Mökki

Lähdin mukaan ensimmäistä kertaa instagram travel thursdayhyn ja ensimmäisen kerran kunniaksi matkustetaan mökille kotisuomessa!

Ystäväni vanhemmilla on mökki Vääksyssä. (Lähellä Heinolaa, jos auttaa havainnollistamisessa.) Ensimmäinen kokemus tästä mökistä minulla on vuodelta 2008, jolloin olin juuri täyttänyt 18-vuotta, saanut ajokortin ja lähdimme kylmänä marraskuisena iltana ajamaan viikonlopuksi mökille. Lainasimme mummini autoa, ja ajoimme pimeässä talvi-illassa mökille. Ehjänä päästiin perille, ja vietettiin kuuden hengen porukassa mahtava viikonloppu. Silloin jopa uskallettiin uida, pari viikkoa sitten kenelläkään ei tullut uiminen mieleenkään mökillä. Ehkä jonkunlaista aikuistumista on tapahtunut.

mökki3

Sen jälkeen olemme viettäneet mökillä melkein joka kesä ainakin yhden viikonlopun. Joskus myös talvella, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy. Mökillä on sähköt, joten siellä pärjää talvellakin. En ole koskaan ollut mikään mökki ihminen. Kun olin pieni, ei perheelläni ollut mitään mökkiä, enkä ole koskaan tottunut varsinaiseen mökkielämään. En tykkää ulkovessoista ja kammoan yli kaiken kaikkia ötököitä, jotka mökeillä yleensä ovat läsnä. Tällä mökillä kuitenkin viihdyn yllättävän hyvin. Saunomme, uimme, teemme hyvää ruokaa, ajelemme mönkijällä ja pelaamme mölkkyä ja korttia. Tavallista mökkipuuhailua. Ehkä se on se seura, mikä näistä mökkireissuista tekee aina mahtavia.

mökki1

Reissuja mökille ollaan tehty 3-10 hengen porukoissa, välillä mukana menossa on ollut ystäväni vanhemmat tai vaikka sisko, mutta yhtä hauskaa on aina. Mökkikirjaakin selatessa huomaa, että samaa kaavaa reissut aina noudattavat. Mutta miksi turhaan muuttaa hyväksi havaittua? Muutamia kommelluksia muistellaan varmasti vielä vanhainkodissa ja nauretaan niille yhtä räkäisesti kuin tälläkin hetkellä.

Mökillä ei riidellä tai väitellä, ja luonnon rauha tarttuu ihanasti myös omaan fiilikseen. Olo mökillä on ihanan seesteinen. Mökillä eniten draamaa ovat aiheuttaneet sammakot ja muut eläimet, lähinnä vain olemassaolollaan. Sammakkokammoisena ei tunnu kovin mukavalta kun sammakko hypähtää pimeässä päin jalkaa. Sen jälkeen on traumat taattu. Ampiasenpesät lähistöllä eivät myöskään herätä kovin suuria onnentunteita. Onneksi ystävät pelastavat.

mökki2

Kokoelmastani puuttuu vielä keväällä otettu kuva, muut vuodenajat mökillä on koettu. Sovittiinkin jo, että keväällä lähdetään täydentämään kokoelmani valmiiksi. Syksykuvan sain pari viikkoa sitten otettua, olimme neljän pariskunnan voimin viettämässä viikonloppua mökillä. Päivällä kisattiin mölkkymestaruudesta ja selfiekepin herruudesta, illalla kruunattiin vilpillisin keinoin mestaruuden voittanut ristiseiska-mestari ja keskellä yötä kokattiin vartaita kotakeittiössä. Syyssää oli parhaimmillaan, ei tarvinnut palella, mutta oli silti ihanan kirpakka ilma ja syksyiset maisemat. Täydellinen ilma tulla saunasta vilvoittelemaan.

Mökki

Onko parempaa kuin villasukat, ihana syyspäivä ja kylmä kuohuviini parhaiden ystävien kera? Eipä juuri.

