Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuinka feilata autoilu Floridassa

Autonvuokrauksesta ja autoilusta Floridassa. Ollaan vuokrattu auto aiemmin mm. Kaliforniassa, Islannissa ja Kroatiassa ja kaikki on mennyt hyvin ja ongelmitta, nyt tällä kertaa reissussa onnistuttiin vähän sähläämään. Auto vuokrattiin Alamolta ja olin tehnyt varauksen etukäteen heidän nettisivuiltaan. Osittain syytän kyllä Alamoa näistä jutuista, mutta osa jutuista otetaan täysin omaan piikkiin. Tässä siis ongelmamme ja säätömme auton kanssa. Enjoy!

1. Meidät pakotettiin ottamaan isompi auto kun oltiin varattu. Laukkumme eivät mukamas olisi mahtuneet pienempään autoon, mutta ennenkin ollaan pienillä pärjätty. Se lisäsi maksua 99 dollaria. Tarinan opetus: Piilota matkatavarasi, jotta vuokraajat eivät voi vedota niihin.

2. Huomattiin ajomatkalla Miami-Orlando, että auto pitää vähän outoa meteliä ja pienissä nopeuksissa menee nykien eteenpäin. Ajettiin Orlandoon ja laitettiin sähköpostia asiasta Alamoon. Saatiin vastaus, että voidaan tulla vaihtamaan auto. Ei siinä sen enempää ongelmaa, kestettiin autolla teemapuistopäivät, mutta kun lähdettiin ajamaan pidempää matkaa, käytiin auto vaihtamassa. Tarinan opetus: Valitse hyvä auto? Alamolle pointsit siitä, että vastasivat nopeasti viesteihin! Aina ei ihan ymmärrettäviä vastauksia Jose antanut, mutta silti olin tyytyväinen, että he vastailivat.  

3. Floridassa on käytössä tietullit ja Miamin alueella on poistuttu kokonaan käteiskaistoista. Kun otettiin ensimmäinen auto, kerrottiin meille, että autossa on SunPass (juttu mikä veloittaa tullit luottokortilta) ja voidaan ajaa SunPass kaistojen läpi. Ok. Kun vaihdettiin auto, ei tajuttu kysytä tätä eikä meille mitään sanottu. Auto oli Alabaman kilvissä, joten epäiltiin, että siinä ei olisi SunPassia. Orlandossa on vielä käteiskaistoja, joten Orlando-Miami välissä käytettiin näitä käteiskaistoja. Kuitenkin yhdessä kohdassa sössittiin ja ajettiin SunPass kaistaa, vaikka meillä oli maksettavana yksi tullilappu. No lapussa lukee että ”violators will be prosecuted” ja joka paikassa uhkia 100 dollarin sakosta, joten oltiin vähän ahdistuneita tästä. Tehtiin jossain vaiheessa u-käännös, tarkoituksena käydä kysymässä, että mitä voidaan tehdä. No tottakai saatiin uusi lappu, ja kun oltiin maksupisteessä, halusi nainen siinä vain uudemman lappumme ja käski olemaan toisesta lapusta yhteydessä muualle. Noh, laitoin sähköpostia asiasta tulli-ihmisille ja selvittelin asiaa vielä pari viikkoa reissun jälkeen… Autovuokraamosta kerrottiin, että uudellakin autolla voi ajaa SunPass kaistoja, ne veloitetaan aina joko Toll-by-Plate eli rekkarin mukaan tai SunPassilla. Tarinan opetus: Selvitä mitä kaistoja voit ajella ja noudata sitä…

Jos ei oltaisi alettu kummastelemaan ja nihkeilemään, olisivat tullit olleet erittäin helppoja. Ajettiin siis vaan läpi tullipisteistä, ja kamerat ottavat kuvan rekkaristasi ja that’s it. Vuokraamo veloittaa kulut luottokortiltasi myöhemmin.

4. Ovikolhu. Jenkeissä ei kokemukseni mukaan olla hirveän tarkkoja kun autoa vuokrataan, meillä ei ainakaan ole auton ulkopuolista kuntoa hirveästi tarkastettu kun ollaan autoja palauteltu. Samoin itse emme juurikaan ole siellä autoja tarkkaan syynänneet kolhujen tai muiden juttujen varalta. Nyt huomattiin jossain vaiheessa yhdessä takaovessa kolhu, jota poikaystävä ei muistanut nähneensä aiemmin. Ei kuitenkaan oltu tästä varmoja, mutta mitään ei ole ainakaan vielä kuulunut. Tarinan opetus: Katso auto läpi, ihan sama mistä sen vuokraat.

