Suomen suurin matkablogiyhteisö

Anacortes Whale Watching

Kun päädyttiin lentämään Seattleen, oli yksi ensimmäisistä googlettamistani asioista valasretket. Seattlen kaupungista voi myös tehdä valasretkiä, mutta päädyimme ajamaan Anacortes nimiseen kaupunkiin, joka on vajaa parin tunnin päässä Seattlesta. Retki oli sikahintainen (100 dollaria naama) mutta oli se sen arvoinen. Anacortesista on lyhyempi laivamatka bongailemaan valaita, sekä vähemmän porukkaa ja laivoja. Island Adventures oli myös saanut erinomaista palautetta, joten valinta oli helppo.


Laiva lähti aamulla yhdeksältä ja retki kestää 5-6 tuntia, riippuen siitä miten pitkälle tarvitsee mennä, ennen kuin valaita löydetään. Me olimme varustautuneet kunnon vaatetuksella, pitkähihaisilla paidoilla ja takeilla, koska Islannin valasretkellä viime vuoden elokuussa oli jäätävän kylmä. Virhe. Tällä retkellä koko päivän paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta ja lähes koko matkan pärjäsi lyhythihaisella paidalla.


Kesäkuun lopuilla voi oikeastaan nähdä melkein mitä vain valaita, itse toivoin ryhävalaita ja poikaystävä miekkavalaita. Parin tunnin veneilyn jälkeen alkoi miekkavalaita näkyä ja vietettiinkin pitkä aika yhden lauman kanssa. Jos valaita ei näy, ovat maisematkin ihan ok, mutta 100 dollaria pelkästä veneretkestä tuntuu vähän nihkeältä.
Olen niin iloinen siitä, että päästiin näkemään miekkavalaita (ja muutamia muita eläimiä) omassa elinympäristössään eikä missään Sea Worldissa. Jos jotain huvittaa vielä mennä Sea Worldiin niin katsokaa vaikka dokkari Blackfish ja ehkä muutatte mielenne. Retki oli erittäin hyvin järjestetty, saatiin olla todella rauhassa muilta veneiltä, eikä tosiaan häiritty valaita vaan pysyttiin hyvän matkan päässä. Pisteet siis Island Adventuresille tästäkin.

Onko paikalla muita valasfaneja? Mä en oo vieläkään nähnyt ryhävalaita, joten mun valasbongailu ei jää tähän!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, elokuu 31, 2015 at 21:36

  On valasfaneja paikalla! Mahtavaa, ettei ollut turha retki ja maisematkin näyttää kivoilta. Olisi upeaa nähdä miekkavalaita luonnossa. Multa on ne jäänyt vielä näkemättä, mutta niitä ryhävalaita tuli nähtyä useampaankin otteeseen Alaskassa (ja sitten toisia valaita Etelä-Afrikassa).

  • Reply marikaw tiistai, syyskuu 1, 2015 at 08:50

   Oikeestaan kaikki valaat kelpaa. :D Miekkavalaat oli mun listalla toisena, mut mä niin haluisin nähdä kun joku ryhävalas tulee hengailemaan veneen lähelle ja hyppimään… Mitenniin suuret toiveet? :D

 • Reply Kirsi / 50 State Puzzle keskiviikko, syyskuu 2, 2015 at 21:08

  Valas-/delfiinifani ilmoittautuu :) Oon ollut kahdella valasristeilyllä (Boston, MA ja Reykjavik, Islanti) ja mulla on päällimmäisenä tuntemuksena pienoinen pettymys, koska lapsellisesti kuvittelin valaiden tekevän näyttäviä ”hyppyjä” kuten luontodokkareissa. Joo, eivät tehneet. Näin ”vain” eviä ja pyrstöjä. Kaikesta huolimatta menisin kolmannelle risteilylle koska tahansa.

  • Reply marikaw torstai, syyskuu 3, 2015 at 08:27

   Joo mäkin siis toivon temppuja ja hyppyjä, mut mulle on vielä riittänyt vilahduksetkin. :D Ens kerralla ja jos nään ryhävalaita niin reklamaatio jos ei hyppyjä tuu! Koska ryhävalas retkillä (kuvissa ainakin) näkee aina supereita hyppyjä sun muuta!

 • Reply Ulla maanantai, syyskuu 7, 2015 at 11:25

  Wauuuu! Aivan upeeta, sait valaat vielä kuviinkin! Mää olen Havaijilla nähnyt valaita, mutta just niitä pyrstöjä lähinnä. Silti se oli yks suurimmista kokemuksista ikinä.

  • Reply marikaw maanantai, syyskuu 7, 2015 at 16:46

   Joo sama tunne molemmilla valaskerroilla et aivan upeen mahtavaa. Valaat <3

  Leave a Reply