Disney World – Magic Kingdom

Viimeistä huvipuistofiilistelyä viedään!

Marika (24 vuotta) olisi tahtonut viettää Disney Worldissa neljä päivää, mutta poikaystävä (25 vuotta) ei lämmennyt tälle ajatukselle. Varmaan vuoden ikäero oli tässä se ratkaiseva tekijä.

Mr. Walt & Mr. Mouse toivottavat tervetulleiksi Magic Kingdomiin. ”We believe in our idea: a family park where parents and children could have fun – together.”

Suunnittelin tosiaan ensin, että yöpyisimme Disney Worldissa olevissa Resorteissa neljä yötä, kahtena olisimme olleet siellä puistossa ja kaksi viettäneet Universal Studiosilla. Reissukumppani ei innostunut Disney Worldista yhtään (!?) ja kompromissi oli, että vietetään siellä yksi päivä. Vietettiin siellä sitten 14,5 tuntia ja voin kertoa, että oli aika rankkaa. Seuraavaksi siis fiilistelyä ja muutamia vinkkejä muille Disney Worldiin vain päiväksi suuntaaville. Ja lisää kuvia Tuhkimon linnasta!

14,5 tuntia Magic Kingdomissa

Disney Worldissa on neljä (4) eri puistoa, ja kaikki ovat jättimäisiä. Me valitsimme Magic Kingdomin, koska se on ”pääpuisto” ja varmaan kaikista suurin. Lippu yhdeksi päiväksi Magic Kingdom puistoon maksoi 99 $. Lippuvaihtoehtoja on paljon, joten kannattaa miettiä tarkkaan, että mitä haluat nähdä ja miten, jotta saat itsellesi parhaiten sopivat liput. Yhdessä päivässä et millään voi sesonkiaikaan kiertää edes kahta puistoa.

Puiston kokoa ehkä kuvaa sekin, että jokaisella puistolla on moottoritiellä oma liittymä. Hotellimme oli hyvällä paikalla ja ajoimme sieltä ehkä vartin puiston parkkipaikalle, mutta silloin ei olla vielä lähelläkään puistoa. Parkkipaikkoja on tuhansia, joten kannattaa pistää mieleen mihin se auto jääkään. Kun auto on parkeerattu, mennään pienellä junasysteemillä satamaan tai isommalle junapysäkille. En nyt pysty selittämään asiaa paremmin, yritin googlettaa ikuisuuden, että mikä kyseisen kulkuneuvon nimi on, mutta en tiedä. Olkoon junasysteemi. Junasysteemin jälkeen tosiaan valitaan vielä, että mennäänkö puistoon isommalla Monorail-junalla vai lautalla. Me valitsimme lautan ja matka sillä puistoon kestää 10-15 minuuttia. Sitten ollaan vihdoin perillä!

Magic Kingdomin sisällä on vielä neljä erillistä osa-aluetta, Adventureland, Tomorrowland, Fantasyland ja Frontierland. Kaikissa kauhea läjä laitteita, ruokapaikkoja ja ohjelmaa. Teimme ehkä vähän tyhmästi, ja aloimme vain järjestyksessä käymään ensin Adventurelandia läpi, valitsimme aina sen laitteen, missä oli suht lyhyt jono. Lyhyellä jonolla tarkoitan siis alle 45 min. Etukäteen olisi pitänyt katsoa, että missä haluaa kaikista eniten käydä ja tehdä aamuiset täsmäiskut niihin. Pisimmät jonot joita näimme, olivat 130 minuuttia. (!!!???) Me jonotimme pisimmillämme noin 80 minuuttia ja se oli järkyttävää kärsimystä. Eli mene heti niihin laitteisiin, joissa haluat ehdottomasti käydä, jonot eivät siitä lyhene.

Seuraava vinkki eli FastPass. Disney Worldin FastPass systeemi ei ole maksullinen, ja eihän me sitä ymmärretty, koska oltiin kaksi päivää oltu Universal Studiosilla, jossa siitä olisi pitänyt maksaa. FastPass Disney Worldissä tarkoittaa siis sitä, että voit rekisteröidä pääsylippukortillesi muutaman laitteen, joihin saat mennä tietyn aikaikkunan puitteissa jonon ohi. Tajuttiin tämä kello 8 illalla eikä hirveästi naurattanut, että oltiin tuhlattu aikaa jonottamiseen tunteja ihan turhaan. Eli kannattaa hyödyntää FastPassia, sen saa päivän aikana 5-7 kertaa ja se on mahdollista saada moniin laitteisiin samalla kertaa. Täysin ilman jonottamista et selviä missään nimessä, mutta tällä saat helposti vähän aikaa säästettyä.