5. Parkkisakko. Joulupäivänä oli Miami Heatin peli ja kun mentiin hengailemaan Biscayne Bayn alueelle, oli vaikeuksia löytää parkkipaikkaa. Löydettiin kuitenkin ja siinä sitten jonoteltiin maksuautomaatille. Edessämme oli mies, joka maksoi parkkeerauksesta 25 dollaria ja puhisi siinä vähän epätyytyväisenä. Sen jälkeen luoksemme tuli mies, joka tarjosi parkkilippua hintaan 10 dollaria. Ensin vastasin että ei kiitos, edessäni ollut mies kysyi tältä, että missä hän oli ollut hetki sitten ja sanoi meille että kannattaa varmaan ottaa. Lippua tarjonnut mies esitteli, kuinka se on ihansamanlainen kuin juuri ostettu lippu, ja hetken pimeässä vertailtuamme päätimme sen ottaa. Kun muutaman tunnin päästä tultiin takaisin, oli tuulilasissa 18 dollarin sakko. Hienoa. Tästä taas paniikki päälle ja selvitys, että miten voidaan maksaa sakko ennen kuin joudutaan oikeuteen eikä saada tulla enää maahan. Sakon olisi voinut maksaa netissä, mutta se ei ilmestynyt sinne saman illan aikana, joten seuraavana päivänä marssittiin Court Houseen Parking Violations yksikköön maksamaan sakko. Sakon maksu meni kyllä erittäin helposti ja periaatteessa ei jääty kuin kolme dollaria tappiolle, mutta kuumotti senkin edestä taas. Kriminaali jolta ostettiin lippu, oli maksanut siitä 5 senttiä ja sitten väärentänyt AM->PM ja sellaista… Tarinan opetus: Älä luota tarjouksiin mitkä on liian hyviä ollakseen totta.

6. Bensa. Oltiin sovittu, että auto palautetaan täydellä tankilla. Unohdettiin asia ihan täysin ja vasta kun oltiin palautettu auto muistettiin asia. Katsottiin kuitista, että lisähintaa tankkauksesta tuli 40 dollaria. Itse jos olisimme tajunneet käydä tankkaamassa olisimme pärjänneet alle 20 dollarilla, koska tankki ei ollut edes tyhjä. Tankillinen bensaa maksoi 25 dollaria autoomme, joten bensa on superhalpaa. Tää meni täysin omaan piikkiin… Tarinan opetus: Tankkaa auto!

Ennen reissua olisi kannattanut lukea tämä 50 State Puzzlen Ullan kirjoittama juttu autonvuokrauksesta. Ei ollut meillä edullista ja eikä helppoa.:D Nyt jo naurattaa oma sekoilu, mutta reissussa ei… Ensi kerralla koitetaan skarpata.

Lohduttakaa mua, että muutkin ootte välillä sössinyt autojen kanssa? Kuvituksena ainoa kuva, joka jälkimmäisestä vuokra-autosta tuli otettua. Ensimmäistä ei sitten kuvattukaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Terhi / Muru mou keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 13:58

  No onpas teillä käynyt kommelluksia vuokra-auton kanssa! Me vuokrattiin auto myöskin Alamolta, kylläkin rentalcars.com kautta. Eka auto otettiin Fort Lauderdalen lentokentältä ja palautettiin South Beachille, toisen auton kanssa tehtiin toisinpäin. Alamon kanssa sujui kaikki todella hyvin, ainoastaan heiltä jäi kertomatta tuo tietullijuttu, ja vähän olimme ihmeissämme sen kanssa, että mitä kaistaa pitkin pitää mennä. Ekan kerran ajettiin läpi vaan jotain kaistaa, kun eihän siinä ajaessa ihan hirveästi ole aikaa punnita vaihtoehtoja :) Poistuttaessa turnpikeltä mentiin luukulle ja jouduttiin maksamaan korkein tulli koska meillä ei ollut sitä ”tulolappua”. Ja saatiin lisäksi jokin paperi, mikä olisi pitänyt selvittää jotakin kautta, mutta emme kylläkään tainneet sitä ikinä tehdä. Jos oltais tiedetty SunPassista, niin ois varmasti säästytty tältä säätämiseltä. Muuten kyllä voin suositella Alamoa :)

  • Reply marikaw keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 14:47

   Joo siis aiemmin ollut hyviä kokemuksia Alamolta, kerran tätä ennen vuokrattiin sieltä auto. :) Nyt vaan oli surkeeta tuuria… Höh ettei teille selitetty tota tietullia!

 • Reply merikukka keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 17:11

  Ollaan vuokrattu autoa Jenkeissä monta kertaa eri firmoista ja kaikki on sujunut tosi hyvin. Tulleissa aina maksettiin käteisellä, koska laskettiin, että se tuli edullisemmaksi. Kyllähän myyjät yrittävät korottaa autoluokkaa ja myydä kaikenlaista lisäpalveluja yms. tiskillä, koska heidän työnsä on myydä, mutta ollaan pysytty tiukkana :D

  • Reply marikaw keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 20:04

   Edellisellä kerralla meni tosi hyvin saman lafkan kanssa, mutta nyt sitten kärsittiin. :) Pysyin tiukkana sen autoluokan kanssa, mutta myyjä selitti kuinka pienemmässä ei ole edes takakottia. Öh? :D

 • Reply Sandra torstai, 22 tammikuun, 2015 at 07:34

  Hyvä kertoa välillä näitäkin juttuja, kun kaikki ei mennyt kuin Strömsössä! No, näistä oppii :)

  • Reply marikaw torstai, 22 tammikuun, 2015 at 10:04

   Jep! Ei kaikki mee aina putkeen, joten välillä on hyvä muistella näitä mokiakin :D

 • Reply Laura tiistai, 1 elokuun, 2017 at 18:44

  Kiitos vinkeistä meille muille :)

 • Leave a Reply