Suomen suurin matkablogiyhteisö

Upea Kvalvika

Postaustahti ollut hitainta ikinä, mutta yritetään aktivoitua. Palataan kesän Lappi-Norja roadtripille ja Lofoottien upeimmalle paikalle.

Kirjoittelin hetki sitten Lofoottien upeimmista rannoista, mutta silloin jätin vielä yhden rannan esittelemättä.


Kvalvikan rannalle päästäkseen pitää nähdä vähän vaivaa, sillä rannalle on patikoitava noin tunnin ajan. Tarkemmat patikointiohjeet löytyvät täältä. Hyvä huomioida se, että reittiä lähimpänä oleva parkkipaikka on aivan täynnä kauniina päivinä, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Me emme saaneet autoa tälle parkkipaikalle, mutta ajoimme eteenpäin noin kilometrin ja saimme auton siellä parkkiin. Huonolla tuurilla joduut jatkamaan vielä tästä.

Annan seuraavaksi kuvien puhua puolestaan.


Tältä näyttivät haikkailumaastot. Ensimmäinen kuva ylösnousemista, keskimmäinen kuva vuorien keskellä ja alimmassa kuvassa näkyy matka vielä alas. Reitti ei siis tosiaan ole mistään helpoimmasta päästä, ja kannattaakin olla varovainen liikkuvien kivien ja liukkauden kanssa. Ylösnousussa oli aika mutaista, mutta alastullessa mutaiset kohdat vähenivät jonkunverran. Toisinpäin sitten toki takaisinkävellessä… Polvet joutuivat aika koville tällä reitillä, mutta selvittiin. Ylöspäin kiivetessä on suht selkeät polut, joita pitkin pääsee kulkemaan, mutta alaspäin laskeutuessa ei, joten sieltä on sitten etsittävä kivien päältä sopivimpia reittejä.


Aika huikeeta. Ihanan vihreää ja kirkasta. Aurinko helli meitä koko päivän, reilu 20 astetta lämmintä ja aikalailla pilvetön taivas. Ei tarvinnut juuri miettiä kerrospukeutumista, pelkkä toppi päällä pärjäsi aivan loistavasti.


Kvalvikassa on mahdollisuus telttailla, mutta tavarat tosiaan pitää jaksaa kantaa sinne ja sieltä pois, eikä paikassa ole mitään fasiliteettejä. Maisemat ovat kuitenkin upeat.

Parhaat näkymät rannalle ovat viereiseltä Ryten vuorelta, ja tarkoituksemme olikin jaksaa vielä haikata sinne ihailemaan näkymiä. Lähdettiin matkaan, mutta tällä kertaa loppui kunto. Ei viitsitty vetää itseämme ihan loppuun asti, joten luovutettiin tämän vuoren osalta.


Menimme kuitenkin vähän matkaa vuorenrinnettä ylös, jotta saimme muutamat hienot kuvat. Rytenille on mahdollista nousta myös suoraan toisesta suunnasta, eikä tarvitse laskeutua rannalle asti, mutta halusin nähdä rannan ihan rannaltakin.


En kestä miten siistejä paikkoja tästä maailmasta löytyy. Lofooteillekaan en olisi välttämättä osannut lähteä ilman matkablogeja, sillä niistä luetut hehkutukset kasvattivat omaakin matkakuumetta ja kiinnostusta siihen suuntaan. Kun sopiva hetki koitti lapinreissulle niin oli selkeää, että yhdistetään Lofootit tähän reissuun. Lofootit olivat kaiken ajamisen arvoiset, mutta seuraavalla kerralla luulen lentäväni ainakin osan matkaa.


Tälläistä Kvalvikalla. Miltä näyttää?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Kthetraveller maanantai, joulukuu 14, 2015 at 09:59

  Oi ja vau, mitkä maisemat! Tuolla olis istua nakottanut ja pitkään sekä tuijotellut maisemia!

  • Reply marikaw tiistai, joulukuu 15, 2015 at 10:51

   No älä, tuijoteltiin. <3

 • Reply Noora maanantai, joulukuu 14, 2015 at 11:45

  Hyi ku rumaa! No en nyt tosissaan ollut :D Ihan mielettömiä maisemia taas kerran. Mun Lofootit-kuume vain pahenee pahenemistaan. Koska toi sun reissu olikaan? Ei ainakaan pahan näköiset kelit olleet :)

  • Reply marikaw tiistai, joulukuu 15, 2015 at 10:51

   Joo siis aika ällöttävää. :D Olin tuolla elokuun puolessa välissä ja sää helli ihan täysillä!

 • Reply Kea / Deep Red Blues maanantai, joulukuu 14, 2015 at 11:50

  Just mietin kuvia Kvalvikasta… ei vaan vielä oo tullu katottua niitä läpi. Ehkä mäkin tässä jossain vaiheessa… :) Oli kyllä hieno paikka ja ehdottomasti vaivan arvoinen. Jopa se Rytenin kipuaminen meni aika kivuttomasti, vaikka yhden rakkulan taisin saada suht uusista kengistä.

  • Reply marikaw tiistai, joulukuu 15, 2015 at 10:53

   Jooo käy ne läpi ja postaa. <3 Oli todellakin vaivan arvoinen. Ryten vähän harmittaa, ens kerralla sit.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, joulukuu 14, 2015 at 12:18

  Wau! <3

 • Reply Maarit maanantai, joulukuu 14, 2015 at 22:31

  Oih, on kyllä kivan näköistä. Täällä haaveillaan vielä Norjan reissusta!

  • Reply marikaw tiistai, joulukuu 15, 2015 at 10:53

   No on superkivan. <3 Toteutukseen vaan. ;)

  Leave a Reply