Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blue Lagoon

Moikka!

Tästä tulee ehkä lyhyin postaus Islannista, mutta päätin silti tehdä Blue Lagoonista oman postauksen. Blue Lagoon on yksi Islannin suosituimpia turistikohteita, ja mekin halusimme sinne ehdottomasti mennä.

Eli jos joku ei tiedä, niin Blue Lagoon on geoterminen kylpylä, lähellä lentokenttää, alle tunnin päässä Reykjavikista. Se on muodostunut läheisen energialaitoksen ylijäämävesistä. Joskus aikoinaan työmiehet päättivät kokeilla vedessä kylpemistä, ja pikkuhiljaa huomasivat sen hyvät vaikutukset iholle. Eli vesi hoitaa esimerkiksi psoriaksesta kärsivien iho-oireita, ja muidenkin ihmisten ihoista tulee täydellisiä. (Melkein.)

Blue Lagoonissa on erilaisia paketteja, joista saat valita itsellesi sopivan. Halvin paketti on 35 euroa, joka sisältää pääsyn laguuniin. Me otimme Comfort-paketin (60 €), joka sisältää myös kylpytakin ja pyyhkeen, juoman laguunissa, yhden lisämaskin sekä ihonhoidon kokeilupaketin.

GOPR0658 (1900x1425)

Laguuni voi olla hyvin ruuhkainen, ja sinne menoa suositellaankin aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Me otimme ensimmäisen mahdollisen sisäänpääsyn, ja paikalla piti olla 9-10 välillä. Olimme tasan 9 paikalla, ja pääsimme ensimmäisten joukossa sisään. Saat käteen rannekkeen, jolla lokerosi toimii, ja jolla voit ostaa esimerkiksi juotavaa laguunissa. Ennen veteen menoa laitoin hiukset täyteen hoitoainetta, sillä The Present Is Perfect-blogin Sandra oli vinkannut, että näin kannattaa tehdä. Ilman sitä saattaa tukka kovettua, ja sitä en kaivannut. Hoitoainetta ja saippuaa on suihkutiloissa tarjoilla.

P8081208 (1900x1425)

Laguunissa on baari, josta saa siis omaan pakettiin kuuluvat juomat, tai sitten ostaa rannekkeella muuta, ja maksaa ne poislähtiessä. Kylmä vadelma-slushy maistui hyvältä kuumassa vedessä. Veden lämpötila on noin 37-42 asteista, joten kylmä ei tule. Kylpylässä on isoja tynnyreitä, joista saa silica maskia, jota kaikki saavat käyttää. Sitä pidetään hetki naamalla (toki jotkut valelevat koko kropan sillä) jonka jälkeen se huuhdellaan vedessä pois. Meidän pakettiimme kuului lisäksi toinen mutanaamio, joka tuli suoraan pakastimesta, ja se hierottiin naamaan.

P8081212 (1900x1425)

P8081216 (1900x1425)

Vesi todella on ihan läpinäkymätöntä, ja pohjaa ei näe oikeastaan ollenkaan. Itse osasin nostaa jalkoja, enkä kompastellut, mutta poikaystävä muutaman kerran kolautti jalkoja pohjasta nouseviin laavakiviin. Kylpylä on rakennettu laavakentän päälle, sekin tuntuu jotenkin absurdilta siellä kylpiessä. Paikalta löytyy myös pari saunaa ja ”vesiputous” jonka alle voi mennä seisomaan ja nauttia kuumasta vedestä hartioita vasten. Ensimmäisellä kerralla kun kokeilin, tuntui vesi liian kuumalla, mutta toisella kokeilukerralla pystyin seisomaan alla.

P8081229 (1900x1425)

Laguunissa saa viettää vaikka koko päivän, mutta meille riitti noin kolmisen tuntia. Laguunissa saa valokuvata kaikkialla ulkona, ja siellä on lisäksi pari ulkotasannetta, mistä voi käydä vielä valokuvailemassa koko paikkaa. Silloin 12-13 aikaan ihmisiä oli jo aika paljon, mutta hyvin siellä mahtui olemaan, ja omaakin rauhaa sai. Poislähtiessämme oli aika kovat jonot ovella.

Suosittelen kaikille Islannin kävijoille Blue Lagoonia, oli mahtava paikka! Varmasti menen uudestaan KUN Islantiin palaan. Sen voi helposti yhdistää joko lentokentälle lähtöön tai tuloon, jos lentoajat vaan osuvat hyvin yksiin aukioloaikojen kanssa. Ihossani en mitään superparannusta huomannut, mutta ei se huonontunutkaan.

– Marika

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 31 elokuun, 2014 at 11:38

  Kiitos tästä! Olinkin jo unohtanut tuon hoitoaine-vinkin joten kiitos muistutuksesta myös. Toivon että pääsen kokeilemaan Blue lagoonia jo muutaman viikon päästä. Riippuu millaisia retkiä vaihtariporukka suunnittelee mutta tämä on ehdottomasti listallani!

  • Reply marikaw sunnuntai, 31 elokuun, 2014 at 12:08

   Olehyvä! Sulla on vähän enemmän vielä tota tukkaakin mihin sitä hoitoainetta laittaa. :D Odotan niin innolla sun Islanti postauksia!

 • Reply sandra sunnuntai, 31 elokuun, 2014 at 11:47

  Kiva, kun tykkäsit laguunista! Oli tosiaan varmaan hyvä idea mennä aikaisin aamulla kylpemään, sillä ihmisiä ei näytä olevan kuvien perusteella vielä niiiin paljon kuin voisi pahimmillaan kuvitella. Te olitte kuitenkin liikkeellä parempana sesonkiaikana kuin me.

  • Reply marikaw sunnuntai, 31 elokuun, 2014 at 12:11

   Kyllä! <3 Joo onneksi tajuttiin ottaa heti se aamu, ei tarvinut jonottaa missään mihinkään ja saatiin aamulla aika pitkäänkin nauttia suht tyhjästä laguunista.

  Leave a Reply