Minut löydät instagramista nimimerkillä marika.w!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert . 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, marraskuu 6, 2014 at 11:58

  Vau! hyvä tunnelma. Vuodenaikakuvat on ihania. Kaikki muuttuu muttei toisaalta mikään :)

  • Reply marikaw torstai, marraskuu 6, 2014 at 15:00

   Jep just toi fiilis! :D

 • Reply Anna / Tämä matka-blogi torstai, marraskuu 6, 2014 at 13:14

  Kiva saada uusia bloggaajia mukaan.

  Ihanan näköistä. Heti tuli halu lähteä mökille saunomaan.

  • Reply marikaw torstai, marraskuu 6, 2014 at 15:01

   Oon aktivoitunut tässä instagramin kanssa tässä vähän enemmän niin pääsi lähtemään mukaan. :) Tarkoitus pysyä myös mukana! Joo nyt kelpais mökkisauna tässä räntäsateessa…

 • Reply Jenna torstai, marraskuu 6, 2014 at 14:15

  OI, mökkeily. Mä haluun heti mökille.

  • Reply marikaw torstai, marraskuu 6, 2014 at 15:02

   Ois ihan kiva joo päästä heti lähtemään!

 • Reply Annika -Tarinoita Maailmalta torstai, marraskuu 6, 2014 at 20:12

  Nayttaapas aika kivalta! Ja kuulostaa aivan loistavalta yhdistelmalta villasukat, kuohari ja syyspaiva… :)

  • Reply marikaw torstai, marraskuu 6, 2014 at 21:46

   Kiitos. :) Se oli ihan täydellinen yhdistelmä!

 • Reply Annika | travelloverblogi torstai, marraskuu 6, 2014 at 22:22

  Söpöltä näyttävä paikka. Kuohuviini ja villasukat, kyllä kiitos. Mökkeily, ei kiitos. Ei vain ole minun juttuni.

  • Reply marikaw torstai, marraskuu 6, 2014 at 22:27

   I feel you! Ainoo mökki missä viihdyn, muut ei oo yhtään mun juttu. :D

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, marraskuu 7, 2014 at 00:24

  No eipä juuri ole parempaa. Nämä on niitä juttuja, mitä itse eniten kaipaan Suomesta.

  Tervetuloa mukaan #IGTravelThursdayhin!

  • Reply marikaw perjantai, marraskuu 7, 2014 at 20:16

   Kiitti! :) Joo tossa vaiheessa tuntui, että on aika täydellistä elämää.

 • Reply Kaukokaipuun Nella lauantai, marraskuu 8, 2014 at 16:22

  Mukavaa, että lähdit mukaan! Ja mökkitunnelma on näissä kuvissa vallan mainio. :)

  • Reply marikaw sunnuntai, marraskuu 9, 2014 at 00:22

   Oli kiva lähteä mukaan. :) Kiitos!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, marraskuu 9, 2014 at 16:33

  heii, sulle on haaste mun blogissa :p https://www.rantapallo.fi/paapilvissa/2014/11/09/mita-matkabloggaajalla-meikkilaukussa/

 • Reply Satu VW / Destination Unknown maanantai, marraskuu 10, 2014 at 22:39

  Ihanaa kun lähdit mukaan IGTT:hen, täällä lueskelen viime torstain postuksia hieman jälkijunassa :) Ja mökkireissuja ei kyllä voita mikään ja niitä on Suomestakin kova ikävä. Onneksi Norjassakin mökkikulttuuri tosin on voimissaan, täällä tosin se on jotenkin vielä vähän enemmän hardcorea, monilla mökki on paikassa mihin ei pääse autolla, eli sinne on hiihdettävä tai käveltävä, kaikkien kamojen kanssa. Meillä ei mökkiä täältä löydy, mutta onneksi muutamalla kaverin perheellä sellainen on!

  • Reply marikaw tiistai, marraskuu 11, 2014 at 22:11

   Parempi myöhään kun ei millonkaan, ja ihana lukee myöhemmin iso läjä ihania postauksia! :)
   Mul ei kyllä onnistuis hiihto mökille sitten millään…Rankkaa. Kävellä voisin ehkä muutaman sata metriä. :D

  Leave a Reply