Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sleepless in Seattle

Noniin nyt jos päästäisiin asiaan vihdoin ja purkamaan Amerikka roadtrippiä vuosimallia 2015.

Aloitimme roadtrippimme lentämällä Reykjavikin kautta Seattleen ja vietimmekin siellä reissumme kolme ensimmäistä yötä. Koko tätä aikaa emme viettäneet kaupungissa, koska lähistöllä on niin paljon muutakin mielenkiintoista ja päiväretkiä tehtiin paljon. Mulla tuli Seattlesta mieleen San Francisco. Paljon mäkiä ja jotenkin vapaa tunnelma. Tosin saatiin kyllä Seattlessa nauttia paljon paremmista keleistä kun aikanaan San Franciscossa.


Ensikertalaisina Seattlessa ehdimme nähdä melkein kaiken, mikä halusimme. Ihastelimme kaupunkia yläilmoista, tutustuimme Pike Place Marketiin, näimme purkkaseinän ja hengailimme kaupungilla. The Museum of Flight jäi seuraavaan kertaan, koska poikaystävä ei ollut innostunut tästä. Mä olen lentokonefani, joten tänne on päästävä mielellään vielä tulevaisuudessa.


Jätettiin auto parkkiin ja aloitettiin kaupunkiin tutustuminen Columbia Centerin Observation Deckiltä. 14 dollaria ja pääset ihastelemaan Seattlea yläilmoista ja kaukaisuudessa näkyviä vuoria. Yhdellä sisäänpääsymaksulla pääsee samana päivänä useammankin kerran sisään, ja jos emme olisi olleet niin poikki ensimmäisen päivän jälkeen, olisimme menneet vielä ihastelemaan auringonlaskua sieltä. Seattlen maamerkki Space Needle, joka näkyy ylimmässä kuvassa keskellä, on toinen vaihtoehto korkeuksiin, mutta se on vähän kalliimpi (18-24 dollaria) ja näkymät eivät ilmeisesti ole ihan yhtä mahtavat. Lisäksi Space Needlessä käy paljon enemmän porukkaa, Columbia Centerissä saatiin olla aamulla hyvin rauhassa ja korkeammalla kun Space Needlessä. Näkymät Mount Rainierille täältä olivat myös huikeat, lumihuippuiset vuoret, kyllä kiitos.


Columbia Centeriltä pääsi jatkamaan kävellen Pike Place Marketille. Pike Place oli täynnä pieniä kauppoja ja muistutti minua rakastamastani Lontoon Camden Townista. Jotenkin en raaskinut ensimmäisen päivän takia ostaa täältä mitään, pyörimme vain ja fiilistelimme markkinatunnelmaa. Pike Place on monessa eri kerroksessa, mutta katutaso ja sen kalatiskit olivat aivan tupaten täynnä porukkaa puolenpäivän aikoihin. Muualla kun katutasossa oli väljää ja sai rauhassa tutustua ympäristöön ja putiikkeihin.


Mä en tiedä onko mussa jotain vialla, mutta mun mielestä Pike Place Marketin alla sijaitseva purkkaseinä oli hirveen hauska juttu. Kaikki kenelle oon näyttänyt jälkikäteen kuvia mestasta on katsellut mua vähän kulmat kurtussa ja poikaystävä ei olisi halunnut paikanpäällä olla lähelläkään seiniä. Wikipedian mukaan paikka on viiden pöpöisimmän turistinähtävyyden joukossa, mutta siis onhan toi nyt jotenkin jäätävän huvittava paikka.


Pike Place Marketilta jatkettiin matkaa Seattle Downtownin Waterfrontiin, josta mieleen jäi lähinnä kodittomat. Muuten paikka oli ihan nätti, mutta kodittomat harmittivat, koska en tiedä mitä voisin tehdä auttaakseni. Rahaa? Ruokaa? En mä varmaan jokaiselle voi viedä kassillista ruokaa.


Nää tämmöset kadut muistuttivat mua niin paljon San Franciscosta! Mäkiä, korkeita taloja ja kapeita teitä. Kahviloita jokaisessa kulmassa, ja ensimmäinen Starbucks on lähtöisin myös Seattlesta. Ei olla niin suuria Starbucks faneja, joten sinne ei jaksettu mennä.


Tässä vielä ikonen Space Needle. Kävin pyörimässä puistossa, jonka keskellä Space Needle on, ja varsinkin aurinkoisena päivänä aika ihanteellinen paikka piknikille. Seattlessa on usein sumuista ja sateista, mutta me ei todellakaan koettu mitään tälläistä. Nautittiin Seattlesta täydestä auringonpaisteesta kuten kuvista ilmenee.

