Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkat 2014

Hyvää uutta vuotta kaikille! Happy New Year! Gott Nytt År!

Aloitetaan uusi vuosi heti koosteella viime vuodesta ja sen reissuista. Viime vuosi oli matkojen täyteinen, ja toivon samaa tältä vuodelta. Vielä ei ole yhtään matkaa varattuna, mutta asia todennäköisesti tai ainakin toivottavasti korjaantuu hyvinkin pian. Suunnitelmia riittää.

Helmikuu 2014

Kap Verde

image6

Vuoden ensimmäinen reissu tehtiin Kap Verdelle. Tarkoitus oli rentoutua hektisen uuden työn, koulun ja opinnäytetyön aiheuttaman stressin takia. Reissu oli tähän täydellinen, tuntui hyvältä maata altaalla kylmä mansikkamargarita kädessä. Reissussa oli tarkoitus tehdä opinnäytetyötä, mutta onneksi en tehnyt. Lomalla kuuluu lomailla, ja tuli siitä opinnäytetyöstä hyvä ilman lomaponnistelujakin. Kap Verden postaus täällä. Suosittelen Kap Verdeä ehdottomasti rentoiluun ja urheiluun, hirveästi muuta nähtävää siellä ei ole.

Toukokuu 2014

New York

image1

Huhti-toukokuun vaihteessa matkasimme ystäväni kanssa New Yorkiin. Matka oli lahja itsellemme, minä valmistuin huhtikuun lopulla tradenomiksi ja ystäväni oli valmistunut muutamaa kuukautta aikaisemmin. Tarkoitus oli lähteä tyttöjen shoppailulomalle, ja siinä onnistuttiin paremmin kuin hyvin. Postauksiä New Yorkista en ole vielä blogiin tehnyt, mutta eiköhän sinnekin vielä päästä.

nykitimes

New York oli ihana. Ihmiset ovat ystävällisiä, ruoka on mahtavaa ja shoppailla voi vaikka kuinka paljon. Voisin käydä joka ilta katsomassa musikaaleja, seuraavan kerran kun menen Nykiin, käyn varmasti useammin kuin kerran Broadway musikaalissa. Toukokuussa käytiin katsomassa Cinderella, jossa Tuhkimoa esitti Carly Rae Japsen. Woodbury Common Outleteista raahattiin kaatosateessa paperikassejamme takaisin hotellille. (Marikan vinkki: ota outletiin mukaan matkalaukku tai muovikasseja, paperikassit hajoaa sateessa…) Näkymät Top of the Rockista olivat huikeita ja suosittelen siellä käymistä ehdottomasti. Miksi mä haluan joka paikkaan uudestaan? Ois tässä uusiakin kohteita läpikäytävänä…

Heinäkuu 2014

Kroatia

image5 image2

Kroatia näytti meille vähän sateisempaakin puoltaan, mutta kokonaisuudessaan maa oli ihana. Plitvicen ja Krkan kansallispuistot olivat mielestäni mahtavia, Plitvicessä tahtoisin patikoida enemmänkin. Upeimmat paikat jäivät siellä ilmeisesti näkemättä, ja silti näimme mahtavia maisemia. Brac:in saari oli upea ja halu päästä muillekkin Kroatian saarille jäi. Splitissä parasta olivat ihanat lähikauppamme, joista ostimme ruokia, joita sitten airbnb kodissamme kokkailimme. Ajaminen rantaviivaa pitkin Splitistä Makarskaan oli myös täynnä upeita maisemia ja se oli ehdottomasti parhaimmistoa Kroatiassa. Postaukset Kroatiasta tämän linkin takaa.

Elokuu 2014

Islanti

jäätikkkö putous

Kenellekään ei ole todennäköisesti jäänyt rakkauteni Islantia kohtaan. Se syntyi aikalailla heti kun lentokoneen pyörät tärähtivät maahan. Suomessa oli superlämmin ilma ja me matkasimme viileään Islantiin, mutta ei haitannut. Olin haaveillut Islannista varmaan lähemmäs kymmenen vuotta, ja maa kyllä lunasti odotuksensa. Olimme reissussa viikon, ja olisin voinut palata heti reissun jälkeen takaisin. Luonto on Islannissa ihan uskomaton ja niiin vaikuttava. Kehitin jäätiköistä itselleni jonkun asteisen pakkomielteen ja jäi harmittamaan kun jäätikkövaellukselle en mennyt! Ensi kerralla mä niiin patikoin jäätiköllä. Islanti postaukset.

