Suomen suurin matkablogiyhteisö

IN A MONTH

KUUKAUSI.

Mun kesäloma alkaa kuukauden päästä ja lähetään reissuun?! Justhan mä oikeesti vasta varasin matkan ja kirjoittelin siitä. Aika menee koko ajan ihan supernopeesti, ei täs pysy ollenkaan perässä. Just äsken vasta oli tammikuu ja uusvuos.

Mulla on ollut tosi kiirettä töissä ja kotona, joten reissusuunnittelu on harmillisesti jäänyt vähän vähemmälle. Kaikki majoitukset on kyllä jo varattu ja lähes kaikki maksettukin, joten onneksi niiden kanssa ei tarvitse enää kriiseillä. (Kriiseilen kyllä Yellowstonessa yöpymisen hintaa, mutta toivottavasti pääsen siitä yli lähiaikoina…) Lähinnä pitäisi nyt tehdä päätöksiä, että mitä kaikkea halutaan tehdä ja nähdä! Tai enemmänkin, että mitä kaikkea ehditään, koska toki haluaisin tehdä ja nähdä kaiken.

Edessä on siis kolme viikkoa roadtrippailua. En just nyt keksi oikeestaan mitään parempaa. Oon niin fiiliksissä ja jee ihan pian mä oon mm. Kanadassa ja oon halunnu sinne pienen ikuisuuden. Saakohan muuten jenkeistä vuokrattua autoa viedä tosta noin vain Kanadaan? Pitää selvitellä.

reittikartta

Tässä meiän karkea reittisuunnitelma. Google Maps ei anna IE:llä ainakaan lisätä tarpeeksi stoppeja joten tässä siis lähinnä vain reitti kokonaisuudessaan. Ollaan matkalla yötä muissakin mestoissa, mutta tässä näkyvillä ehkä tärkeimmät pysähdyspaikat. Lennetään Seattleen ja sieltä myös takaisin Suomeen. Mua vähän harmittaa ettei mennä ihan rannikolle asti, (LA, San Francisco) koska kehitin hirveen ikävän siihen suuntaan tässä pari viikkoa sitten. Kaikkea ei tosiaan saanut mahtumaan reitille ja haluttiin kuitenkin enemmän nähdä uusia paikkoja kun vanhoja, joten oli pakko jättää ne välistä tällä kertaa.

yellowstone-national-park

Kuva: erikmarr, creative commons

Noin 6000 kilometriä ajettavaa ja kolme viikkoa aikaa. Eniten odotan varmaan Yellowstonen kansallispuistoa, koska siis sitä on hypetetty niin paljon ja kaikki mitä oon siitä lukenut on ihan törkeen siistiä! Mm. Deep Red Blues Kea, Vaihda Vapaalle Elina ja Globe Called Home Jenni ovat kirjottaneet ihania postauksia puistosta, ja niiden avulla fiilistelen tulevaa. Mä en poistu sieltä ennen kun nään biisoneita ja mielellään myös karhuja.

DSC_0107 (1280x853)

Odotan myös ihanaa muutaman päivän rentoutumista Vegasissa altaalla, shoppailua outleteissa, 4th of Julyn juhlimista oikeassa ympäristössä ja sen jälkeen haikkaamista Yosemitessa.

Miten onko teiän kesälomat jo lähellä ja suunnitelmat valmiina? Mä otan edelleen vinkkejä vastaan ton meiän reitin varrella oleville paikoille, jotta pääsen suunnittelemaan vielä tarkemmin, jee!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Lotta Watia | Unagidon tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 20:26

  Kuulostaapa hyvältä! Oon itsekin kolmen viikon turneella Yhdysvalloissa samoihin aikoihin, tosin reitti kulkee Losista etelävaltioiden kautta New Yorkiin. Mut Vegasiin taidetaan osua aika samoihin aikoihin!

  Yellowstone on varmasti upee! Haluisin joskus käydä. Kävin tuolla Seattle-Vancouver-akselilla kesällä kolme vuotta sitten. Tosi upeeta seutua. Jos oot yhtään Twin Peaks -fani, ja vaikka et olisikaan, niin Snoqualmie Falls on upea: https://www.rantapallo.fi/unagidon/2012/08/16/visiitti-twin-peaksiin/

  Seattlessa suosittelen katujen alla kulkevaa Underworld Touria: https://www.rantapallo.fi/unagidon/2012/08/26/purkkaa-seinassa/

  Ja Vancouverissa Capilanoa: https://www.rantapallo.fi/unagidon/2012/08/28/puiden-ylla-endorissa/

  Me mentiin bussilla Seattlesta Vancouveriin ja se ainakin oli iisi keikka. Mutulla heittäisin, että miksipä ei voisi vuokra-autollakin tuota väliä ajella. :-)

  Ihanaa kesäreissua!

  • Reply Lotta Watia | Unagidon tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 21:41

   Mun kommentti tais jäädä moderointiin kun oli niin monta linkkiä. 8D

  • Reply Marikaw keskiviikko, 20 toukokuun, 2015 at 10:18

   Joo jäi moderointiin kiinni. :D Ja okei sullaki tulos trippi, cool! Ehkä törmätään Vegasissa, me ollaan siellä siinä itsenäisyyspäivän huudeilla tosiaan.
   Ja jee kiitti linkeistä, mä tutustun niihin tarkemmin vielä!

 • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 20:51

  AAAAAAAAAAAAAAAA!!! Minäki minäki minäki oon niiiiin haaveillu tuollaisesta! En ala.
  p.s vitsi miten oot onnekas! :D

  • Reply Marikaw keskiviikko, 20 toukokuun, 2015 at 10:16

   Mäkin oon haaveillu ja todellaki oon onnekas kun pääsen toteuttamaan <3 Jeee!

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 20 toukokuun, 2015 at 11:54

  Kiersimme osan Kalifornian ja lähiosavaltioiden kansallispuistoissa helmikuussa, mutta tuo Yellowstonen puuttuminen tuolta reissulta jäi kyllä kaivelemaan. Joskus vielä …

  • Reply marikaw keskiviikko, 20 toukokuun, 2015 at 15:49

   Joo mullakin on aiemmin Yellowstone jäänyt väliin mutta nyt ihanaa kun pääsee. :)

 • Reply Marjo keskiviikko, 20 toukokuun, 2015 at 19:31

  Näyttääpä upealta. Mulla olis haaveena road trip jenkeissä, mutta tosiaan vasta haave tasolla. Portlandissa olen käynyt ja tykkäsin sen omalaatuisuudesta. Voin myös antaa vinkkejä Vancouveriin, jos tarviit jotain spessua. Asuin siellä 1,5 vuotta. Tuohon auto juttuun en osaa suoraltaan vastata, mutten uskoisi siinä olevan mitään ongelmaa.

  • Reply marikaw torstai, 21 toukokuun, 2015 at 11:26

   Okei hei kiva! Mä tutustun Vancouveriin ja mietin tuleeko jotain spessuja kyssäreitä. :) Portlandista oon kuullut paljon hyvää. No mut haaveet voi toteuttaa ja pääset kanssa jenkki roadtripille. ;)

 • Reply Tiia/reisereise torstai, 21 toukokuun, 2015 at 12:32

  Mulla on sulle Liebster awards:
  https://www.rantapallo.fi/reisereise/2015/05/20/liebster-awards-ja-haaste/

  • Reply marikaw torstai, 21 toukokuun, 2015 at 21:17

   Kiitos, täytyy tarttua! :)

  Leave a Reply