Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulukuinen Helsinki

PC020103 (1834x1900) (1448x1500)

Seuraavaksi vuorossa hehkutusta ihanasta jouluisesta Helsingistä. Olen jouluihminen henkeen ja vereen. Hehkutan sitä paria kuukautta etukäteen, ostelen lahjoja ja olen vain fiiliksissä. Nyt tulee olemaan erittäin outoa viettää elämäni ensimmäinen joulu poissa suomesta, mutta uskon tästäkin joulusta tulevan mahtava. Usein jouluaattoisin käyn vähintään kolmessa eri paikassa, joten siinäkin mielessä tulee mielenkiintoista olla ihan vaan yhdessä paikassa. Tai saa nähdä mitä innostumme tekemään jouluaattona sekä päivänä Miamissa! Kaikille olen uhonnut viettäväni joulun Miami beachillä, joten toivon pystyväni siihen.

PC020086a (1900x1423)

PC020087a (1226x1900)

Itselläni ei tänä vuonna ole parvekkeella jouluvaloja, joten niitä piti mennä ihastelemaan muualle. Kävin viime viikolla pyörähtämässä keskustassa ihan vaan näiden jouluvalojen takia. Forumin ja Stockmannin ihanat joulukoristeet ilostuttivat. Forumin koristeet ylläolevissa kuvissa. Koristeet tosiaan olivat aika överit, mutta just mun makuun. Ihanaa kimalletta ja valoja joka paikka täynnä. Keskellä olevat riippukoristeet olivat ihan täydelliset mielestäni. Kelpaa ihastella.

PC020091a (1900x1443) PC020101 (1900x1425)

Stockmannin valaistuksesta ja koristeluista pidin myös! Mitä enemmän sen parempi on ilmeisesti tämän joulun mentaliteetti itselläni. Punainen väri ehkä vähän turhan redlightdistrict, mutta oli se silti hieno. Stokkan edessä kolmen sepän patsaalla oli pieni joulutori, jossa oli noin 10-15 pientä kojua ja joulupukki. En tiedä olivatko nämä ottaneet varaslähdön Tuomaan markkinoihin ja siirtyvät sitten sinne, vai onko siinä koko joulukuun nämä kojut? Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla en taida ehtiä tänä vuonna käymään, joten oli mukava kurkkia näiden tarjontaa.

PC020102a (1900x1425)
Aleksin joulukatu oli  kaipaisi mielestäni jotain uutta piristystä. Mielestäni se näyttää aina samalta. Päivällä valoisalla se ei näytä oikein miltään, ja illalla muut kadun valot vähän sotkevat sitä. Toisaalta kun kaikkialla muualla vedetään niin överiksi, että ehkä joku on ihan kiva pitää perinteisenä. Kyllä sitä tietysti katselee ja on kiva, että sen kunniaksi järjestetään avajaiset! Ihanaa helppoa yhteistä tekemistä esimerkiksi perheille.

PC020113 (1900x1188)

Joskus vielä menen luistelemaan rautatientorin jäälle! Yritin toissaviikonloppuna suostutella poikaystävää mukaan, mutta hän lupasi vasta tulla reunalle katsomaan. Olen luistellut viimeksi varmaan 4 vuotta sitten, joten olisi hauska käydä kaatuilemassa pyörähtelemässä kauniisti. Luistelu jäällä maksaa 6 euroa, joten halvemmalla pääsee kylläkin menemällä jollekin kaupungin ilmaisjäälle.

Ah, love it! Mitä tykkäätte valoista?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply jdJenna tiistai, joulukuu 9, 2014 at 21:17

  Täällä toinen jouluihminen :D Pakko sanoo, et nuo ostoskeskuksen jouluvalot on ihan mielettömät, ihania värejä!

  • Reply Marikaw tiistai, joulukuu 9, 2014 at 22:54

   Joulu <3 Ja niinpä, rakastuin ihan kybällä noihin valoihin!

 • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 9, 2014 at 23:02

  Mää oon myös ihastellut kovasti Helsingin joulua. Ihana aina törmätä muihin jouluihmisiin! =) Vitsi ollaanko me nyt sitte samaan aikaan Floridassa? Varmaankin, tosin mei vielä tiedetä että missäpäin Floridaa joulun aikaan viiletetään kun suunnitelmat muuttu viikonloppuna. Täytyypä seurailla sun blogia =) Ihanaa matkaa teille ja meille!

  • Reply marikaw keskiviikko, joulukuu 10, 2014 at 08:05

   Jouluhehkutus on usein silleen joko tai. :D Joo vissiin sit ollaan samaa aikaa! :) Pitää katella millaset teiän pläänit on jos jonnekin satutaan samaan aikaan! Me ollaan Miamissa 23.-27.12.

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, joulukuu 10, 2014 at 01:11

  Ah mitä valoja! Viime vuonna näin jouluisen Helsingin ensikertaa ja huh, sehän oli melkein yhtä komeaa katsottavaa kuin keski-Euroopassa. Kyllä meilläki näemmä osataan ^^

  • Reply marikaw keskiviikko, joulukuu 10, 2014 at 08:05

   Osataan me jo nykyään! Koska aina ei toi forumkaan oo ollut noin hieno. :D

 • Reply Sofia / Liikkeellä torstai, joulukuu 11, 2014 at 18:57

  Itsekin sain kosketuksen valaistuun Helsinkiin viikonloppuna ja kyllähän valoja riitti! :) En ole värivalojen ystävä ollenkaan, vaan tykkään perinteisemmistä kirkkaista ja kultaisista, mutta hyvällä maulla oli keskusta kuitenkin mielestäni valaistu. Täällä pohjoisessa Rovaniemen katuja koristavat hauskat poronsarvenmalliset valot muutaman kadun pituudelta :)

  • Reply marikaw torstai, joulukuu 11, 2014 at 19:11

   Oi kuulostaa hauskalta! :D En oo ikinä käynyt Rovaniemellä, mutta joskus pitäisi sinnekin päästä.

  Leave a Reply