Joulukuu 2014

Bahama

image7 image8

Tähän ei ole vielä pureuduttu blogissa, mutta varmasti saatte lukea reissusta kyllästymiseen saakka. Neljän yön risteily Majesty of the Seas laivalla oli juuri se mitä loman alkuun tarvittiin. Aurinkoa, aktiviteetteja, syömistä. Ihanaa. Aika täydellinen aivojen nollaus, ruoka kannetaan eteesi ja hytti pysyy siistinä. Kajakilla soutelua, snorklausta kirkkaassa vedessä, delfiinien bongausta ja vähän lisää ruokaa. Näin ensimmäistä kertaa delfiinin luonnossa Coco Cayllä ja olin onnellinen.

Florida

image10

Tarkoitukseni yleensä talvisin on päästä hetkeksi karkuun kylmää ja pimeää, vaikka suurimmaksi osaksi talvesta tykkäänkin. Orlando ja Miami, toimii! Oli hämmentävää viettää joulua muualla kuin kotona perheen luona, joulukoristellut palmut toivat vähän erilaisen fiiliksen kuin kuuset. Key West oli ihana, Orlandon teemapuistot mahtavat ja Miami oli kokonaisuudessaan aika vaikuttava paikka. Oltiin aika rikki Orlandon jälkeen, joten Miamiin todennäköisesti on palattava tutkimaan sitä lisää. (Tuhkimon linnasta tulee kuvia todennäköisesti vielä hyyyyvin paljon.) Toivon, että reissusta saadut D-vitamiinivarat pitäisivät jonkun aikaa pirteänä, että jaksaisin kevääseen asti ilman reissua.

image9

En ole ehtinyt lukea/kommentoida hirveästi muiden 2014 matkakoosteita joita on tässä paljon ilmestynyt, joten jos jaksatte niin pistäkää tähän linkkiä niin pääsen ajatuksella lukemaan ja kommentoimaan!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Minut löydät instagramista Marika.w nimimerkillä, saa laittaa seurantaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Anna Koskela torstai, 1 tammikuun, 2015 at 09:10

  Islanti :) Vielä kokematta, mutta ehdottomasti menen!

  • Reply marikaw torstai, 1 tammikuun, 2015 at 14:29

   Siis ehdottomasti mene! Mä haikailen sinne takasin aina kun luen jotain juttuja Islannista.

 • Reply laura / to travel is to live torstai, 1 tammikuun, 2015 at 09:36

  Oo New York ja Kroatia, vielä en ole päässyt mutta listalla ovat (: innolla odottelen New York- postauksia!

  • Reply marikaw torstai, 1 tammikuun, 2015 at 14:29

   Joo molemmat kantsii pitää listalla. :) Oispa rajattomasti lomaa ja rahaa niin vois käydä kaikissa paikoissa ja vielä uudestaan. :D

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 1 tammikuun, 2015 at 11:59

  Vuosi täynnä ihania reissuja :) Uusintakierrokset ovat joskus ihan parhaita, vaikka niitä ei välttämättä tule ihan joka paikkaan tehtyä. Mutta esimerkiksi New York on itselle sellainen kaupunki, että sinne voi palata ties kuinka monta kertaa :)

  • Reply marikaw torstai, 1 tammikuun, 2015 at 14:30

   Jep. <3 Mä luulen kanssa että nykiin tulee palattua, mahdollisesti muihinkin näihin kohteisiin.

 • Reply Inka torstai, 1 tammikuun, 2015 at 14:17

  Huh mikä matkailuvuosi sulla on ollu, pelkkää ilotulitusta! Noista kohteista kaikki on semmoisia mihin voisin lähtä vaikka saman tien, mutta erityisesti Islanti ja Kap Verde kiinnostais ihan hurjasti. Vielä on pakko sanoa että vauuuu!

  • Reply marikaw torstai, 1 tammikuun, 2015 at 14:31

   Oli kyllä ihana matkailuvuosi. <3 Jotenkin mulla on niin, että suunnitelmat menee aina överimmäksi edellisen reissun jälkeen. :D Pitäis ehkä vähän himmailla välillä. Ehdottomasti suosittelen kaikkia näitä kohteita!

 • Reply Kaukokaipuun Nella torstai, 1 tammikuun, 2015 at 15:13

  Islannista unelmoin minäkin, voi juku.. Ihania kuvia!

  • Reply marikaw torstai, 1 tammikuun, 2015 at 15:30

   Islanti aiheuttaa aika monelle unelmointia <3

 • Reply Maarit Johanna torstai, 1 tammikuun, 2015 at 15:18

  Ai sinäki oot tradenomi! Mun pitäisi valmistua Lapin AMKista tradenomiksi tänä vuonna joten saa nähdä josko minun 2015 vuoden koonnissa lukisi myös tuolla tavalla :)
  Varmaan sanomattakin selvää että Islanti-postauksille annan ruusuja ^^

  • Reply marikaw torstai, 1 tammikuun, 2015 at 15:30

   Arvelinkin että diggailet Islantia. :D Toivottavasti valmistut ja jonkun ihanan reissun hankit valmistujaislahjaksi itsellesi. ;)

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 1 tammikuun, 2015 at 18:11

  Tuo Kap Verde näyttää ”taas tulevan”. Olimme siellä keväällä 2005 – siis ensi keväänä tulee jo 10 vuotta, kun silloinkin sinne tehtiin ihan pakettimatkoja, niin uskallettiin lähteä sinne kahden kummitytön kanssa, joista toinen oli vasta 10-vuotias. Rantalomakohteena ihan ok – vaikka taisivat molemmat tytöt saada siellä vatsataudin – sen verran Afrikkaa nuo Afrikan lähellä olevat saaretkin ovat!

