Suomen suurin matkablogiyhteisö

Upea Glacierin Kansallispuisto

Kirjoitin jo aikaisemmin, etten varmaan missään oo nähnyt niin upeita maisemia kun Montanan osavaltiossa sijaitsevassa Glacier National Parkissa. Seuraavaksi luvassa jäätävä kuvaoksennus kansallispuistosta.


Kansallispuistossa on ihania vuoria, metsää, maisemia ja eläimiä. Kelpaa.


Puiston vetonauloihin kuuluu 50 mailia pitkä Going-to-the-sun road. Kyseinen tie mutkittelee puiston läpi ja tarjoaa henkeäsalpaavia näkymiä. Going-to-the-sun road avataan yleensä kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa, me olimme paikalla 26.6.2015 ja tie oli auennut hotellin respamme mukaan pari päivää aiemmin. Vähän jännitettiin ennen reissua, että päästäänkö ajamaan tie kokonaan, mutta onneksi päästiin. Tien auraaminen lumesta kestää monta kuukautta ja on todella haastava prosessi. En tiedä oliko edellistalvi ollut vähäluminen, sillä kovinkaan paljoa lunta ei puistossa tien varrella näkynyt.
Ihan uskomattomia näkymiä tarjolla tienvarrella.
Nää näkymät oikeesti ah. Going-to-the-Sun roadin varrella on onneksi paljon pysähdyspaikkoja, jotta saa ikuistettua puiston verkkokalvoilleen sekä kameraan. Tie on tosiaan 50 mailia pitkä, mutta sen ajamiseen kannattaa varata reilusti aikaa ja nää kuvat varmaan selittää, että miksi. Isoilla autoilla ( esim. isot asuntoautot ja bussit) tietä ei saa ajaa, vaan pitää käyttää hyödyksi puiston shuttle systeemiä.

Vesiputoukset on ihan mun lemppareita. Puisto onkin täynnä pieniä ja vähän isompiakin vesiputouksia. The Weeping Wallin vierestä ajaessa voit laittaa käden ulos ikkunasta ja saat virkistävän suihkun samalla. Kirkasta, mutta jäätävän kylmää vettä.Patikointimaastoja löytyy vaikka kuinka paljon, mutta koska meillä oli vain yksi päivä puistossa, teimme vain lyhyitä kävelyretkiä lähellä teitä. Puistoon olisi rakastunut varmasti vielä enemmän jos olisi ehtinyt tutkia sitä vielä tarkemmin. Kuvissa näkyvät maisemat ovat lähes kaikki ihan vaan Going-to-the-Sun roadin varrelta, joten huikeiden näkymien eteen ei tarvitse paljon nähdä vaivaa.
Miltä puisto näyttää? Mä haluan ehdottomasti palata paikkaan.

Glacier on kärsinyt metsäpaloista kesän aikana, mutta ne eivät olleet alkaneet vielä silloin kun kesäkuun lopussa puistossa olimme. Kealla ja Suvilla tulee olemaan varmaan vähän erinäköisiä kuvia Glacierista, heidän reissunsa aikana palot olivat ilmisesti aika pahoja.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 18:37

  Mä niin allekirjoitan joka sanan Glacierin kansallispuiston hulppeudesta. Se on niin upea paikka! Mäkin haluisin sinne ehdottomasti vielä joskus takaisin paremmalla ajalla ja paremman kameran kanssa :D

  • Reply marikaw tiistai, 29 syyskuun, 2015 at 09:33

   Todellakin upea. <3 Mul on pieni kamera ahdistus nyt kun tuntuu etten saa siitä niin paljon irti kun haluaisin, joten parempaa kameraa täälläkin himotellaan. :D

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 19:05

  Eilen googletettiin kansallispuistoja Amerikassa. Ei tarvis kauaa miettiä mihin haluaisin mennä! Aivan käsittämätön paikka! Voisin jäädä tuonne vain istuskelemaan ja huokailemaan. Tuolla vois varmaan olla aika onnellinen vain tekemättä yhtään mitään.

  • Reply marikaw tiistai, 29 syyskuun, 2015 at 09:34

   Joo Glacieriin todellakin! <3 Joo noiden maisemien tuijottelu kyllä riittää ja olo tuntuu aika onnelliselta.

 • Reply Maarit maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 19:51

  Voi, olispa niin kiva joskus päästä ajelemaan noihin maisemiin. Tulee raikas vuoristo ilma kuvien mukana ihan tänne ruudun taakse asti. :)

  • Reply marikaw tiistai, 29 syyskuun, 2015 at 09:35

   Oli aika mahtava ajoreitti, suosittelen! Me saatiin nauttia hyvästä ilmasta, myöhemmin sitten metsäpalot vähän häirinneet näkyvyyttä ja muuta.

 • Reply Susanna maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 20:37

  Hienot maisemat varmasti käymisen arvoinen

  • Reply marikaw tiistai, 29 syyskuun, 2015 at 09:35

   Ehdottomasti!

 • Reply Noora maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 23:28

  Oi, mut saa kyllä niin onnelliseksi latomalla eetteriin ison kasan kuvia vuorista! Aivan hillittömän upeat maisemat. Oon tässä pikkuhiljaa aina vain varmempi siitä, että sitten joskus kun aikaa löytyy pidemmälle USA+Kanada -roadtripille, niin haluan lähinnä kiertää kansallispuistoja sun muita luontonähtävyyksiä. Kaupungit ei kyllä noiden näkymien rinnalla paljoakaan kiinnosta : D

  • Reply marikaw tiistai, 29 syyskuun, 2015 at 09:36

   Joo kansallispuistot on ihan parasta USA:ssa! Meillä tuli kesällä kuusi kansallispuistoa ja jokainen niistä oli upea. <3

 • Reply Kea | Deep Red Blues perjantai, 30 lokakuun, 2015 at 01:46

  Glacier on mulle vaan <3 kohta pääsen itekin niihin kuviin asti… mutta eka Pohjois-Dakota ja Kanada!

  • Reply marikaw perjantai, 30 lokakuun, 2015 at 20:55

   Glacier oli siis jäätävän upea, huh. <3 Jee Kanada!

  Leave a Reply