Suomen suurin matkablogiyhteisö

Life Is A Highway / Kesäsuunnitelmat

Arvatkaa mihin lähetään kesälomalla? Tasan sadan päivän päästä.

Kuvat ehkä antoivat vinkkejä? Tarkoituksena on tehdä muutaman tuhannen kilometrin road trip Yhdysvalloissa. 

Olen tosiaan hurahtanut Yhdysvalloissa matkustamiseen ja nyt tulee neljäs kerta kahden vuoden sisällä kun sinne reissaan. Kun aloimme miettimään kesälomareissua, tuli Amerikka jälleen ensimmäisenä mieleen, eikä muut suunnitelmat tuntuneetkaan sen jälkeen oikein miltään. Deep Red Blues Kea on kirjoitellut pitkin talvea blogiinsa Yellowstonen kansallispuistosta, ja tuijotettuani kuvia suu auki monia kertoja, päätin, että tuonne on päästävä ja mielellään heti. Kean takia myös Glacierin kansallispuisto oli pakko lisätä listalle.

Yellowstonen pohjalta aloin sitten suunnitelemaan matkaa, ja sehän sitten lähti vähän käsistä. Ensin piti miettiä, että mihin halutaan lentää, koska ihan lähelle Yellowstonea ei Suomesta järkevästi pääse. Surffailinkin lentoja ja mietin, että mikä olisi paras ratkaisu, mutta lopulta päädyimme Seattleen, siitä syystä, että siitä pääsisi helposti Kanadan puolelle, ja tietysti halusin lisätä senkin road tripillemme. Jonkun aikaa kärkyin lentoja, kunnes bongasin kelpuuttamani Icelandairilta 800 euron hintaan.

Aloitetaan reissu siis juhannuksena lentämällä Islannin kautta Seattleen ja vietetään kolme viikkoa roadtrippaillen ympäriinsä. Harmikseni en saanut pidempää pysähdystä Islannissa, että olisimme voineet käydä esimerkiksi Blue Lagoonissa, mutta tunnin välilasku on toisaalta aika unelma. Icelandair toimi viime kesänä ainakin hyvin HEL-KEF lennolla, joten toivotaan, että myös pidemmällä matkalla.

Alustava reittimme on 5000-6000 kilometriä pitkä, vähän riippuen siitä, että kuinka monta kohdetta keksin vielä lisätä listoillemme… Blogien lukeminen on vaarallista, löysin esimerkiksi Inkan blogista ihan upean paikan, joka tuli heti listalle must see kohteisiin. Eli antakaa vaan lisää vinkkejä niin katotaan kuinka monta tuhatta kilometria lopulta ajetaankaan. Tai siis poikaystävä ajaa, koska jos minä alle 25-vuotta ajan, auton hinta tuplaantuu. Pihisteltiin siis.

Reissulla käydään yhdeksässä eri osavaltiossa (Washington, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Arizona, Nevada, Kalifornia ja Oregon), aika monessa kansallispuistossa ja kaupungissa. Muutama kohde on jo entuudestaan tosiaan tuttu vuoden 2013 reissultamme, mutta paljon uutta tulee mukaan. Aika monessa paikassa vietämme vain yhden yön, mutta Yellowstonea tutkimme kolme yötä ja Las Vegasissa vietämme myös muutaman päivän, koska halusin viettää 4th of Julyn siellä! Ilotulituksia! Lisäksi Yellowstonessa hotellissa yöpyminen on sikahintaista ja Las Vegasissa halpaa, joten yritetään vähän kompensoida siinä.

Ihan mahtavaa vaikka itse sanonkin. Olen jo nyt ihan innoissani ja valmiina jo lähtemään. Vinkkejä ja linkkejä otetaan siis kiitollisena vastaan näille suunnille. Kirjoittelen tarkempia reitti- ja reissusuunnitelmia vielä kevään kuluessa, nyt oli pakko päästä alustavasti fiilistelemään myös teidän kanssa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Teea / Curious Feet keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 19:22

  Kuulostaa upealta!! Jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän suunnitelmia ja reissua :)

  • Reply marikaw keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 22:08

   Niin mustakin kuulostaa upeelta. <3 Kiva kun seuraat!

 • Reply Maarit keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 20:23

  Varmasti mahtava reissu edessä! Tehän ootte matkannut ihan hurjasti Jenkeissä lyhyessä ajassa, mutta sehän vaan on aivan mahtava! :)

  • Reply marikaw keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 22:08

   Jep! Joo en tiiä siihen jäi jotenkin koukkuun ekan kerran jälkeen eikä loppua näy. :D Tai ehkä sitkun kaikki on nähty.

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 20:25

  Eiikkää… Mun kesälomasuunnitelmat kuulostaa vaarallisesti siltä että pysytään Scandinaviassa koska mulla on suunnilleen kaks vaihtoehtoa. Joko saan töitä enkä pidä lomaa, tai sitten en ole töissä ja ei ole rahaa :D Mutta onneks viikonloput on keksitty niin pääsee edes Norjaan. Mie haluan kans Amerikkaan ja kaikkiin kansallispuistoihin! Heti ku mieki oon 25 olis mahtava tehä tuollainen roadtrippi ^^

  • Reply marikaw keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 22:09

   No mut Norja ei oo yhtään huono! Mä en oo koskaan käynyt mut haluisin. Toivottavasti saat töitä niin on rahaa sit viimeistään ens kesänä matkata. ;) Joo mäkin eka ajattelin et ootellaan ku ollaan 25 vuotta mut sit ei jaksettukaan… Roadtripit on parhaita.

