Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkahaaveet

Matkahaaveet. Niitä voisi listata varmaan loputtomiin? Aina löytyy joku uusi paikka, johon olisi ehdottomasti päästävä. Tässä matkabloggailu ja blogien lukeminen on huonompi juttu, aina joku kertoo jostain ihanasta paikasta, joka hyppää omallekin listalle. Koitin tiivistää tätä listaa niin pieneksi kun vain pystyin.

Kohteet eivät ole järjestyksessä, kaikkiin lähtisin lähes yhtä mielelläni ja milloin vain. Jos saisin nyt valita yhden paikan johon lähtisin, eikä tarvitsisi huolehtia rahasta tai lomasta, niin valitsisin Antarktiksen reissun.

1. Uusi-Seelanti

hobitt

Kuva.

Uutta-Seelantia ovat kehuneet kaikki tuttuni, jotka siella ovat käyneet, ja blogipostaukset sieltä ovat myös aika ylistäviä. Haluaisin Taru Sormusten Herra fanina nähdä Hobittilaa ja muutenkin näiden elokuvien maisemia. Kaikoura ja villidelfiinien kanssa uiminen on ollut jo muutaman vuoden ajan unelmana. Lähteminen Uuteen-Seelantiinkaan ei ole mitään halpaa, mutta vielä roadtripit siellä kutsuvat. Siinä vaan vähän ongelma se, että pitäisi sitten jättää kesäloma välistä tai lyhyeksi, ja viettää se vasta talvella.

2. Afrikka/Safari

safari

Kuva.

Mitään maata en tähän määritellyt, koska sitä en ole miettinyt sen tarkemmin. Ehkä lentämällä Etelä-Afrikkaan ja sieltä sitten tekemään retkiä safareille. Villieläinten näkeminen luonnollisessa ympäristössä olisi haaveena. Leijonan näkeminen omassa eläinympäristössä olisi aika paljon vaikuttavampaa kuin vaikka Korkeasaaressa. Rantapallosta löytyy Safarikohteiden TOP5, joista varmasti jokainen olisi supermahtava kokemus. Vaihda vapaalle blogin reissusta odotan innoissani postauksia!

3. Reilausreissu Euroopassa

HPIM6889

Jo parina kesänä ollaan harkittu reilireissua Euroopassa, mutta koskaan se ei ole sitten päätynyt valinnaksemme. Olen miettinyt, että reilin voisi tehdä joko touko-kesäkuussa tai syyskuussa, jotta saisi vältettyä pahimmat ihmismassat. Usein kuitenkin olen halunnut ajoittaa kesälomani heinä-elokuulle, ja silloin porukkaa on muutenkin eniten liikkeellä. Maiden valinta on myös tuottanut ongelmia kun reissua on alettu harkitsemaan. Pelkästään Iso-Britannian reili kiinnostaisi, mutta myös monet muut maat. Kun tämä reissu toteutetaan, tulee maiden valinta olemaan varmaan hankalin osuus. Toki niitäkin voi muutella matkanvarrella, mutta uskoisin, että alustava suunnitelma on järkevä olla.

4. Egypti

pyramifi

Kuva.

Egypti ja sen historia on kiinnostanut aina. Kun tarkemmin ajattelee, on kiinnostus maata kohtaan syntynyt ehkä Egyptin Prinssi animaatioelokuvasta? Kuitenkin siis Egyptin historia, Faaraot ja jumalat kiinnostavat, ja tahtoisinkin päästä näkemään historiallisia paikkoja ihan livenä. Pyramidit ovat se juttu, mistä olen haaveillut jo pitkään. Egyptissä tällä hetkellä mietityttää se turvallisuus, joten voi olla, että vielä hetken odotan sinne matkustamista. Tämä Matka – blogi kyllä syyskuussa nosteli Egypti-kuumetta ihan uusille leveleille.

5. Etelämanner

antarktis

Kuva.

Tämä on ehkä näistä haaveista suureellisin, mutta Islannin jälkeen heräsi kiinnostus vähän ”jäisempiin” paikkoihin, ja mikä olisi parempi kuin päästä etelämantereelle. Ei ehkä mikään. Sagamatkat järjestää risteilyjä Etelä-Amerikasta, mutta hintaa on lähemmäs 7000 ja se ei sisällä lentoja Etelä-Amerikkaan. Joten tähän saa ehkä hetken säästää… Ja siinä samalla toivoa, että ilmastonmuutos tai öljynporaukset eivät pilaa paikkoja. Ehkä myös vähän kyseenalaista ”tuhota” maailmaa lisää matkustamalla tänne, muttamutta. Luin Planet D blogista Antarktiksesta ja siellä matkailusta, halu lähteä sinne kasvoi noin 110 %. Telttailu Antarktiksella kuulostaa aika hc-suoritukselta.

6. Yhdysvallat

P5030358a (1900x1425)

Tämä nyt tulee listalle, vaikka siellä olen jo kahteen otteeseen käynyt, ja kolmas tulossa. Sellainen maa, joka heti ensimmäisellä kerralla kolahti. Niin monta asiaa kuitenkin siellä vielä tekemättä. Telttailu Yosemitessa, Route 66 roadtrip, Alaska ja noin 50 muutakin asiaa. En ole vielä New Yorkista tai Kaliforniastakaan saanut tarpeekseni. Unelmana olisi viettää ensi kesänä koko kesäloma (4-5 viikkoa) ajellen autolla ympäri maata.