Puistossa on paljon muutakin ohjelmaa kun pelkät laitteet. Paraateja järjestetään monta kertaa päivässä. Joulun aikaan paraati on monta kertaa, muulloin käsittääkseni paraati on ainakin kerran päivässä. Disneyn hahmot ovat tavattavissa tietyissä paikossa, Anna ja Elsa Frozenista varmasti tällä hetkellä suosituimpina. Pirates of the Caribbean hengessä on tehty merirosvoseikkailu, eli saat kartan, jonka mukaan täytyy suunnistaa puistossa ja omalla pääsylippukortillasi saat aina aktivoitua seuraavan vihjeen. Kiersimme yhden kartan ja hauskaa oli.

Jätimme välistä laitteet, joissa oli kastumisvaara, sekä Seven Dwarf Mine Train vuoristoradan, jonka jonotusaika ei oikeastaan missään vaiheessa ollut alle 120 minuuttia. Kahden tunnin jonottamiseen ei oltaisi kyetty. Lisäksi Disney Worldissa on paljon laitteita, jotka on ehkä tarkoitettu nuoremmille lapsille. Alladinin lentävät matot olivat ihan perus Linnanmäki kamaa, samoin kuin Teekupposet, joten niihin jonotus jäi ihan suosiolla välistä.

Käymisen arvoisia laitteita Magic Kingdomissa ovat ehdottomasti seuraavat:

Space Mountain & Big Thunder Mountain Railroad ovat molemmat vähän hurjempia vuoristoratoja. Mennään kovaa, muttei mitään pää alaspäin kieputtelua. Molempiin jonotettiin päälle tunteroinen. Space Mountain oli viimeinen laite jossa käytiin ja jonotus oli työn ja tuskan takana. Meinattiin jo lähteä, mutta päätettiin silti jäädä jonottamaan ja laite oli kyllä jonotuksen arvoinen.

Pirates of the Caribbean & Peter Pan’s Flight ovat molemmat suht leppoisia laitteita, mutta aivan mahtavasti tehtyjä! Lavasteet ovat aivan upeat ja silmät pyöreinä sai tuijotella esimerkiksi Peter Pan laitteessa pienoiskoossa olevaa Lontoota. Pirates of the Caribbean laitteessa mennään pienellä laivalla vettä pitkin ja matkalla sitten on merirosvotapahtumia Jack Sparrow:n vierailuilla.

Walt Disney Carousel of Progress oli myös mielenkiintoinen ja Tuhkimon linnaa olisin voinut tuijottaa ikuisuuden. Pahin pettymys oli ehkä Jungle Cruise laite. Jonotettiin siihen kuuman kosteassa ahtaassa jonossa 80 minuuttia eikä laite herättänyt oikein minkäänlaisia tuntemuksia.

Ruokapaikkoja on paljon jokaisen puisto-osan sisällä, mutta ne olivat koko ajan aivan täynnä. Mentiin syömään tietysti pahimpaan lounasaikaan 12-14 välillä, mutta ravintolat näyttivät olevan koko ajan ihan tukossa. Eli kannattaa vaan valita se paikka mikä miellyttää ja jonottaa, koska siltä et voi kuitenkaan välttyä. Tuliaiskaupoista saa kaikkea Disneykrääsää mitä vain voit haluta. Prinsessamekkoisia tyttöjä tuli aika paljon vastaan puistossa, ja valehtelematta melkein joka kolmannella ihmisellä oli jonkunlaiset Mikkihiiri korvat. Korvat olivat ihan hauskoja, mutta en olisi keksinyt niille ehkä käyttöä kotona, joten jäivät sinne.

Yhteenvetona Disney World oli ihana ja kaikki lapset ja lapsenmieliset varmasti nauttivat puistosta täydellä sydämellä. Minä ainakin nautin.

Oletteko käyneet Disney Worldissa? Mitä tykkäsitte? Haluaisitteko mennä?

Onhan toi linna nyt upea!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Miila keskiviikko, helmikuu 11, 2015 at 18:19

  Mahtavan näköinen toi linna! Mä oon aikoinaan käynyt Pariisin Disneylandissä, mutta haaveissa päästä joskus käymään Jenkeissä tollaisessa. Siellähän kuitenkin kaikki on aina paljon isompaa ;)

  • Reply marikaw torstai, helmikuu 12, 2015 at 18:42

   Toi linna oli niiiiiin upee, en kestä. Mulla on Pariisi jäänyt välistä, varmasti myös upea, mutta tosiaan Jenkeissä kaiken täytyy olla suurinta ja mahtavinta. :D Suosittelen ehdottomasti!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 11, 2015 at 22:17

  Enpä oo kyllä käynyt mutta oishan se nyt pakko kokea joskus! Viimeistään sit joskus (hamassa tulevaisuudessa) kun on omia lapsia. Vaikka kyllä tuolla varmaan viihtyis ihan aikuisten keskenkin :D

