Maailmankartta

Moikka!

Mulla oli synttärit tämän kuun alussa, ja ostin itselleni syntymäpäivälahjaksi jotain aika siistiä. (Aina jos ostan jotain lähellä synttäreitäni, niin sanon sen olevan lahja itselleni.)

Jostain keksin, että haluan olohuoneemme seinälle maailmankartan. Aloin googletella erilaisia vaihtoehtoja, ja löysin Allpostersin. Ja sieltä tämän. 140×100 cm kokoinen juliste, se oli täydellinen. Olisin halunnut sen samantien kehystettynä tai laminoituna, mutta tuolle koolle se ei onnistunut. Canvas-tauluna olisi saanut tuon kokoisena, mutta se oli aika hintava. Pelkkä juliste lähti kuitenkin tilaukseen, 16 € + 8 € postikulut. Kävin kysymässä yhdestä kehystysliikkeestä arviota sen kehystämisestä ja se oli 200 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

200 euroa tuntui liian pahalta, joten google taas käyttöön, ja kehykset etsintään. Ikeasta ei löytynyt noin isoja tyhjiä kehyksiä, mutta päädyin Ebayn sivuille. Sieltä löytyi isoja kehyksiä Saksasta toimittava yritys RahmenCenter24. Pistin sinne viestiä varmistaakseni mitat ja laitoin kehyksen tilaukseen, hintaa tuli 80 euroa. Kaikki vahvistusviestit tulivat Saksaksi, ja google translatorilla ymmärsin, että se lähti laivalla Suomea kohti. Vähän epäilytti, että tuleeko se ikinä perille, ja jos tulee niin onko se ehjä.

Vähän päälle viikko meni, ja Itellalta soiteltiin, että koska voisivat toimittaa pakettini. Paketti ja sen sisältö tuli ehjänä perille, ja hetihän se oli saatava seinälle.

P9241373 (1900x1371)

Alareunassa näkyy maiden lippuja, koko, väkiluku ja maan valuutta.

P9241368 (1900x1465)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kartassa on näkyvillä maiden isoimpia kaupunkeja, lentokenttiä ja teitä.

P9241365 (1900x1394)

Ja siinä kokonaan. En saanut edestä otettua hyvää kuvaa kun olohuoneen lamput heijastuivat siihen, mutta eiköhän tuokin nyt näytä olennaisuuden! Ihana.

Mitä tykkäätte?

– Marika

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 29 syyskuun, 2014 at 01:24

  Vau, kyllä iso maailmankartta kuuluu jokaisen matkabloggaajan kotiin! Tilasin kaksi vuotta sitten itselleni uuteen kämppään kans allpostersilta maailmankartan ja samalla poikaystäväni kämpille tämän: http://www.allposters.fi/-sp/Maailman-poliittinen-kartta-tyylikaes-posters_i1656745_.htm . Oma karttani oli ihan sama mutta sinivihreän sävyisenä. Onneksi lahjasta pidettiin ja nyt se roikkuu yhteisen kämppämme seinällä ja sopii sisustukseen täydellisesti. Muutenkin harrastamme karttoja ja niitä on seinät täynnä :D Ei vain voi olla parempaa sisustuselementtiä olemassakaan ^^

  • Reply marikaw maanantai, 29 syyskuun, 2014 at 17:03

   No kuuluu todellakin! Ihana toi teidänkin, tee kartoistanne postausta kun palaat kotiin. ;)

   • Reply Maarit Johanna tiistai, 30 syyskuun, 2014 at 00:58

    Kuule hei, saatan tehdäkin! ^^

 • Reply sandra tiistai, 30 syyskuun, 2014 at 06:38

  Ihan ehdottoman huippu! Itse sain vuosi sitten jouluna lahjaksi valkoisen karttapallon, jossa maat oli mustalla ääriviivoilla merkattu. Pallon kanssa tuli tusseja, joilla voi värittää ne maat, joissa on käynyt. Jostain lasten osastoltahan se oli, mutta tykkäsin kuitenkin. :D

  • Reply marikaw tiistai, 30 syyskuun, 2014 at 19:49

   Voi vitsi sellanenkin ois ihana! :D Näin jossain reissussa sellaisen pienehkön paperisen maailmankartan, josta oli tarkoitus raaputtaa ne maat, joissa on käynyt. Sekin olisi ollut hauska, vähän jäi harmittamaan kun en ostanut.

 • Reply satuvw tiistai, 30 syyskuun, 2014 at 16:27

  Upea! Itsekin olen miettinyt jonkinlaista karttatsydeemiä seinälle, pitääpä googlailla mistä ja mitä löytyisi. :)

  • Reply marikaw tiistai, 30 syyskuun, 2014 at 19:50

   Jep, tykkään tosi paljon! :) Allpostersista löytyy tosi paljon erilaisia, suosittelen sieltä ainakin katselemaan.

 • Reply Aino torstai, 29 lokakuun, 2015 at 13:02

  Hei! Olen itse myös tilailemassa isompaa kehystä kyseiseltä merkiltä. Yritän päättää kiiltävän ja mattamustan väliltä. Kumpi tuo postauksessa oleva kehys on? Onneksi löysin tämän kirjoituksesi, helpottaa paljon tätä kehysjahtia ja kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen kehykseen sekä tilausprosessiin! :)

  • Reply marikaw torstai, 29 lokakuun, 2015 at 17:43

   Moikka, mattamusta on tämä! :) Ja kehysosa varsinkin on tosi siisti ja kivannäköinen. Kehyksen suojaosa ei ole ihan kirkas vaan vähän sinertävä, joten riippuu vähän kuvasta mikä kehykseen on tulossa, että toimiiko se siinä. Tämä kannattaa ottaa huomioon! Laita vaan lisäkyssäreitä jos jotain tarvitset. :)

  Leave a Reply