Tulin reissun jälkeen siihen tulokseen, että suurkaupungit on ihan mun juttu. Pikkukaupungeissa on oma viehätyksensä, mutta kyllä mä nautin enemmän hektisestä suurkaupungin fiiliksestä. Seattle siis todellakin sytytti ja ehdottomasti voisin vierailla siellä uudelleen! Miltä Seattle näyttää?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jenni / Globe Called Home keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 19:39

  Seattle näyttää siltä, että sinne todellakin pitää jossain vaiheessa päästä! Mä varmaan sisällyttäisin myös reissun Mount Ranierille tuolla pistäytymiseen, jos vaan aikaa on. Ihanan aurinkoisia myös noi kuvat. Mun mielikuvissa kun Seattlessa sataa aina. :)

  • Reply marikaw keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 19:51

   Joo ehdottomasti kannattaa vierailla! Me käytiin Rainier National Parkissa pikaisesti, sitäkin olisi voinut tutkia pidempään. (Kuten varmaan kaikkia jenkkien kansallispuistoja…) Ja joo, oli mukava yllätys kun aurinko vaan paistoi kirkkaalta taivaalta eikä sateesta tietoakaan!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 19:44

  Haha :D Melkoinen naurunremakka pääsi tämän lukiessani:

  ”The Museum of Flight jäi seuraavaan kertaan, koska poikaystävä ei ollut innostunut tästä. Mä olen lentokonefani, joten tänne on päästävä mielellään vielä tulevaisuudessa.”

  Meillä kun menee aivan toisinpäin ja mies on ihan HILLITÖN lentokonefani. Sitten kun menette seuraavan kerran Seattleen, sun täytyy päästä Boeingin tehtaalle! Me kävimme siellä kierroksella ja sitten myös Museum of Flightissa. Purkkaseinä sen sijaan multa jäi näkemättä, joka vähän harmittaa. Pike Placella käytiin kyllä jo toistamiseen, kun ollaan Seattlessa pari kertaa käyty. On se kiva kaupunki. :)

  • Reply marikaw keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 19:59

   Joo muistan teiän blogipostaukset lentokonejutuista Seattlesta! :D Pakko ens kerralla mennä kokemaan noi molemmat, vaikka mikään niin hillitön fani en ole. Sä meet ens kerralla purkkaseinälle. ;)

 • Reply Sandra torstai, elokuu 20, 2015 at 01:46

  Tosi kattava postaus nähtävyyksistä. Itseä on viime aikoina himottanut San Francisco – siellä on käytävä. Ehkä joku päivä teen sen USA:n roadtripin, jos saan tarpeeksi rahaa säästöön.

  • Reply marikaw torstai, elokuu 20, 2015 at 12:06

   San Francisco on mun mielestä <3. Suosittelen siellä käymistä ja USA roadtrippiä ehdottomasti. :D

 • Reply AnnKat torstai, elokuu 20, 2015 at 16:15

  Käy kurkkaamassa haaste blogini puolella… :)
  https://www.rantapallo.fi/traveladventureswithoutend/2015/08/20/minne-sina-menisit-maailmanymparimatkalle/

  • Reply Marikaw torstai, elokuu 20, 2015 at 18:57

   Kiitti, pitää toteuttaa haaste pikapuolin! :)

 • Reply ulla50 torstai, elokuu 20, 2015 at 18:08

  Yhdyn niin tohon että on tosi kurjaa ja hankalaa kohdata kodittomat… miten voi auttaa – en tiedä :( San Franissa meidän hotelli oli downtownissa ja se valtaisa kodittomien joukko meidän lähellä sai mut olemaan vähemmän innostunut kaupungista. Teillä on kyllä ollut hyvä sää, sekin vaikuttaa paljon! Mää olin ihan jäässä San Franissa :D

  Ja suurkaupungit <3 Feel u!

 • Reply Marikaw torstai, elokuu 20, 2015 at 18:58

  Mäkin olin jäässä san franciscossa :D Ens kerralla pitää varustautua paremmin. Mut sää vaikuttaa tosi paljon. Just olin reissussa suomen Lapissa ja Norjassa ja Lapista jäi vähän nihkeet muistot kun oli huono ilma..

 • Reply Maarit Johanna torstai, elokuu 20, 2015 at 19:43

  Mun on ihan pakko tunnustaa etten tiennyt Seattlesta mitään ennen Twilight-kirjoja :D Vasta sen jälkeen aloin ottamaan enempi selvää. Icelandairin lennot on kiinnostelleet jo hetken ja haluttais kyllä itsekin lennellä siihen suuntaan Amerikkaa. Nätti city ja hienoa että space needlen näköaloillekin on halvempi vaihtoehto :)

  • Reply Marikaw torstai, elokuu 20, 2015 at 20:10

   Joo icelandair toimi tosi hyvin lentoina! Minimaalinen vaihtoaika ja hyvät lentoajat, toimii.

   Joo ei mullekaan oo Seattle kovin tuttu ollut, eikä ollut joskus ees mitään käryä että missä paikka on. :D Mut siis tosi toimiva aloituspaikka roadtripille, ja Kanadaan pääs helposti!

  Leave a Reply