Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dubai – Part 3

Sitten mennään shoppailemaan Dubaissa! Ja sitähän siellä voi tehdä vaikka kuukauden putkeen. Tammikuussa Dubaissa on ostosfestivaali, jolloin on kovia alennuksia ja muuta shoppailuhämminkiä. Me olimme tosiaan helmikuun puolessa välissä reissussa, ja silloinkin oli vielä reilusti alennuksia.

Tutkimme neljää eri ostoskeskusta, ja seuraavaksi niistä mielipiteitä ja vinkkejä.

Burjuman
Burjumanista en ollut ottanut yhtään kuvaa. Se oli hotelliamme lähimpänä oleva ostoskeskus, mutta kaupat siellä olivat suurimmaksi osaksi merkkikauppoja. Versace, Prada, Louis Vuitton. Eli ei ollut juurikaan meidän budjetille sopivia kauppoja. Sinne en välttämättä suosittele lähtemään, mikäli ette asusta ostoskeskuksen lähellä. Paikka ei kylläkään ollut kovinkaan ruuhkainen, joten jos ihmismassa ahdistavat ja on paljon rahaa tuhlattavana niin tämä paikka voi olla sinulle täydellinen.

IBN Battuta
IBN Battutassa oli muutama erilainen teema-alue. Löytyi esimerkiksi Kiina ja Egypti. Näissä on sitten teemaan sopivaa arkkitehtuuria ja esimerkiksi ruokapaikkoja.

DSC_0032a (1900x1267) DSC_0036a (1900x1267)

IBN Battutasta löytyy kaikkia perusketjukauppoja, sekä erikoisempia kauppoja. Täälläkin oli meidän vierailumme aikana aika hiljaista. Paikka on vähän syrjäisempänä kuin kaksi seuraavaa, joten ihmisiä täällä ei ollut niin paljon kun Emiratesissa ja Dubai Mallilla. Paikalle pääset helposti metrolla tai taksilla. Ihan hauska kokemus ja jos ihmismäärät ahdistavat, on tämä paikka parempi kuin kaksi seuraavaa.

Mall of the Emirates
Toinen Dubain överi-ostoskeskuksista. Löytyy esimerkiksi laskettelukeskus, jos jotain huvittaa mennä vaikka laskemaan mäkeä. Porukkaa siellä oli, sekä aikuisia että lapsia.

DSC_0438 (1900x1267)

Mall of the Emiratesista löytyy ihan kaikki mitä saatat kaivata tai haluta ostaa. Ja enemmänkin. Itse kävin täällä ensimmäistä kertaa Victoria’s Secret myymälässä, ja paluuta ei ole ollut. Mall of the Emiratesille pääsee helposti metrolla ja taksilla. Ostoskeskukset ovat kiinni metropysäkeissä, niihin on rakennettu suorat yhteydet ja seuraamalla ihmismassoja ja kylttejä löytää metroilta helposti perille. Mall of the Emirates on jonkun verran pienempi kuin Dubai Mall, mutta päiviä saat täälläkin kulumaan helposti.

DSC_0455 (1900x1267)

Dubai Mall

DSC_0080a (1900x1267)
Dubai Mall oli mielestäni paras ostoskeskuksista. Se maailman isoin ostoskeskus (ainakin oli) ja senkin sisältä löytyy liikaa asioita. Luistelurata, akvaario, elokuvateatteri.

DSC_0085a (1900x1205)

Dubai Mallilla on oma metropysäkki (Dubai Mall/Burf Khalifa) joten metrolla pääsee helposti oikeaan paikkaan. Seuraat massaa ja kylttejä, et voi eksyä. Taksilla pääset myös perille. Etukäteen kannattaa vähän tutustua paikkaan netissä tai pienistä ohjevihkoista, joita siellä jaetaan, sillä se on ISO.

DSC_0803 (1900x1267)

Akvaario on edestäpäin kaikkien vapaasti katseltavissa, mutta mikäli haluaa päästä lähemmäs kaloja, täytyy 10-15 euroa maksaa. Siihen hintaan pääsee siis tunnelia pitkin (joka menee akvaarion välissä) pieneen Sealifen kaltaiseen paikkaan. Siellä on jotain merieläimiä, kilpikonnia ja pingviinejä.

Vaikka paikka on superiso, on se ihan ymmärrettävä ja hallittava kunhan etukäteen selvittää, missä haluaa käydä. Pelkällä haahuilulla ei ehkä saa ihan kaikkea irti. Tutkimme yleensä kartasta, että missä haluamme käydä ja suunnistimme sinne. Alakerroksesta mennään sisälle Burj Khalifaan, ulkopuolella on suihkulähdeshow, joten nähtävää lähistöllä riittää. Minä nautin, poikaystävä ei. Mutta kauppoja löytyy tosiaan kaikille sopivia, joten kenelläkään ei täällä siitä jää kiinni.

DSC_0878a (1900x1267)

Muutama juttu tuli ostettua… Dubaita voin suositella, mikäli tykkäät lämpimästä ilmasta, shoppailusta ja siisteydestä. Hirveän autenttista Lähi-Itä kokemusta et täällä todennäköisesti saa.

– Marika

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply jossu keskiviikko, 6 kesäkuun, 2018 at 23:54

    Burjuman olisi sopinut minulle. Ajattelin että Dubai Mallista löytyy Prada-liike mutta se olikin suljettu.
    Löysin onneksi muuta ostettavaa.

    Egypti-teemainen Wafi Mall oli minun mielestä nähtämisen arvoinen.

  • Leave a Reply