  • Reply marikaw torstai, 1 tammikuun, 2015 at 19:59

   Aika pitkään siis tehty pakettimatkoja! Hirveästi en ole porukan kuullut siellä käyvän aiemmin, nyt se on sitten noussut. :)

 • Reply Katja torstai, 1 tammikuun, 2015 at 21:25

  Sinähän olet tänä vuonna käynyt oikeastaan kaikissa mahdollisissa mun haavekohteissa! :D Kroatiasta haaveilin jo viimekesänä, kun päädyttiinkin sitten kuitenkiin kiertämään Andalusiaa. Kap Verdeä katsoin tälle talvelle, mutta sopivaa ajankohtaa ei löytynyt ja New York – Miami yhdistelmälomasta olen haaveillut seuraavana kaukokohteena ensitalvelle. :D

  Eli siis en voi muuta sanoa kuin että sulla on mahti vuosi takana ja onnittelut valmistumisesta! Hyvää uutta vuotta!

  • Reply marikaw torstai, 1 tammikuun, 2015 at 22:54

   Eikä, vähän hauska. :D Toivottavasti pääset kaikkiin näihin kohteisiin pian! Vuosi oli kyllä mahtava.

 • Reply satuvw torstai, 1 tammikuun, 2015 at 22:48

  Sulla on kyllä ollut upea vuosi, tuonne Islantiin on kyllä niin kova kuumotus!!! New York myös hieman kutsuisi…… :)

  • Reply marikaw torstai, 1 tammikuun, 2015 at 22:55

   Ihan mahtavaa on ollut reissujen kanssa ja muutenkin. :) Ihana jakaa niitä muidenkin kanssa. Joo oon ymmärtänyt, että sulla on kova halu Islantiin.:D Toivottavasti onnistuu pian.

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, 2 tammikuun, 2015 at 03:00

  Tosi upea tuo sininen jää -kuva Islannista, tahtoo tuonne! Ja kuulostaa siltä, että sä olet onnistunut rentoilemaan oikein kunnolla. Jos mulla jäi jotain väliin tänä vuonna, niin se rentoilu altaalla margaritan kanssa…

  Kun kerran pyysit, niin mun vuodesta epätäydellinen kooste täällä: http://globecalledhome.fi/2014/12/matkailun-aakkoset-2014/

  • Reply marikaw perjantai, 2 tammikuun, 2015 at 10:16

   Joo onneksi sain myös rentouduttua! :) Välillä oikeasti tulee lomalla fiilis, että tarvitsee lomaa selvitäkseen tästä lomasta. Onneksi on ollut pari aivojen nollaus reissua.

 • Reply Kea / Deep Red Blues lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 13:35

  Muakin kiinnostelis taas tuo Islanti vaikka olen siellä käynyt vuonna 2007… upeita nuo vesiputoukset. Ootpa päässyt näkemään paljon vuoden aikana!

  • Reply Marikaw sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 12:12

   Islanti on kyllä uskomaton paikka! Voisin lähteä heti uudestaan. Joo tuli nähtyä ihania paikkoja, mitenköhän tänä vuonna sais ylitettyä. :D

 • Reply ottoizakaya sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 15:38

  Huikee lista!! Ah. Meitsillä on todennäköisesti NYCi sekä Kroatia tiedossa tänä vuonna, jälkimmäinen on ainakin varma. Ootan paljon, että pääsee lukemaan noita uusia lomajuttuja tuolta rapakon toiselta puolelta!! Eilen päädyin itseasiassa muuten lukemaan vahingossa jotain kautta Kap Verdestä, ennen eilistä itseasiassa koko mesta oo käynyt mielessäkään, mutta taidankin syventyä noihin sun postauksiin sieltä ja kelailla, että olisko sinne mitään potentiaalia mennä! :-)

  • Reply marikaw sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 21:22

   Oo ihanaa! :) Mä himottelen nykiin uudestaan taas… Joo Kap Verde tuli mullekin aika uutena paikkana, mutta ehdottomasti kannattaa joku talviloma siellä käyttää. Postaukset rapakon takaa alkoivat tänään ja jatkuvat pian. ;)

 • Reply ottoizakaya tiistai, 6 tammikuun, 2015 at 16:10

  Jee! Eikun niihin käsiks. :-)

 • Leave a Reply