 • Reply Miila keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 21:18

  Oi, mahtavan kuuloinen toi teidän reissusuunnitelma! Itseäkin on pikkuhiljaa alkanut huokuttelemaan tollainen USA road trip kun siitä on nyt ollut niin paljon kirjoituksia blogeissa :P Jään kans odottelemaan teidän reissukuulumisia ja samalla salaa haaveilemaan samantyylisestä tripistä:)

  • Reply marikaw keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 22:10

   Joo suosittelen ehottomasti USA road trippiä! Ihan superia. :)

 • Reply Jenni / Globe Called Home keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 23:52

  Mahtavaa, upeaa, mahtavaa! Yellowstone varsinkin on mahtava. :) Sanoisin, että tulkaas vielä Coloradoon, mutta teillä kyllä taitaa olla ihan tarpeeksi jo ajokilometrejä tuossa listassa. Jos Utahin reitti menee Salt Lake Cityn kautta, niin mormonitemppeli oli aika kummallinen (ja samalla mielenkiintoinen) vierailukohde. Grand Canyonilla taas mä varaisin aikaa North Rimille.

  • Reply Marikaw torstai, 12 maaliskuun, 2015 at 09:10

   No Yellowstonea odotan niin paljon! Coloradoa ei varmaan saada mahtumaan mut Salt Lake Cityn kautta menee joten toi vois olla mielenkiintoinen. :) Ja okei North Rim siis!

 • Reply Sandra torstai, 12 maaliskuun, 2015 at 07:29

  Ihan unelma! Tämä on mullakin joku päivä tavoitteena kokea!

  • Reply Marikaw torstai, 12 maaliskuun, 2015 at 09:10

   No älä! Just super. Aussien jälkeen sit Usa. ;)

 • Reply ulla50 lauantai, 14 maaliskuun, 2015 at 01:04

  Vihdoin ehdin tulla näitä sun suunnitelmia tarkemmin lukemaan, jeeeeeeeeeeeee! Ihan mahtava reissu teillä tulossa =) Huikeeta! Mukavaa, että päästään virtuaalisesti messiin! =)

  • Reply marikaw sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 13:20

   Jeeeee niimpä! :) Parasta!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 18:50

  Voi ihanuus mikä matka teillä on tulossa! Me tehtiin hyvin vastaavanlainen 2013 vuoden syksyllä. Ajettiin Seattlesta Yellowstoneen, sieltä Glacierin kansallispuistoon, josta jatkettiin Kanadan puolelle Calgaryyn. Sieltä Banffiin, lopuksi Vancouveriin, josta paluu Seattleen. Ei hitto siinä oli ajamista, mutta mutta upea reissu se oli! Ellet siis ole vielä mun blogista noita mestoja kurkkinut, niin sieltä voi löytyä vinkkejä ja laita kommenttia / viestiä, jos tulee jotain kysyttävää :)

  • Reply marikaw perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 21:14

   No älä! <3 Oon lukenut mut todennäkösesti luen vielä uudestaan ennen reissua, koska ne sun(kin) jutut on niin ihania ja siellä oli hyviä vinkkejä. :) Pistin muistaakseni poikaystävälle linkin sun blogiin lukemaan niitä juttuja ja niitten jälkeen taisin saada kyllä vastauksen reissulle! Joten kiitos. :D Meilläkin tulee tosi paljon ajamista mut varmasti sen arvosta.

 • Reply Kea | Deep Red Blues tiistai, 24 maaliskuun, 2015 at 22:57

  Huh oon missannu mun Ruotsinreissun takia tän postauksen, mutta ihan mahtavaa että teidänkin reissu alkaa jo olemaan kuosissa! Meillä oli tänään taas tyttöjen kanssa matkamiitti ja taas ollaan lähempänä lähtöä ja valmiita suunnitelmia. Onneks pääsen viellä sit sun kyydissä fiilistelemään joitakin samoja paikkoja jo muutamaa kuukautta ennen meidän starttia elokuun lopulla… ;)

  • Reply marikaw keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 18:47

   No ihan mahtavaa! <3 Ihana että teitä on monta ja voitte pitää matkamiittejä, mulla on aikalailla vapaat kädet suunnittelussa kun poikaystävää ei niin paljon kiinnosta etukäteisfiilistely. :D Tuun kuokkimaan teiän matkamiitteihin ja hakemaan ideoita! Niit varmaan riittäis. Mulla on varmaan elokuun lopussa jo hirveä hinku takas roadtrippailemaan… :D

 • Reply Pia keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 07:32

  Hyvältä kuulostaa reissu! Heh, meillä on luvassa tismalleen samat osavaltiot loppukesästä Arizonaa lukuunottamatta, jossa vierailimme jo viime vuonna. Taidatte lähteä matkaan ennen meitä, joten reissujuttuja odotellessa :)

  • Reply marikaw keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 18:45

   Eikä vähän hauskaa! :D Meillä tulee muutama uusi osavaltio missä ei olla aiemmin käyty ja pari tuttua paikkaa. Pitää tutustua sun blogiin tarkemmin! Kiitos kommentista. :)

 • Reply Heidi / Auringon alla keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 13:09

  Kuulostaa hienolle tuo teidänkin reissu! Ja muutama tuhat kilometriä pidemmälle kuin meidän ;) Me laskeskeltiin, että selvittäisiin noin 4000km:lla, + tietty jotain ylimääräistä ajelua. Mut ei kyllä noin monen osavaltion alueella pyöritä ja aikaakin on vähemmän. Mutta huippureissu varmasti tulossa molemmilla!

  • Reply marikaw keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 18:44

   Muutama tuhat kilometriä sinne tänne. :D No ei, tulossa aika rankkaa ajamista mutta varmasti sen arvoista. Roadtrippailu USAssa on nyt aika hitti kun kaikki tuntuu olevan lähdössä. :D

  Leave a Reply