Suomen suurin matkablogiyhteisö

#Bloginitarina

Sain Passionate Traveller K:lta #blogisitarina haasteen joka on pyörinyt blogeissa lähiaikoina. Tarkoitus siis simppelisti kertoa bloginsa tarina!

Blogini sai alkunsa hetkellisestä päähänpistoksesta 2014 vuoden heinäkuussa. Selailin Rantapallon sivuilla blogeja ja mietin, että olisi ehkä hauska pitää blogia itsekin. Rantapallo tuntui sopivalta alustalta, paljon muita samanhenkisiä blogeja kasassa ja tuttu sivusto entuudestaan. Siinä samassa sitten aloin luomaan blogia. Blogin nimeksi tuli ensimmäinen päähän tullut sopivahko nimi. Jos jotain muuttaisin, niin ehkä miettisin nimeä hetken pidempään, mutta olkoon. En tosiaankaan suunnitellut hetkeäkään blogin brändäystä tai mitään muutakaan järkevää, koska niistä asioista ei ollut mitään tietoa. Blogi pystyyn ja kirjoittamaan.

P8071185 (1425x1900)

Perustin blogin juuri ennen 2014 vuoden kesälomareissuja, tarkoituksena oli saada dokumentoida niitä lähinnä itselleni. Rakastan jauhaa matkoistani, mutta välillä tuntuu siltä, ettei ystäviä aina kiinnosta ihan niin paljon kuin itseäni. Oman blogin kautta saa kertoa matkoistaan niin paljon kuin haluaa, ja juttuja todennäköisesti lukevat sellaiset henkilöt, joita aihe oikeasti kiinnostaa. Nyt en tylsistytä ystäviäni ainaisella matkoista puhumisella. (Keskityn nykyään tylsistyttämään lukijoita siis…) Blogin kautta on ihanaa palata reissufiilikseen ihan vaan kirjoittamalla postauksia ja lukemalla niitä sitten jälkikäteen.

P8061122 (1900x1425)

Kehitystä blogin kanssa on tapahtunut jonkun verran, vaikka hyvin tuore bloggaaja olen vieläkin. Olen löytänyt omaa tyyliäni, mutta paljon on vielä asioita, joita haluaisin kehittää. Suurimpana ehkä kuvien laatu ja kuvaaminen muutenkin. Tykkään valokuvata, mutta kärsivällisyys ei riitä kameran säätöjen kanssa. Viime viikonloppuna yritin kuvata tähtitaivasta ja siis materiaali on niin jäätävää että itkettää. Harjoitus tekee mestarin ja harjoittelu siis jatkuu! Olen säästynyt suurimmaksi osaksi kielipoliiseilta blogissa, mutta välillä pitäisi miettiä ehkä vähän enemmän pilkkusääntöjä ja muita oikeinkirjoitusseikkoja. Molemmat näistä ovat toki kehittyneet tässä reilun vuoden aikana, mutta varsinkin kirjoittamisessa lipsun. Lisäksi blogin ulkoasun vääntäminen ja Facebookin päivittäminen pitäisi olla paremmin hallussa, mutta mistä löytää tarpeeksi aikaa? Baby steps.

P5030358a

Käännekohta blogin kanssa on ollut muihin matkabloggaajiin tutustuminen. Aloitin tapahtumissa käymisen nuorten aikuisten Amerikka verkosto Namen tapahtumista. Se ei nyt varsinaisesti ole blogiin liittyvä, mutta en olisi löytänyt verkostoa ilman blogia. Rantapallo on järjestänyt bloggaajille tapahtumia ja lisäksi on ollut muutamia muitakin blogitapahtumia, joiden kautta on päässyt tutustumaan huikeisiin tyyppeihin! Samanhenkisten ihmisten löytäminen ja ajatusten vaihto muiden matkabloggaajien kanssa on ehkä parasta bloggaamisessa. Reissutahti on vaan myös kasvanut, mutta tahti oli nousussa jo ennen blogin perustamista, kuumotus maailmalle on vaan liian suuri.

IMG_8532 – Kopio

Näin syntyi siis Marika World. Vuoden päästä 2-vuotis syntymäpäivänä voisi pitää seuraavan tilannekatsauksen ja katsoa, että mitä sitä onkaan taas vuodesssa saanut aikaiseksi.

Haastan Kean, Lenan, Terhin ja Merin kertomaan blogiensa tarinat.

Tässä vielä haaseen ohjeet:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Inka tiistai, 29 syyskuun, 2015 at 21:26

  Ihana kun alotit, munsta on ollu niin kiva lukea sun seikkailuista ja vielä parempaa tutustua suhun! Oot niin mahtavan positiivinen persoona, että Name saa olla paljosta kiitollinen että oot mukana. :)

  • Reply marikaw keskiviikko, 30 syyskuun, 2015 at 11:16

   Jiii samoin ollut super tutustua. :) Ihana kirjoitella omista seikkailuista ja lukea muiden juttuja.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 30 syyskuun, 2015 at 08:29

  Jipii, kiitos haasteesta! :) Hauska kuulla kaikkien blogien alkutaipaleesta.

  • Reply marikaw keskiviikko, 30 syyskuun, 2015 at 11:16

   Ole hyvä! :) Joo näitä on ollut kiva lueskella. :D

 • Reply Kea | Deep Red Blues perjantai, 30 lokakuun, 2015 at 01:45

  Oho. haaste jonka mä oon missannu! Oon miettiny tota paljon kun oon lukenu muiden postauksia et mielenkiintoinen haaste. Ehkä teenkin! :)

  • Reply marikaw perjantai, 30 lokakuun, 2015 at 20:55

   Hyvähyvä! :)

  Leave a Reply