  • Reply marikaw torstai, helmikuu 12, 2015 at 18:40

   Hihi viihty aikuiset keskenäänkin mut ehdottomasti tuun kanssa viemään omia lapsia myös tonne!! Sitten hamassa tulevaisuudessa. :D

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, helmikuu 12, 2015 at 18:35

  Kaliforniassa, Pariisissa ja Hong Kongissa on tullut käytyä. Kaliforniassa 80-luvulla, Pariisissa 90-luvulla ja Hong Kongissa 00-luvulla. Juuri ollaan taas Los Angelesiin lähdössä, mutta taidetaan tällä kertaa jättää väliin niin Disney kuin Universal – vaikka mistä sitä vielä varmaksi tietää :-)

  • Reply marikaw torstai, helmikuu 12, 2015 at 18:49

   Meilläkin jäi Losissa Disney väliin, ei ollut aikaa sinne lähteä. :) Hauskoja kuvia Hong Kongista.

 • Reply Sandra maanantai, helmikuu 16, 2015 at 21:13

  Oi, toi oli mun unelma lapsena! Voisin vieläkin mennä.

  Kävin laittamassa sulle haastetta: https://www.rantapallo.fi/thepresentisperfect/2015/02/16/blogihaaste-10-matkakuvaa/

  • Reply marikaw tiistai, helmikuu 17, 2015 at 19:33

   Suosittelen yhä menemistä. :D Jei kiitti haasteesta otan vastaan!

 • Reply Henna /suurin onni tiistai, syyskuu 15, 2015 at 20:23

  Ooh, niin ihana paikka! ♥ Minulla oli onni saada lapsena Floridan reissuilla viettää Disney Worldissa ensin kolme päivää (9-vuotiaana) ja sitten kokonainen viikko (11-vuotiaana). Oli silloin iso juttu ja muistelen olleeni vuosikaupalla tosi innoissani puistosta. Edelleenkin menisin ihan any day. Aikuisena on tullut käytyä vain Hong Kongin Disneylandissa, mutta se oli pienoinen pettymys pienen kokonsa ja jonkinlaisen viimeistelemättömyytensä puolesta. Rakastan teemapuistoissa sitä, että homma on tehty loppuun asti – ravintolassa voi tulee Mikki Hiiren muotoisena ja pensaat on leikattu Lumikin ja seitsemän kääpiön muotoon jne. Jotenkin tämä oli jäänyt vähän puolitiehen Hong Kongin puistossa. Odotan kovasti pääsevani jälleen Floridaan tai ensimmäistä kertaa Californiaan :) Pariisissa tai Tokiossakaan en ole käynyt, enkä ole niistä juurikaan kommentteja kuullut, ovatko enemmän Jenkkien puistojen vai tuon Hong Kongin kaltaisia.

  • Reply marikaw keskiviikko, syyskuu 16, 2015 at 22:08

   Siis apua miten täydellistä toi ois varmaan ollut lapsena. :D Ihan huikeeta, pakko päästä tonne kyllä joskus vielä lasten kanssa. Koska nytkin siis 24-vuotiaana olin ihan sydämet silmissä koko ajan! Noi teemapuistot varsinkin jenkeissä on kyllä niin superisti loppuunasti mietittyjä. Esim Universal Studioilla Harry Potter puolella kaikki työntekijät olivat pukeutuneet teeman mukaisesti ja oli mahtavaa. Toivottavasti pääset käymään vielä puistoissa. <3

 • Reply Päivi Niemi torstai, lokakuu 8, 2015 at 15:52

  Moikka, ihanaa lukea tariaasi Disney Worldista. Olemme miehen ja poikamme 1,5v. Kanssa lähdössä jenkkeihin nyt tämän kuun lopulla ( halloween) aikaan. Ja Orlandoon menemme 9.11-13.11 tiedustelisin sen verran että onkohan siellä noin pienelle jotain kivaa laitetta vähän niinku possujuna ;), eihän tuo pieni vielä ymmärrä, mutta kun itse olen ihan totaalinen disney fani niin pakkohan tuonne on mennä. Viimeksi kun Jenkeissä kävimme oli maaliskuu 2007 :)

  • Reply marikaw torstai, lokakuu 8, 2015 at 18:32

   Moikka! Ihanaa, että löytyy Disney faneja! <3 Ja joo löytyy ihan pienillekin laitteita. Magic Kingdomin puolella monet laitteista on sallittuja kaiken pituisille. Löytyy karusellia, Alladinin mattoja, Jungle Cruise risteilyä ja muita suht helppoja ja rauhallisia laitteita eli ei mitään ongelmaa, paljon näkyi pieniä lapsia näissä laitteissa. :) Myös paraatit ja showt ovat varmasti ihan pienellekin elämys, vaikka ei siitä mitään tajuaisi. ;) Äidille sitten vielä mahtavammat elämykset. Muistakaa hyödyntää fastpasseja niin säästätte vähän aikaa!

  Leave a Reply