Matkalijan ruokahaaste

Lena – London and beyond blogista kehoitti kaikki tekemään ruokahaasteen, ja ruuan ystävänä toki tartuin siihen!

1. Mikä on lempiruokalajisi?
Tosi vaikea kysymys ja vaihtelee itselläni aika paljon fiiliksen mukaan. Burritot on ollut nyt pidemmän aikaa herkkua. Muutenkin tortillat ja tacot on herkkua. Välillä sitten pasta on ihan ykkösjuttu. Kanahampurilaiset on myös ihania, ja välillä hurahdan kana-caesarsalaattiin. Meksikolaistyyppinen ruoka ja pasta on vastaus. Ja GUACAMOLE! Voisin syödä sitä ihan minkä tahansa kanssa. Täydellistä. Oman helpon ja nopean guacamolen teen yleensä avokadosta, pienestä määrästä kermaviiliä (jos sitä sattuu kaapissa olemaan), sitruunamehusta ja valmiista maustesekoituksesta. IMG_0170

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

 

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

 

 

 

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

2. Miten hoidat yleensä ruokailut matkustaessasi – tyyppailetko ravintoloita, etsitkö street food -kojuja, vai kokkaatko mieluiten ihan itse?
Harvemmin kokkailen itse, mutta jos hotellina on joku huoneistohotelli, saatan aamupalan kokkailla itse. Kroatiassa kokkailimme enemmänkin, kun oli kokonainen asunto ja kunnon keittiö käytössä. Suurimmaksi osaksi nautin ravintoloista, jos joku hyvänoloinen streetfood koju osuu matkalle niin saatan siitä ostaa jotain.

3. Oletko jossain matkakohteessasi joutunut pettymään safkoihin?
Ei ainakaan tule heti mieleen, joten en usko pettyneeni. Joskus on varmaan tullut virheliikkeitä ruokien valinnassa, mutta olen aika varovainen (nirso) eli niitäkin harvemmin. TGI Fridaysissa sain kerran superkuivan kalkkunahampurilaisen, ja sitä jouduttiin odottamaan lähemmäs tunti. Se oli pettymys. (Ei kuvan annos.)

DSC_0364 (1900x1267)

4. Alkupala, jälkkäri vai pääruoka?
Pääruoka ja jälkkäri jos sen vaan jaksaa. Alkupala ei ole itselleni niin tärkeä. Jälkiruuat ovat ihania, mutta niitä aina ei jaksa. Suklaajälkkärit on mun juttu!

DSC_0437 (1900x1267)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Entä pizza – millä täytteellä?
Ihan perus juustopizza on hyvää, mutta hmm. Tomaatti, mozzarella ja basilika. Tonnikala, feta, tomaatti. Jos kotona teen pizzaa itse niin teen usein mausteisen jauhelihapizzan. Nyt alkoi tehdä mieli pizzaa.

6. Oletko ikinä osallistunut (lomallasi tai muuten) ruoanlaittokurssille?
En, mutta voisin ehdottomasti! Tykkään tosi paljon kokkailla. En ole edes ajatellut koskaan, että reissussa menisi ruokakurssille. Kotona olen välillä katsonut joidenkin opistojen kursseja, mutta vielä ei ole tullut mentyä.

7. Missä maassa on mielestäsi kaikkein parhaat safkat?
Itse olen syönyt parhaat ruokani Jenkeissä. Paras pizza, paras kiinalainen, paras hampurilainen ja paras burrito. Joten pakko kallistua sinne. Se vaihtoehtojen määräkin siellä on niin överi, että kaikille on pakko löytyä jotain.

DSC_0052 (1900x1267)

8. Entä juomat?
Ehkä ihan kotisuomessa. En juo mitään oluita tai ole suuri viinien ystävä, joten löydän Suomesta omiin tarpeisiini täydelliset juomat. Novellen kivennäisvedet ovat ihania, ja alkoholia juodessani juon usein makeita siidereitä, joita ei hirveästi muualta löyty. Reissussa mulla on aina uusia ruokia/herkkuja joita haluan testata, mutta harvemmin juomia.

9. Kuinka ”kansainvälistä” ruokavaliosi tavallisesti on?
Suht kansainvälistä. Lähes joka viikko tulee käytyä kiinalaisessa/japanilaisessa/nepalilaisessa/italialaisessa ravintolassa. Ne ovat työpaikan lähellä ja saamme niistä sopimushinnalla safkat. Kotona kokkaillaan sitten tosi vaihtelevia ruokia. Välillä ihan peruskotiruokaa, mutta kokeilen myös erikoisuuksia. Sushia en ole vielä itse koittanut vääntää, mutta äitini tykkää tehdä sushia, joten pitäisi mennä sinne varmaan kouluttautumaan.

DSC_0435 (1900x1267)

10. Mitä evästä otat yleensä mukaan matkoille?
Kotoota asti en yleensä raahaa mitään mukaan, mutta lentokentältä/kaupasta paikan päältä ostan aina jotain evästä, jotta nälkä ei pääse yllättämään paikkoihin tutustuessa. Pähkinöitä/keksejä/karkkia kulkee mukana hätävarana.

11. Entä mitä syötäviä tuliaisia kannat takaisin asuinmaahasi?
Uusia herkkuja mitä löydän, ja sellaisia herkkuja mitä suomesta ei saa. Muistan, että Kiinasta kannoin muutaman pussin nuudeleita, ja ne olivat parhaita pussinuudeleita ikinä! M&M Peanut Buttereita toin Islannista muutaman pussillisen ja Jenkeistä raahaan superkirpeitä Skittleseitä ja Hersheysin Cookies’n’Creme suklaata. Olen tosin löytänyt Verkkokauppa.comin herkkuosaston, josta näitä Skittleseitä ja Cookies’n’Cremeä saa. Nam! Tuliaisiksi perheelle tuon usein myös jotain paikallista ”herkkua”. Esimerkiksi Islannista toin kuivattua kalaa äidilleni. Rakastan pyöriä lentokentällä ennen koneen lähtöä ja etsiä kaupoista uusia juttuja.

Tarttukaa ihmeessä haasteeseen, olisi kiva lukea muiden ruokafiiliksiä! Kaikki postauksen kuvat on Dubain reissulta. Olen tosi huono kuvaamaan ruokia, koska lähes aina alan heti nälkäisenä syömään.

Previous Post Next Post

You Might Also Like