Grand Canyon

DSC_0241 (1900x1267)

Throwbackit jatkukoon! Kesä 2013.

Las Vegasista tehtiin myös päiväretki Grand Canyonille. Sehän ei ihan mikään lyhyt matka ole. Päädyttiin menemään läntiselle puolelle (West Rim) kanjonia, johon matkaa olisi Vegasista noin kaksi ja puoli tuntia. Sanon olisi, koska meillä matkaan kesti lähemmäs viisi tuntia. Kiitos navigaattorin (todennäköisesti ihan oman) sekoilun. Päästiinpähän ajamaan jonkun verran Route 66:llä. South Rimille, joka on paljon suositumpi paikka, matkaa on 5-6 tuntia Vegasista. Meille se oli liian pitkään, sillä pari pidempää ajomatkaa oli vielä edessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

DSC_0192 (1900x1267)

Grand Canyon West on Hualapai Triben ”omaisuutta” tai omistuksessa, ja siellä joutuu sisäänpääsystä maksamaan 40 dollaria. Autot jätetään parkkiin, kävellään ostamaan liput, joita on erilaisia, ja mennään bussilla ensimmäiselle nähtävyyspaikalle. Jos menee South Rimille, maksu on mielestäni reilusti pienempi, ja saat liikkua kanjonissa vapaammin. West Rim on vähän enemmän turistimainen kokemus, mutta maisemista en valita! Peruspakettiin kuuluu kolme nähtävyyspaikkaa (Eagle Point, Guano Point ja Hualapai Ranch), joihin pakettiin kuuluva bussi sinut vie. Saat olla yhdessä paikassa niin kauan kuin jaksat, ja sitten mennä jonottamaan bussiin ja mennä seuraavalle. Toimi hyvin, eikä busseja joutunut missään vaiheessa odottamaan pitkään. Välit ovat 2-4 mailia ja takaisin alkuun matka on pidempi, joten kävelyä en ainakaan kuumalla kesäilmalla suosittele.

DSC_0213a (1900x1267)

Paikka oli upea! Hiljaiseksi vetää se suuruus. Kanjonin läpi kulkee punaruskean Colorado-joki, ja sitä pitkin olisi ollut ihana mennä melomaan tai veneilemään, sellaisiakin retkiä on mahdollisuus ottaa. Suosittua on myös helikopteriajelut, mutta niitä ei budjetti tällä kerralla sallinut. Lähes missään ei ole minkäänlaisia suoja-aitoja, joten reunoja kannattaa lähestyä varovasti. Hualapai heimolaiset/työntekijät saattavat olla pari askelta kanjonin sisällä ja ottavat sinulle näyttäviä kuvia jos haluat. Reunoilla on sellainen tunne, että helposti siitä voisi pudota, mutta kai niitä suoja-aitoja tehdään, jos putoamisia on paljon? Parempi näin, paikka näyttää enemmän luonnolta ilman.

DSC_0214a (1900x1267)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

West-rimillä pääsee myös Skywalkille (ylläolevassa kuvassa) jossa ollaan joitain kymmeniä metrejä kanjonin päällä. Kävelimme skywalkin, muistaakseni sinne ei saanut ottaa kameraa, koska sieltä ei kuvia ole. 100 varma en ole kamera-asiasta. Ja muutenkin teki mieli pitää kiinni seinistä siellä kävellessä. En tiedä miten korkeanpaikankammoiset selviävät, lasi kyllä tuntui paksulta, ja vähän sumuiselta, joten omasta mielestäni kävely ei tuntunut pahalta. Skywalk maksaa erikseen, muistaakseni ei mitään hirveän suuria summia, joten kannattaahan sekin käydä katsastamassa.

DSC_0259 (1900x1267) DSC_0269a (1900x1267) DSC_0307a (1900x1267)

DSC_0275 (1900x1267)

DSC_0252 (1900x1267)

Jokapuolella on kiviä, rotkoja, kuivaa heinää. Päivä oli aivan älyttömän kuuma, ja kuvia katsoessa tuntuu siltä, että kuvistakin välittyy se kuumuus. 40 astetta ilman tuulenvirettä ei ole se ihanteellisin patikkakeli. Pyörimme kanjonilla  pari tuntia, ihmetellen ja fiilistellen sen mahtavuutta.

DSC_0268a (1900x1267)

Olen erittäin iloinen, että teimme retken ja suosittelen kaikille Vegasissa kävijöille käyntiä. Siinä saa mukavasti irrotettua itsensä Vegasin hälinästä ja pääsee näkemään uskomattomia maisemia. Länsipuolelle matka ei edes ole niin pitkä, joten retken tekee helposti yhden päivän aikana. Illaksi kotiin. (Hotelliin.) Meillä meinasi tulla bensan kanssa vähän ongelmia kun seikkailimme, ei kannata lähteä vähällä bensalla liikenteeseen. Jos joskus vielä ajan esim. Route 66 niin varmasti käyn vielä toisella puolella kanjonia tsekkaamassa sen puolen maisemat!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Marika

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 01:59

  Näköjään olette olleet samoihin aikoihin tuolla liikkeellä, itse kävin elokuussa 2013. Me käytiin siellä South Rimillä – sehän on kansallispuisto, siksi eri pääsymaksu – ja mun kirjoitus löytyy täältä jos kiinnostaa: http://globecalledhome.fi/2013/08/kanjonin-reunalla-ja-vahan-reunan-allakin/ sekä route 66:stä, koska totta kai me kuitenkin päädyttiin ajamaan tuo pätkä ;) http://globecalledhome.fi/2013/09/autio-route-66/

  Noista kanjonin veneretkistä olen kuullut, että ainakin kansallispuistoalueella niihin tarvitaan lupa, joita arvotaan joka vuosi, ja vain noin joka kymmenes sellaista haluava sen luvan voittaa. Pitää siis aika hyvissä ajoin järjestää jos sellainen kiinnostaa.

  Vegasiin me sen sijaan ei ehditty tuolla reissulla, mutta sinne mä olen menossa nyt kahden kuukauden päästä, eli pitää seuraavaksi lukea sun Vegas-postaukset!

  • Reply marikaw perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 10:27

   Kiitos kommentista! Joo ehdottomasti kiinnostaa lukea sunkin postaukset. :) Paljon blogeista löytyy juuri tuohon samaan aikaan reissussa olleita. :D Ihanaa Vegasin reissua.

   En itse tutustunut sen tarkemmin niihin veneretkiin, mutta pitää tutustua kun seuraavaa reissua alkaa suunnittelemaan!

 • Reply viivijj perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 11:16

  Kerrassaan upeat maisemat :)

  • Reply Viivi perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 11:18

   Kerrassaan upeat maisemat! :)

  • Reply marikaw perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 11:20

   Jep, ihan uskomaton paikka! :)

  Leave a Reply