Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pari ruokavinkkiä Lontooseen

Tänään puhutaan ruuasta. Oon tosi huono kuvaamaan ruoka-annoksiani, mutta Lontoossa puolitoista kuukautta sitten yritin kunnostautua ja sainkin muutaman kuvan otettua hyvistä annoksistani.

Tavoitteeni Lontoossa oli päästä syömään perusbrittiläinen fish&chips annos. Parhaan fish & chips annoksen olen syönyt Bournemouthissa kielimatkani isäntäperheen luona, mutta koska en sinne päässyt nyt ruokailemaan, oli etsittävä joku toinen vaihtoehto. Best fish & chips in London googlettelun tuloksena päädyttiin Camdenissa sijaitsevaan Poppies ravintolaan. Se oli voittanut vuoden 2014 parhaan itsenäisen ravintolan fish & chips palkinnon. Kelpasi meille. Ravintolan sisustus on ihanan perinteisen dinerin näköinen ja tarjoilijoilla on teemaan sopivat asut päällä.

Ravintolasta sai muutakin kun pelkkää fish & chipsiä, mutta suosittelen tätä perusannosta. Vaihtoehtoina oli joko cod tai haddock, ja koska en tiennyt mikä kala on haddock, valitsimme codin eli turskan. Annos ei mielestäni ollut mikään mahtava makuelämys, mutta hyvää se oli. Ketsuppi ja kastikepurkit olivat söpöjä ja annos oli tarpeeksi täyttävä. Lopuksi meillä oli vielä hauska kokemus, eli kun maksoimme ruokia, kysyi tarjoilija, että mistä olemme ja tiedämmekö, mikä syömämme kala on suomeksi. Vastasimme että turska, ja sitten hän kysyi tiedämmekö mikä se toinen vaihtoehto eli haddock on. Siihen emme osanneet vastata, joten hän kertoi että se on kolja! En tullut kysyneeksi, että monella kielellä hän osaa kyseiset kalat, mutta tämä jätti hyvän mielen käynnin päätteeksi. Jos Camdenissä kaipaat siis fish & chipsiä niin suosittelen kyllä Poppies-ravintolaa! 5/5.

Tutustuin New Yorkissa Amerikkalaiseen Chipotle ketjuun, joka tarjoaa ihanaa Meksikolaista mättöä. (Älkää menkö kattomaan menua jos on nälkä…) Lontoosta suureksi ilokseni löytyy kyseinen ketju, joten sinne oli päästävä. Burritot, tacot ja tortillat on mun lempiruokaa joten… Ruoka tilataan Subway henkisesti ja valitaan mitä täytteitä haluaa burritoon/tacoon/salaattiin jne. Tilasin kasvisburriton, jonka sisälle tuli sipulipaprikapaistosta, riisiä, papuja, juustoa, tulista kastiketta ja guacamolea. Maailman parasta. Ainekset ovat ainakin Chipotlen mukaan tuoreita, ja jos jotain ei ole saatavilla tuoreena sitä ei silloin ole tarjolla. Esimerkiksi Floridassa ei ollut mietoa salsakastiketta, koska he eivät olleet saaneet hyviä tomaatteja. Voisin lähteä Lontooseen ihan vaan vaikka tän takia… Tortilla House ja Cholo Helsingissä tarjoavat onneksi myös erittäin hyviä burritoja. 5/5!

Ystäväni halusi syödä reissussa sushia, joten jälleen pienen googlettelun jälkeen löysimme läheltä hotelliamme hyvältä kuulostavan paikan Mai Sushin. Paikka sijaitsee Kings Crossin ja Eustonin metroasemien välissä. Olen itse supernirso kaiken erilaisen ruuan kanssa, enkä syö ollenkaan raakaa kalaa. Yleensä syön siis tonnikalatahna tai kurkkususheja… Kurkkurullat ja avokadorullat yllä ovat minun, enkä ole koskaan syönyt noin hyviä susheja. Ystäväni, joka on syönyt paljon susheja, oli myös sitä mieltä, että sushi oli erittäin hyvää. 5/5 ehdottomasti!

Laduree. Näin Harrodsilla kyltin Ladureen suuntaan ja päätin, että on aika kokeilla näitä kuuluisia macaronseja. En ole hirveän paljon muiden tekemiä macaronseja maistellut, sillä mielestäni Stokkan pakaste-macaronsit ovat paljon pahempia kun omatekemiäni! Nyt en ole moneen kuukauteen tehnyt macaronseja, koska pari viimeistä satsia on ollut niin rumia että masentaa. Kuitenkin siis omatekemäni ovat olleet parempia kun kaupasta ostetut.

Ladureella oli ainakin 20 erilaista makuvaihtoehtoa ja siinä sitten aloin niistä valitsemaan. Ensimmäisellä kerralla matkaan tuli ainakin salted caramel (joku toffee), sitruuna, suklaavaahtokarkki, vadelma ja pari muuta joita en muista. Salted caramel oli aivan täydellisen makuista ja olinkin ihan ihmeissäni, että miten macaronsit voivat olla näin hyviä. Hakkasi kyllä mun omatekemät satanolla… Macaronseihin jäi tietysti himo, ja seuraavana päivänä kun lähdin katsomaan musikaalia, pysähdyin Covent Gardenissa ostamaan uuden laatikollisen herkkuja, joista toin sitten kotiin macaronfani äidilleni muutaman maistettavaksi. 5/5. Onko teillä jotain hyviä mestoja tiedossa mistä Suomessa saa hyviä macaronseja?

Nam. Suosittelen siis kaikkia näistä paikoista, ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Miltä kuulostaa? Onko nälkä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 13:28

  Nälkä tulI! :D

  • Reply marikaw sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 16:21

   Jeeep! :D

 • Reply Arja / Haavematkoja sunnuntai, 29 maaliskuun, 2015 at 14:43

  Hyvältä näyttää! Me syötiin Lontoon-reissulla lähes pelkästää sushia, kun se on niin hyvää ja ainakin mukamas vähän halvempaa kun Helsingissä. Kerran päädyttiin sellaseen ravintolaan jossa susheja poimitaan liukuhihnalta ja syödään siinä samalla, ei tullut enää halvaksi kun halusi tietysti maistaa kaikkea mikä pujehtii siitä silmien edestä :) Oot kyllä mun leivontaidoli jos osaat tehdä macaronseja!

  • Reply marikaw maanantai, 30 maaliskuun, 2015 at 20:10

   Toi sushi oli kyllä aika ah! <3 Ja noi mun kurkkuavokado setit oli ihan superhalpoja, kuus kappaletta tais olla alle kolme puntaa. Kalalla oli vähän kalliimpia mutta. :D Ja macaronsien teko ei oikeesti oo helppoa! Muutama eka kerta meni ihan superhyvin ja kuvittelin olevani pro, mutta tipahdin korkeelta… Kyllä ne onneks suurimmaks osaks onnistuu. :D

  Leave a Reply