7. Islanti

P8061089 (1900x1425)

Kesän Islannin reissulla maata kohtaan heräsi suuri rakkaus jos näin voi sanoa. Harvoin mikään maa on tehnyt näin suurta vaikutusta heti. Voisin palata Islantiin vaikka heti, niin paljon jäi vielä siellä näkemättä ja kokematta. Ykkösjuttuna haluaisin päästä jäätikkövaellukselle! Jäi harmittamaan reissulla se, että en päässyt kävelemään jäätiköllä, joten ensi kerralla pistän sen tapahtumaan. Pohjois-Islanti jäi kokonaan tutkimatta ja maasturiretket tekemättä, ja halu palata on kova.

8. Maailmanympärimatka

IMG_4439

En ole miettinyt, että mitä maita kuuluisi maailmanympärimatkaani, mutta jonkunlaisen pidemmän maailmanmatkan tahtoisin tehdä. Myöskin aika on vähän hakusessa, olisiko reissussa mahdollista olla vain pari kuukautta vai pidemmän aikaa? Olen lukenut monista blogeista ihanista maailmanympärimatkoista, eivätkä nekään hirveästi tätä kuumetta lievitä.

Katsellaan, että toteutuuko näistä mikään jo vuonna 2015. Alustavasti olen suunnitellut matkaa Uuteen-Seelantiin, mutta mieli todennäköisesti ehtii muuttumaan vielä noin 600 kertaa. Jakakaa teidän matkahaaveita?

-Marika

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Maarit Johanna tiistai, 25 marraskuun, 2014 at 19:42

  Meillä on talossa ollut viikon puhetta juurikin Antarktiksesta sillä kämppikseni poikaystävä on risteilyoppaana ja käynyt mantereella useita kertoja. Nyt kämppikselleni soitettiin että parin viikon päästä hän saattaisi päästä kokeilemaan oppaana olemista palkatta sinne laivalle! Olemme hehkutelleet ja pitäneet hänelle sormia ristissä. Pelkkien lentojen hinnalla Antarktika. Kylläpä kelpais :D Tein Kilroy Dream trip-applikaatiolla oman unelmien reitin ja siihen tuli Banffin kansallispuisto Kanadassa, Skotlannin ylämaat ja Huippuvuoret. Yep. Kelpais kesäreissuille miksipä ei. :)

  • Reply marikaw tiistai, 25 marraskuun, 2014 at 22:13

   No huh kuinka siistii ois jos kämppikses pääsis!!

   Mä laitoin siihen Kilroy Dream trippiin Uuden-Seelannin, Etelä-Afrikan ja New Yorkin. :D Ei huono toi sunkaan, lähtisin myös tollaselle matkalle.

 • Reply journeydiary tiistai, 25 marraskuun, 2014 at 21:23

  Oon kyllä ihan samaa mieltä siitä, ettei tää matkabloggailu juurikaan matkakuumetta laske! Samoja kohteita oli kun munkin bucket listalla :) Ihan tällänen vinkki, et jos Egyptiin oot joskus menossa, niin älä lähde Hurghadaan.. Noita kulttuurijuttuja ei nimittäin sieltä löydä, mut aurinkoo kyllä sit senkin eestä :D Ennemmin sit vaikka Kairo :)

  • Reply marikaw tiistai, 25 marraskuun, 2014 at 22:14

   No ei todellakaan laske. :( Joo sitten kun menen Egyptiin niin todnäk voi olla että tekisin niin, että tukikohta saattaisi olla joku turistipaikka ja sitten sieltä retkiä. Toisaalta en kyllä tiedä Egyptin etäisyyksistä hirveästi, mutta eiköhän jonkun järkevän ratkaisun saa aikaiseksi.:D

 • Reply Jenni / Globe Called Home keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 06:06

  Mä suosittelen Egyptistä Luxoria. Olen ollut siellä itse kahdesti, ja käytännössä kaikki paitsi pyramidit on siellä, ja sinne pyramideillekin pääsee kätevästi yöjunalla. Hurghadasta taas on toooodeeellla pitkä bussimatka kaikkiin historiallisiin paikkoihin, ja olen kuullut siitä paljon huonoa…

  Antarktiksesta olen itsekin haaveillut pitkään, mutta nyt en voi muuta kuin pasteta tämän John Oliverin pätkän, sori :) https://www.youtube.com/watch?v=dH573B1bkHI

  Itsellä on taka-alalla mielessä Madagascar, mutta nyt olen keskittynyt lähimaisemiin. Utahissa olen ollut viimeksi lapsena, ja haluaisin niin sinne uudestaan, kun se on nyt ”pidennetyn viikonlopun roadtrip”-etäisyydellä. Myös Alaskan luonto ja Meksikon historia polttelevat.

  • Reply Marikaw keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 08:43

   Kiitti Egypti vinkeistä! Ehdottomasti pistän korvan taakse, jos sinne pian pääsisi.

   Joo aivot kuitenki kertoo ton että ei Antarktista mut sit perus firstworldpeople fiilis ”mutku mä haluun!!” Mut siis no onneks ja onneks se on vielä tosi kaukainen haave kaiken suhteen. Sitkun mulla ois varaa mennä sinne niin voihan olla ettei siellä hirveesti nähtävää ole. Toivottavasti niin ei kuitenkaan tapahtuisi. Ehkä mä sit katon uudestaan ton klipin ja läimäytän itteeni ja en lähe! :D

   Alaska polttelee mua kanssa! Oon lukenut sieltä niin ihania blogikirjoituksia, ne on nostaneet fiilikset aika korkeelle mestasta. Ennen ei oo ollut alaskaa kohtaan mitään kiinnostusta. Näin se blogien lukeminen tuo uusia kohteita listoille…

 • Reply Maarit tiistai, 2 joulukuun, 2014 at 21:04

  Ihania matkahaaveita! Monta samaa löytyy omaltakin toivelistalta! :)

  • Reply marikaw keskiviikko, 3 joulukuun, 2014 at 21:07

   Jep, pääsispä toteuttamaan mahdollisimman monta! :)

  Leave a Reply