Suomen suurin matkablogiyhteisö

(Old) Travel Bucket List

Ajattelin kirjoitella niistä kohteista, jotka ovat olleet Travel Bucket Listillä hyvin pitkään, ei sellaisia mitkä ovat tulleet vasta vanhempana. Niin pitkään kuin muistan ovat listalla olleet seuraavat maat:

Australia – Ylä-asteella ja lukion alussa isäni ehdotteli Australiaan vaihto-oppilaaksi lähtöä. En uskaltanut lähteä, ja se on jälkikäteen harmittanut, mutta turha sitä enää on katua. Sinne olen menossa vielä. Sydneyn Oopperatalo ja koralliriutta. Yes please.

Egypti – Pyramidien takia. Pyramidit ovat kiinnostaneet minua aina, ja olen tahtonut päästä Egyptiin niitä katsomaan. Historia kiinnostaa minua paljon, ja olen jotenkin aina mieltänyt Egyptin ja sen historian mielenkiintoiseksi. Egypti on yksi mahdollisuus 2015 talvimatkalle, mutta poikaystävää ei kiinnosta Egypti ollenkaan.

P8061057 (1900x1313)

Islanti – Tämä saatu yliviivattua nyt! Islantiin syttyi hinku päästä myös ylä-asteen ja lukion aikana. Valaat ja Geysirit olivat Islannin kiinnostuksen herättäjät. Islannista tuli jos ei nyt ihan lempparimatkakohde, niin ainakin toiseksi paras.

P2181151 (1267x1900)

Iso-Britannia – Tämäkin saatu toteutettua. Luin pienenä tosiaan kirjan, jossa lähdettiin kielimatkalle Englantiin ja fanitin myös Englannin jalkapallomaajoukkuetta MM-kisoissa vuodesta 2002 lähtien, ja sieltä rakkaus maata kohtaan syntyi. Iso-Britanniasta nähty vasta Englanti, mutta muutkin paikat kiinnostavat.

DSC_0539 (1900x1267)

Italia – Been there done that. Italia tullut myös jalkapallon kautta. Tykkäsin myös Italian maajoukkueesta kun olin noin 12-vuotias, ja halu päästä Italiaan syntyi. Pikkuveljeni kävi oman jalkapallojoukkueensa kanssa Venetsiassa, ja muistan olleeni kateellinen. Itselläni Italian (Rooma & Napoli) sain yliviivattua Bucket Listiltä vuonna 2012.

Kanada – Tästä en muista, että mistä halu päästä Kanadaan on syntynyt, onpahan kuitenkin ollut jo pitkään. Tahtoisin nähdä mm. Vancouverin ja Toronton ja Niagaran putoukset.

DSC_0985 (1900x1267)P5010049 (1900x1425)

Yhdysvallat – Toteutettu! Luulisin, että suurella osalla ihmisistä on haluna Los Angeles tai New York. Niin itsellänikin, syytän tästä leffoja. Molemmat onneksi koettu, mutta en tiedä voinko silti yliviivata Yhdysvaltoja Bucket Listiltä, sillä tahdon siellä vielä niin moneen paikkaan. Suunnitteilla mm. Miami.

Ylläolevat maat ovat olleet ihan alkuperäisellä Travel Bucket Listilläni. Mitään maata jo toteutetuista en kuitenkaan ole nähnyt kokonaan, ja kaikkialle haluan palata uudestaan, toisiin nopeammin kuin toisiin. Ei ole helppoa kiertaa maailmaa.

Australia tuntuu tällä hetkellä aika kaukaiselta, sitä en ole suunnitellut oikeastaan ollenkaan vielä. Lupaan toteuttaa sen vielä joskusn. Egypti on jo ollut suunnitelman tasolla, mutta siihen täytyy saada joku muu matkaseuralainen kuin poikaystävä, ja ehkä myös kannattaa odottaa vieläkin maan tilan rauhoittumista. Kanadan voisi yhdistää johonkin pidempään jenkkien reissuun.

Matkahaaveita ja vierailtavia maita on näiden lisäksi vaikka kuinka paljon, palataan niihin myöhemmin. Uudemmalla Bucket Listillä ei ehkä niinkään pelkästään maita, mutta kaupunkejä ja kokemuksia ja elämyksiä senkin edestä.

Mitkä on teillä olleet pitkäaikaisia matkahaaveita? Oletteko saaneet toteutettua?

Marika

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply