Suomen suurin matkablogiyhteisö

Käsimatkatavarat reissuun

Ennen olin tunnollinen pakkaaja ja laukku oli valmiina lähtöön jo monta päivää ennen reissua. Nyt pakkaan samana päivänä. Jos on aamulento niin edellisenä päivänä. Ei hyvä! Ajoissa pakatessa ei tule läheskään niin paljon kriisejä. ”Onks mulla nyt kaikki, apua, mitä mä vielä tarviin, oliks se jo siellä?!” Ensimmäisille reissuilleni tein listoja, että mitä kaikkea pitää ottaa mukaan ja kuinka paljon. Siitäkin on selkeästi luovuttu.

Ajattelin kuitenkin tehdä postauksen käsimatkatavaroistani ja kuvailin niitä samalla kun pakkailin! Nekin pakkaan yleensä tosiaan lähtöpäivänä ja tungen laukkuun kaiken mitä käsiini saan. Käsimatkatavaroissa mulla on aina ihan liikaa tavaraa, koska haluan olla varautunut. Joskus tekee mieli lukea, joskus katsoa leffaa ja aina syödä. Tylsistyn helposti koneessa, ja siksi tavaraa kulkee mukana… Kaikkeen pitää olla valmistautunut. Älkää naurako tälle määrälle.

Laukku

En tykkää matkalaukkukäsimatkatavaroista, koska haluan pitää tavarat edessä olevan penkin alla, jotta saan helposti ne sieltä. Siitä syystä käsimatkatavaralaukun virkaa toimittaa ihan vain normaali musta suurehko käsilaukku.

PC130120 (1900x1424)

Iphone

Spotifyn offline listat valmiina, pari peliä tylsyyshetkiin ja täysi akku. Puhelinta käytän koneessa yleensä silloin kun alan nukkumaan. Laitan rennon musiikin soimaan ja yritän nukahtaa.

Lompakko

Turhat kortit tyhjennän sieltä ja jätän kotiin.

Passi

Uudessa kiiltävässä kotelossaan.

IMG_5302

Ipad

Koskaan ei voi olla varma, onko koneessa toimiva viihdejärjestelmä, joten oman hyvinvointini maksimoimiseksi laitan pädilleni muutaman leffan tai sarjan. Esimerkiksi vuonna 2013 Helsinki Chicago välillä ei ollut omaa viihdejärjestelmää ja oma viihde pelasti. Myös pari uutta/vanhaa koukuttavaa peliä ladattuna mukaan. Jos koneessa on viihdejärjestelmä, niin jää pädi usein laukkuun, mutta en halua sitä ruumaankaan laittaa.

Kamera

Mun käsimatkatavarat on aina täynnä elektroniikkaa. Kesällä raahasin minijärkkärin ja isomman järkkärin mukanani, nyt taidan kallistua pelkän minin puoleen. Olympus on palvellut hyvin jo pari reissua, joten luotetaan siihen.

PC130125 (1900x1425)

Kuulokkeet

Mukana kulkee kahdet kuulokkeet… Siltä varalta, että toiset menisivätkin rikki.

Silmälasit

Yleensä pidän piilareita matkoilla, mutta tykkään lentää silmälasit päässä. Käytän kertakäyttölinssejä, eikä silmälasien kanssa tarvitse säätää jos haluaa vaikka nukkua.

Hiusharja+nenäliinoja+huulirasvaa….

PC130116 (1900x1294)

Kirja + Matkaoppaat

Tykkään ostaa lentokentältä jonkun pokkarin jota voi sitten reissussa lueskella jos sattuu tulemaan tylsää. Nyt voisi harkita ehkä pääsykoekirjan mukaan ottamista. Todennäköisesti se kulkisi vain ylimääräisenä painona, joten ehkä jätän suosiolla kotiin. Matkaan tulee mukaan myös mahdolliset matkaoppaat, mikäli sellaisia olen kohteesta hankkinut.

Lehti(ä)

Kotona on niin hirveä kiire aina, että lehdet jää lukematta, joten käytän lennot hyödyksi ja ainakin yritän lukea rästiin jääneet jutut. Usein näitäkin raahaan mukana turhaan.

Matkadokumentit

Mahdolliset liput mitkä on pitänyt tulostaa mukaan. Lentolippuja en enää tulosta, mutta hotellivaraukset on varmuuden vuoksi messissä, sekä jos on ostettu etukäteen ostetut liput esim. nähtävyyksiin. Risteilyä varten tulostin varmaan 20 sivua vahvistuksia kun sieltä tuli koko ajan uusia viestejä.

IMG_5304

Tyyny

Puhallettava surkea tyyny kulkee mukana ihan vain siltä varalta jos haluaisi nukkua.

Villasukat, lentosukat ja huivi

Koneessa istun aina villasukat jalassa. Lentosukat ovat jalassa jo ennen lentokentälle menoa. Huivi siltä varalta, että jos tuleekin kylmä eikä saa lentokoneen peittoa.

PC130124 (1900x1425)

Ruoka ja juoma

Tää on ehkä yksi tärkeimmistä. Yleensä ostan syötävät vasta lentokentältä, vaikka ihan hyvin kotoota voisi raahata esimerkiksi pähkinöitä. Olen ilmeisen kangistunut kaavoihin ja aina lentokentällä ensin metsästetään eväitä. Jotain karkkia ja jotain pähkinöitä/sipsiä. Vähintään litra juotavaa, ajattelin kokeilla ihan pelkällä lähdevedellä pärjäämistä seuraavan lennon, ja katsoa turvottaako se. Yleensä ostan kivennäisvettä ja mahdollisesti energiajuomaa. Purkkaa.

Kynä

Jos ei sitä ole, niin sitä tarvitsee.

Nyt naurattaa tämä tavaramäärä, koska ihan oikeasti puoliakaan näistä en käytä/tarvitse koneessa. Ruumaan menevän matkalaukun pystyn pitämään (menomatkalla) erittäin tyhjänä, mutta se kompensoituu sitten ehkä tässä.

Onko teillä jotain tavaroita joiden on oltava aina käsimatkatavaroissa? Ja onko tää mun tavaramäärä teidänkin mielestä järkyttävä vai tuntuuko musta vaan siltä? Postaus tulee ajastettuna, todennäköisesti lentojen jälkeen oon taas todennut että kannoin liikaa tavaraa mutta…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply jdJenna keskiviikko, joulukuu 17, 2014 at 21:44

  Oon aikalailla samanlainen pakkaaja (: käsimatkatavaroilla pärjää yllättävän pitkälle!

  • Reply marikaw maanantai, joulukuu 22, 2014 at 03:21

   Jep! :D Paljon vaan tavaraa niin eiköhän homma suju.

 • Reply ottoizakaya sunnuntai, joulukuu 21, 2014 at 14:59

  Sun listahan näyttää ihan melkeen täysin samalta kun meitsin oma!! Haha, ja pakkaajana oon myös samanlainen, tuntia ennen tavarat kasaan. Mun ero tosin on varmaan se, että oon aina ollutkin yhtä viimetipassa. Btw. Ihana kamera, oon kattonut samanlaista, kade!!

  • Reply marikaw maanantai, joulukuu 22, 2014 at 03:22

   Mahd. paljon tavaraa kässäreihin :D Toimii! Toi on kamera on tosi hyvä ja kevyt varsinkin! Ei jaksa kantaa järkkäriä mukana niin toi on superjees.

  Leave a Reply