Suomen suurin matkablogiyhteisö

Winter Wonderland

Ensimmäisen kevätkuukauden kunniaksi kirjoittelen talvesta, mitäs muutakaan? Mä tykkään talvesta. Varsinkin silloin kun on lunta. En jaksa sitä ainaista talviangstia, koska talvessa on niin paljon hyvääkin! Ihanat pirteät pakkaspäivät ja aurinko, ja vaikka se ei lämmitä, on se ihana nähdä aina välillä. Talvesta löytyy myös huonojakin asioita (loska, hiekoituskiviä eteinen täynnä, auton skrabaus). Niihin en paneudu tässä instagram travel thursday postauksessa sen enempää. Nautitaan näistä näteistä talvimaisemista ja ihanista talvijutuista tällä kerralla.

Yksi lempiasiani talvessa on se, ettei ulkona tarvitse pelätä ötököitä. Kammoan ampiaisia enemmän kuin mitään, ja talvella ei onneksi tarvitse pelätä. Porvoo oli upea tammikuisena pakkaspäivänä, siitä on postausta tulossa.

Mielestäni on ihana tunne, kun lumi narskuu kenkien alla ja pakkanen nipistelee poskia. Superlämpimät kengät jalassa niin ei harmita yhtään.

Talvella on ihana pitää villasukkia jalassa ja hautautua sohvalle. Onneksi on ihanat mummot, jotka kutovat villasukkia toiveiden mukaisesti. Ja onneksi niitä voi pitää myös kesällä.

Lumipeite tuo jotenkin maagista tunnelmaa moneen paikkaan. Ylläoleva kuva Haikon Kartanon metsästä.

Olen lumilautaillut elämässäni kolme kertaa, ensimmäisellä kerralla kaikki meni hyvin ja uskalsin laskea isoja mäkiä, toisella kerralla en uskaltanut laskea mitään mäkiä ja kolmannella kerralla uskalsin taas opetella lastenmäkien laskua. Kuvassa pari vuotta sitten Himoksella. Tästä on (toivottavasti) suunta vain ylöspäin.

Pulkkamäki on ehdottomasti talven suosikkilaji! Haikon Kartanon takapihalla oli mäki sekä pulkkia lainaksi, eihän sitä voinut vastustaa. Harmi etten kovin usein saa seuralaisia pulkkamäkeen.

Do you wanna build a snowman? Kuka ei tykkäis lumiukoista? Tämä upea luomus syntyi noin kahdessa minuutissa, kun ensimmäisten kunnon lumien jälkeen odotin ystävääni hakemaan minua joogatunnillemme.

Jos talvi nyt on ohi ja kevät alkaa, niin oon kyllä sitä mieltä, että talvi oli ainakin Etelä-Suomessa erittäin helppo! Tähän voi toki vaikuttaa parin viikon Floridassa hengailu, joten korjatkaa jos oon väärässä?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @marika.w

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Kthetraveller torstai, maaliskuu 5, 2015 at 10:45

  A) Mikä talvi, missä se oli?
  B) Olisi ollut kiva jos siitä olisi päässyt nauttimaan oikeassa ympäristössä
  C) Työt (anteeksi kun nyt puhisen) pitää huolen siitä että toivon koko sydämestäni että minä pystyn edes ensi kuussa osallistumaan tuohon ihanaan Instagram Travel Thursday-kampanjaan.
  P.S.: AIVAN IHANAT SUKAT! (Oli pakko huutaa :) )

  • Reply marikaw perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 23:08

   Joo talvi vähän meni ohi? :D Mä sain onneksi pari kunnon ihanaa talvipäivää kokea, mutta kovin montaa ei tullut.
   (Tyhmät työt häiritsee :( Toivottavasti ensi kuussa helpottaa!)
   MÄKIN VOIN HUUTAA ET NOIN IHANAT <3

 • Reply Jenna / Journey Diary torstai, maaliskuu 5, 2015 at 11:19

  Mäkin kyllä tykkään talvesta silloin kun se on parhaimmillaan. Enkai mä muuten olis halunnut häitä keskelle talvea.. (: Söpöt sukat, pakko sanoa! Minionit on parhaita.

  • Reply marikaw perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 23:06

   Joo talviset hääkuvat ainakin on tosi mageita joten en ihmettele! Jajoo minionit. <3

 • Reply Inka torstai, maaliskuu 5, 2015 at 16:58

  Mää just tänään mietin että hitsi, ei tää Helsingin talvi oo oikeastaan ollenkaan paha ko ei sitä voi ehkä edes laskea talveksi. Hyvin menee siis. :D

  No ei vaan, yleensä tässä vaiheessa vuotta oon tottunu siihen että kaikkialla on vielä viis metriä lunta ja loskaa tulee korvistakin, niin nyt oon ihan ihmeissään kun täällä on kelit kuin Oulussa huhtikuussa. En valita!

  • Reply marikaw perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 23:06

   No samaa mieltä?! Se on niinkun mukamas tullut muttei kuitenkaan. :D Viis metriä lunta on aika rankkaa silti..

 • Reply Kea / Deep Red Blues torstai, maaliskuu 5, 2015 at 20:02

  Mä oon ihan samaa mieltä tuosta talvesta angsteilusta. Miksi kuluttaa aikaa asioihin joita ei voi muuttaa? Mä ainakin tykkään talvesta ja etenkin lumesta. Niin ihanat nuo sun minion-sukat. HALUU!!!

  • Reply marikaw perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 23:05

   Näinpä! Talvi on jees ja kaikki varmasti löytäisi siitä jotain hyvää jos vaan vähän miettisivät.
   Mun täytyy pyytää, että mummo alkaa tehtailemaan noita. :D

 • Reply satuvw torstai, maaliskuu 5, 2015 at 22:22

  Nämä ovat kyllä talvea parhaimmillaan! Ja se talvi muuten jatkuu edelleen täällä Norjassa…. :) Ja eih, sain juuri tuon ”Snowman” biisin pois soimasta päästä, 3-vuotiaamme nimittäin laulaa sitä jatkuvasti. Mutta siellä se taas menee repeatilla :)

  • Reply marikaw perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 23:04

   Täällä ei taida enää jatkua. :( Siis mä niin uskon, että 3-vuotias ei saa biisiä pois päästä! Kuulin kuukausi sitten lentokoneessa kun yksi pieni varmaan just 3-vuotias tyttö esitti Frozenia ja lateli pitkiä pätkiä repliikkejä muistista, huhhuh. :D

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, maaliskuu 5, 2015 at 22:30

  Toi on kyllä totta, että talvella ei ainakaan ötököistä tarvitse välittää! Toisaalta Suomessa ne on enemmänkin ärsyttäviä (itikat/kärpäset) kuin ällöttäviä/pelottavia. Muualla maailmassa sitä törmää jos jonkinmoiseen öttiäiseen. :-D

  Ihanat villasukat. (-:

  • Reply marikaw perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 23:03

   Mä oon niin ötökkäkammonen et kaikki on kammottavia ja pelottavia. Yök. :D Joo parhaat sukat. <3

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 08:29

  IHANAT SUKAT! Tosiaan, se täytyy huutaa. Jos ovat mummosi tekemät nämäkin, niin välitä mummollesi viesti, että porukka on näihin ihan hulluna :-)

  • Reply marikaw perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 23:02

   Hihi joo mummon tekemät, pitää kertoa että niillä on kunnon fanijoukko. :D

 • Reply Sofia / Liikkeellä perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 20:12

  Vaikka täällä on ollut ihana talvi, näyttäisi nyt menevän vähän liian nopeasti kevään suuntaan. Tänään ensimmäistä kertaa pitkään aikaan hieman pakkasta ja talvifiilistä. Ihanat sukat, sanon minäkin! :)

  • Reply marikaw perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 23:02

   Tosi nopeesti munkin mielestä mennään kevättä kohti. Tänään tosiaan vähän kylmempi mutta jos ensi viikolla tulee jo +10 astetta… Sukat. <3

 • Reply Arja / Haavematkoja lauantai, maaliskuu 7, 2015 at 09:30

  Peukut sun hyvälle talviasenteelle! Mulla se ei aina ole yhtä hyvä, mutta jos tohon jotain lisäisin, niin musta on hyvä että talvella ei (melkeen koskaan) ole ukkosta, jota pelkään ihan hulluna. Ihanat sukat sulla tosiaankin on :)

  • Reply marikaw lauantai, maaliskuu 7, 2015 at 12:18

   On talves tosiaan niit huonoikin juttuja mut tässä päätin keskittyä vaan positiivisiin! :) Mul ei oo ukkosen kanssa ongelmia enkä oo koskaan miettinyt ettei sitä talvella tosiaan oo. Sukilla on kauheesti faneja. :D

  Leave a Reply