Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reykjanes ja Snæfellsnes

Moikka!

Jatketaan Islannin reissun purkamisella. Tutkimme Islantia siis suurimmaksi osaksi autolla. Tässä postauksessa kerron Reykjanesin ja Snaefellsnesin niemimaista, joissa kävimme kahtena eri päivänä.

Reykjanesin tunnettu nähtävyys on Blue Lagoon kylpylä, jossa mekin vietimme aikaa, mutta teen tästä vielä oman postauksen! Keflavikin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee myös siellä, mutta löytyi sieltä muutama muukin nähtävyys. P8081235 (1900x1425)

Yleensä matkoilla ollessani, olen tutustunut paljon maahan ja olen katsonut paikkoja, joissa haluan käydä, mutta en kuitenkaan minuuttiaikataululla. Mielestäni on ihana löytää vain joku paikka, jossa voi pysähtyä ja ihailla maisemia. Usein ne bongaa siitä, että tienvarrella on muitakin autoja tai parkkipaikka. Esimerkiksi ylläoleva kraaterijärvi oli tällainen löytö.

Kraaterijärvet Islannissa olivat ihanan kirkkaan turkooseja. Tässäkin järvessä näki hienosti, että missä järvi syvenee.

P8081243 (1900x1425)

Reykjanesin alue on geotermisesti hyvin aktiivista aluetta, ja olin lukenut paikan kiehuvista mutalähteistä, joita halusin mennä katsomaan. Kun näet höyryä jossain, voit melkein laittaa auton parkkiin ja mennä katsomaan mitä löytyy. Voi löytyä kaikenlaisia kiehuvia asioita. Mutaa löytyi, mutta niin löytyi myös pahin haju mitä Islannissa haisteltiin. Golden Circlen geysirit ei tämän rinnalla haisseet miltään.

P8081241 (1900x1425)

Siellä sitten hetken aikaa patikoitiin ja ihmeteltiin, mutta saatiin tarpeeksemme hajusta ja poistuimme takavasemmalle. Toisella puolella tietä oli paljon Islanninhevosia, kävimme katselemassa niitä, jonka jälkeen palasimme Reykjavikiin. Reykjanesissa parasta oli Blue Lagoon, eikä siellä välttämättä muuta tarvitse nähdä. Jos on aikaa ja halua niin voi ajella ympäriinsä kuten me.

Islannissa oli Pride-viikko, kun olimme siellä, ja sen kyllä huomasi.

Islannissa oli Pride-viikko, kun olimme siellä, ja sen kyllä huomasi.

Snaefellsnes oli hieno paikka! Sinne on vajaa kahden tunnin matka Reykjavikista, ja matkalla on maksullinen tunneli, jonka maksu oli muistaakseni 500-1000 ISK. Snaefellsnesiin kutsutaan Islanniksi minikoossa, koska sieltä löytyy lähes kaikkea mikä on Islannille ominaista. Itse halusin päästä jäätikön ja tulivuoren takia.

P8091279 (1900x1425)

Yllä tulivuori, josta Jules Vernen kirjassa päästiin maailman keskipisteeseen. Tarkoitus olisi lukea kyseinen kirja. Tulivuoren voi kirkkaina päivinä nähdä Reykjavikista asti. Valasretkemme opas kertoi meille tästä, mutta valaspäivänämme oli aika pilvistä, joten me emme niin pitkälle nähneet. Autolla onneksi päästiin lähemmäs.

P8091285 (1900x1425)

Tälläkin matkalla bongattiin parkkipaikka täynnä autoja, ja päätettiin pysähtyä katsastamaan, että mitä löytyy. Jonkunlaisesta kanjonista oli opastekyltit ja parinkymmenen minuutin kävelyn jälkeen: halkeama kalliossa, joen yli hyppelyä kivien päällä ja onkalo.

P8091288 (1900x1425)

Luolaa/kalliota (?) olisi päässyt vielä pidemmällekin kun me menimme, mutta kivien päällä hyppely ei sen enempää houkuttanut. Luolassa oli paljon muitakin ihmisiä, joten hyviä kuvia oli hankala saada.

