Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lofoottien rantojen parhaimmistoa

Matkataan vieläkin Lofooteille postausten parissa, koska Jenkeistä kirjoittaminen on jotenkin supervaikeaa..

En ennen Lofootteihin tutustumista osannut kuvitella, että sieltä löytyisi aivan mahtavia hiekkarantoja. Niitä löytyy ja suosittelen ehdottomasti tutustumaan niin moneen kun vain mieli tekee. Esittelen seuraavaksi kaksi huikeaa rantaa, jotka molemmat löytyvät Vestvågøyn saarelta.


Unstad on surffaajien suosiossa, ja surffaajia olikin paljon aalloissa kun vierailimme rannalla. Unstad Arctic Surfilta voi vuokrata erilaisia surffilautoja ja ottaa surffikursseja. On kursseja ilmeisesti kaikentasoisille ja lautojakin on eritasoisia ja paikka on tosi suosittu, joten varmasti on toimivia kursseja.


Mä oon sen verran tapaturma-altis, että en ehkä uskaltais rannan kivien lähellä edes surffata… Mutta never say never, ehkä ens kesänä oon tuolla opettelemassa surffausta. Arctic Surf vuokraa myös SUP-lautoja, mutta en oikein tiedä, että miten se toimis tuolla aalloissa?!


Olisin voinut tuijotella merta ikuisuuksia ja fiilistellä veden virtausta ja kirkkautta. Harkitsimme hetken, että olisimme telttailleet yhden yön täällä, mutta päädyimme sittenkin olemaan kaksi yötä samassa paikassa, jotta ei tarvinnut säätää teltan kanssa enempää kun oli pakko.


Unstadille lähtee siis täältä suositus! Go and visit.


Seuraavaksi siirrytään Hauklandiin. Yksi kauneimmista rannoista, mitä olen koskaan nähnyt. Pääsi ehdottomasti omaan top 5 listaukseen. Hauklandin ranta sijaitsee noin puolentunnin ajomatkan päässä Unstadista, joten jos näillä suunnilla olet niin käy ehdottomasti molemmilla.Kattokaa miten ihana toi veden väri ja ihana pehmeä hiekka! <3


Paratiisisaari vai Pohjois-Norja? Ehkä ne voi Lofooteilla toimia toistensa synonyymeinä. Haukland! <3

Kuvittelitteko, että rannat Lofooteilla näyttäis tältä? Mulla on vielä yhdestä upeasta rannasta tulossa postaus, mutta se oli niin upea paikka, että ansaitsee oman postauksensa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, lokakuu 11, 2015 at 16:26

  Muistan sen hämmennyksen, kun vuosia sitten näin ensimmäisen kerran kuvia Lofooteilta. Tuntui ihan käsittämättömältä, että Norjassa voisi olla tuon näköistä. Täältä ääni Hauklandille, koska siellä on ihanan tyynen näköistä. Vain lämpö taitaa puuttua (tai ainakin sitä on harvemmin) :D

  • Reply marikaw maanantai, lokakuu 12, 2015 at 18:50

   Meiän reissulla oli superlämmin, noin +20 astetta. :) Mut se on vissiin tosiaan vähän harvinaisempaa. :D Mut ei todellakaan yhdistä noita kuvia Norjaan.

 • Reply Henna /suurin onni maanantai, lokakuu 12, 2015 at 20:55

  Ihan uskomattoman näköistä tuolla Hauklandissa! Lofooteista olen haaveillut jo pidempään, mutta en ole vielä sinne ennättänyt. Lähivuosina on kyllä otettava se asuntoauto alle ja lähdettävä siihen suuntaan… ja tuo Haukland näiden kuvien perusteella kuuluu ehdottomasti listalle! …ja varmaankin sitten se ylläriranta, josta tulee vielä oma postauksensa :D

  • Reply marikaw tiistai, lokakuu 13, 2015 at 09:18

   Oli uskomaton paikka! <3 Voin suositella Lofootteja, asuntoautolla olisi varmaan vielä miellyttävämpää kun telttaillen tuolla seikkailla. :D

 • Reply Kea | Deep Red Blues perjantai, lokakuu 30, 2015 at 01:44

  Mun kirjoissa Haukland vei Unstadin ihan kuus-nolla. But that’s just me. :)

  • Reply marikaw perjantai, lokakuu 30, 2015 at 20:54

   Joo siis Haukland oli munkin mielestä upeempi kun Unstad! <3

  Leave a Reply