oli niin upea paikka. :)

 • Reply Maarit Johanna torstai, 7 tammikuun, 2016 at 20:48

  Ai siis KAKSI USA roadtrippiä vuoteen? :D Nostan hattua. Ja aika ihanan paljon lomapäiviä sulle kertyi. Mun omat lomat oli käytännössä pidennettyjä viikonloppuja, jotka pitkät maastotyöpäivät mahdollisti työaikapankkiin. Puh. Olispa ehkä jo viiden vuoden päästä ihan oikea palkallinen kesäloma!
  Lofootit on kyllä mieletön paikka, mutta mun suosikkikuva näistä on kyllä Yosemite! <3

  • Reply marikaw tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:25

   Tänä vuon sit tavotteeks kolme? :D Hyvä ku tulis ees yks. Joo lomapäivät on aika luksusta, toivottavasti sullakin tulee joku duuni pian missä kertyy. :)

 • Reply Noora torstai, 7 tammikuun, 2016 at 21:08

  Kuulostaa ihanan tutulta tuo lomapäivien hyötykäyttö! Mulla oli about saman verran loma- ja vapaapäiviä viime vuonna reissukäytössä ja kotona olin kyllä niin vähän kuin mahdollista. Jotkut tuntuvat pitävän vähän hulluna, mutta kotiseiniähän tuijottaa jo aina muutenkin :D Aivan mahtavia maisemia sun vuoteen mahtunut. Vuoret on aina ihan parhaita :)

  • Reply marikaw tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:25

   Noniinpä, himassa tulee oltua kuitenkin suurin osa vuodesta niin lomalla todellakin kaikki irti päivistä ja reissuun vaan. :D

 • Reply Annika | Travellover sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 14:07

  Todellakin tehokasta ajan (ja rahan) käyttöä! Ei paremmin voisi. Matkustaminen. <3

  • Reply marikaw tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:25

   Joo kaikki raha on käytetty tehokkaasti reissuihin. :D

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 03:02

  Vau, kaksi USAn roadtrippiä yhden vuoden aikana!! Ja niiden lisäksi vielä kaikki muut reissut…. Sulla on ollut aikamoinen reissuvuosi :)

  • Reply marikaw tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:32

   On ollut, toivottavasti tänäkin vuonna. Nyt näyttää huonolta mutta niin näytti viimevuonnakin tähän aikaan joten en vielä masennu. :D

  Leave a Reply