Basic Lontoo

Mitä teille tulee ensimmäisenä mieleen Lontoosta? Mulle itelleni tulee ensimmäisenä mieleen kasa nähtävyyksiä, jotka varmaan luokitellaan Lontoon perusnähtävyyksiksi. Big Ben, Buckinham Palace, Westminster Abbey, Hyde Park, Harrods, Oxford Street, Camden Town. Helmikuun alussa olin matkalla Lontoossa ensikertalaisen kanssa, joten oli ihana käydä jälleen katselemassa näitä nähtävyyksiä.

Oon hirvee nähtävyyshamstraaja, ja usein meen johonkin paikkaan ihan vaan sen takia, että se ”kuuluu” nähdä. Teettekö te tätä? Se on ehkä vähän tyhmää, mutta joskus ne paikat on ihania! Joskus taas ei, mä en esimerkiksi vieläkään käsitä, että mitä järkeä on Key Westin Southernmost Point kivessä… Lontoossa tykkään kuitenkin ihan superpaljon näistä turistipaikoista, ja joka kerta on yhtä kiva nähdä Big Ben ja hengailla Camden Townissa.

Big Ben ihanassa auringonpaisteessa ja London Eye taustalla. Aina yhtä ihanaa.


Punaiset puhelinkopit on niin perusbrittiä kun olla ja voi. Niitä taidetaan käyttää enemmän nukkumiseen kun soitteluun…


Westminster Abbey. En ole koskaan edes käynyt sisällä kirkossa, mutta ei se huonolta näytä ulkopuoleltakaan. Ehkä ensi kerralla voisi vierailla ihan sisällä asti.


Mulla on yleensä käynyt tosi hyvä tuuri säiden kanssa kun olen vieraillut Lontoossa, mutta helmikuussa kärsimme jopa yhtenä päivänä sateesta. Puistot olivat silti ihan ok, vaikka piknikille ei viitsittykään mennä.


Buckinghamin palatsi. Ylläri, että ei nähty kuninkaallisia.


Harrods on ihana. En kyllä osta sieltä juuri ikinä mitään, mutta tykkään silti. Paitsi huonekaluosastolla ollut chinchillapeitto, joka maksoi 30te, ei kauheasti naurattanut, lähinnä harmitti.


Mä en tiedä tekeekö auringonpaiste näistä kaikista nähtävyyksistä vielä tavallista hienompia? Ihana Tower Bridge. Tuuli oli kyllä ihan jäätävän kylmä tätä kuvaa ottaessa ja sormet olivat jäässä, mutta kuva on silti ihan lämmin.


Camden Town on yksi lempparipaikoistani Lontoossa. Se on täynnä ihmisiä, ehkä vähän sekava ja ahdas, mutta se sopii mulle. Tykkään markkinatunnelmasta ja oudoista ihmisistä, joita paikka on usein täynnä.

Mun mielestä on ihanaa, että Lontoossa on sekaisin uutta ja vanhaa ja kaikkialle pääsee helposti. Oon maailman huonoin sunnistaja (joo mä liiottelen paljon mut tää on totuus, eksyn viikoittain) MUTTA siis Lontoon metroa on mun mielestä ihan superhelppo käyttää. En oo koskaan lähtenyt siellä metrolla väärään suntaan, mikä on oikeesti ihmeellistä. En ees viitti laskea kertoja kun oon suomessa eksynyt bussilla. (En sentään ikinä metrolla suomessa, hehheh…) Oyster card vaan metroasemalta messiin ja eikun matkailemaan metrolla ympäri kaupunkia seikkailemaan.


Loppukevennyksenä Platform 9 3/4, koska tää Harry Potter fani kävi vasta nyt ensimmäistä kertaa katsomassa kuvassa näkyviä kärryjä. Hihi, miltä Lontoo näyttää?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Maarit sunnuntai, toukokuu 24, 2015 at 15:09

  Ihana sattuma nää postaukset yhtäaikaa! Multa puuttuu paljon kuvia Lontoosta kun ovat kadonneet vuosien saatossa. Sinne ois kiva mennä uudelleen taas! Camden Townissa en ole käynyt, mitta kuulostaa oikein kivalta! Itse en sinänsä hamstraa nähtävyyksiä, mutta valikoin niitä mitkä kuulostaa eniten kiinnostavilta. :)

  Edellisen postauksen reissu suunnitelmat vaikuttaa ihan huipuilta!

  • Reply marikaw sunnuntai, toukokuu 24, 2015 at 21:40

   No mut sit vaan uudestaan Lontooseen kuvailemaan että saa kuvat takaisin. ;) Jajoo kesäsuunnitelmat on huiput jee en malta odottaa!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, toukokuu 24, 2015 at 16:30

  Mulla on ihan samanlaiset muistelot Lontoosta :D Kahdesti käyny ja edellisestäkin on kyllä aikaa. Ekalla kerralla lähinnä shoppailtiin ja käytiin London Eyessä ja toisella reissulla jo kalasteltiin useampikin nähtävyys. Olis kyllä ihana lähteä uudelleen nyt kun ei enää ”tarvi” käydä tsekkaamassa vartavasten Buckinghameja ja Big Beniä vaan vois keskittyä ihan fiilikseen ja mennä sinne minne nenä osoittaa. Kyl Lontoossa on ihanaa fiilistä!

  • Reply marikaw sunnuntai, toukokuu 24, 2015 at 21:40

   Jep se on ihanaa, että voi vaan mennä just sinne minne haluaa eikä oo ”pakko” käydä kattomassa mitään. Haluun silti joka kerta ihailla Big Beniä koska se on vaan jotenkin niin Lontoo ja ihanaa. :D

 • Reply Inka sunnuntai, toukokuu 24, 2015 at 20:53

  Jau jau Lontoolle! Just tänään suunniteltiin meidän ENSI VIIKON Lontoon-reissua, ja vitsi en malta odottaa. Mää rrrrakastan Lontoon perusnähtävyyksiä, Beni on aivan mun suosikki ja Trafalgar Squarea kivempaa paikkaa ei oo. Nyt ne tosin on ekaa kertaa poissa listalta, mutta eiipä sitä tiijä jos sinne vaikka vielä eksytäänkin. :)

  • Reply marikaw sunnuntai, toukokuu 24, 2015 at 21:41

   Ihan superia että lähette jee, ihanaa matkaa! :) Täältäkin tosiaan rakkautta perusnähtävyyksille, ja vaikka ne ei kuuluiskaan suunnitelmiin niin kyllä ne varmaan tulee silti nähtyä kun ympäriinsä kaupungilla pyörii.

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, toukokuu 25, 2015 at 12:41

  Eiköhän näitä ole tullut koluttua vuosien varrella, useimmat, ellei kaikkia.
  Uusimpina asioina minulle tuolla suunnalla, joista olen pitänyt, ovat olleet Southbankin alue ja Canary Wharfin alue.

  • Reply Marikaw maanantai, toukokuu 25, 2015 at 21:06

   Varmasti tullut nähtyä! Lontoossa on niin paljon kaikkea mielenkiintoista. :)

  Leave a Reply