P8091296 (1900x1425)

Aivan snaefellsjökulin jäätikön vierestä kulkee tie, mutta kuvassa näkyvällä pikkuautollamme emme uskaltaneet sitä kovinkaan pitkään ajaa. Muutaman kilometrin uskalsimme hiekkatietä ajaa, mutta mäkien muututtua jyrkiksi ei enää usko Suzukiin riittänyt… En vieläkään tiedä, oliko tie F-tie, joka on kielletty muilta kuin maastureilta. Navigaattorimme herjasi F-tiestä, Mondon matkaopas ohjeisti ajamaan tietä vain maasturilla ja tien vieressä oli varoituksia jäätiköstä, mutta missään ei ollut F-merkintää. Muilla teillä oltiin nähty F tien numeron edessä, mutta tässä ei. Jos jollain tietoa niin otan vastaan! Voi toki olla, että tie muuttuu vähän myöhemmin F-tieksi, ja olimme vain pelokkaita liian aikaisin. Vähän jäi harmittamaan, mutta ensi kerralla ajan tien maasturilla!

P8091297 (1900x1425)

Kuvat vielä jäätikölle ja tulivuorelle päin. Ei uskallettu kääntää autoa jyrkän mäen laella, joten peruutettiin se alas.

P8091308 (1900x1425)

Lampaita Islannissa on paaaaljon enemmän kuin ihmisiä, ja niitä onkin melkein kaikkialla teiden varsilla. Lampaat juoksentelevat tiellä ja välillä meinasi vähän jännittää. Kerran pässi ja pari lammasta yrittivät ylittää yksikaistaista siltaa samaan aikaan meidän kanssamme, onneksi kääntyivät ja päästivät meidät ensin, kunnes kipittivät itse yli.

P8091330 (1900x1425)

Päätimme ajaa takaisin Reykjavikiin vähän kiertoreittiä, eli emme menneet takaisin maksullisen tunnelin läpi. Valasoppaamme kertoi meille myös tästä tiestä, lahdessa olisi voinut näkyä delfiinejä tai pyöriäisiä, mutta ei valitettavasti bongattu. Maisemat olivat upeat, varsinkin kun päivä oli aurinkoinen.

P8091336 (1900x1425)

P8091337 (1900x1425)

Tällakin ajoreissulla tuli muutaman kerran pysähdyttyä kuvailemaan maisemia. (Ja delfiinibongailemaan, huonoin tuloksin.)

Snaefellsnesissa oli mielestäni enemmän tutkittavaa ja nähtävää kuin Reykjanesissa. Snaefellsnesista järjestetään myös lumikelkka ja snowcat retkiä, mutta nekin jäivät seuraavaan kertaan.

– Marika

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 27 elokuun, 2014 at 10:28

  Vau. Nuo viimeiset kuvat lampaineen muistuttaa vähän jo Irlannista! Olen koittanut varautua jo tuohon rikin katkuun, mutta kukapa osaisi tottua mätöjen kananmunien lemuun. Onneksi maisemat korvaavat hajutkin moninkertaisesti. Oletko muuten kirjoittamassa postausta autonvuokrauksesta? Harkitsen vuokraamista, mutta en ole varma kuinka paljon ajelua noilla F-teillä tulisi, että ottaisinko kalliimman maastoauton vai pikkuauton.

  • Reply marikaw keskiviikko, 27 elokuun, 2014 at 11:09

   Hotellissa hajuun tottui vähän enemmän, mutta siellä se on kyllä paljon miedompaa. :D

   Kirjoitan Reykjavik postauksessa autosta! :) Me vuokrattiin auto Avikselta ja olimme tyytyväisiä. Tämä Snaefellsnes reitti olisi ollut meidän matkallamme ainoa, missä olisimme maasturia tarvinneet. Ykköstien ajaa kokonaan ympäri ilman maasturia ja myös suurimman osan eteläislannin nähtävyyksistä, joten hyvin pärjäsimme pikkuautolla.

 • Reply sandra sunnuntai, 31 elokuun, 2014 at 11:53

  Aivan uskomattomia kuvia! Todella kaunista. Voin kuvitella, että haju on ollut melkoinen, sillä muutenkin rikin hajuun oli vaikea tottua. Meillä oli myös matkalla pikkuauto ja pärjäsimme sillä oikein hyvin, vaikka välillä saimme lumimyrskyn niskaamme.

  • Reply marikaw sunnuntai, 31 elokuun, 2014 at 12:18

   Maisemat oli uskomattomia. Hyvä että kuviin saa edes vähän maagisuutta taltioitua. Haju siellä on kyllä niin outo, mutta sekin osa Islannin ihmeellisyyttä. Kirjottelin juuri postausta autosta, ja mietin, että ei sillä maasturilla kamalan paljoa lisäarvoa olisi saanut, koska jokien ylitys oli silti kiellettyä.

  Leave a Reply