Ensimmäiset matkat

Moikka!

Marika – World blogi syntyi omasta intohimostani matkustamiseen. World-lisäliite tuli, koska sukunimeni alkaa W-kirjaimella, ja sitten päähäni pälkähti, että sana world sopii matkablogiin. Hieno logiikka. Pienempänä matkustimme äitini ja veljeni kanssa Ruotsissa ja Virossa, mutta pidempiä ulkomaanmatkoja emme tehneet. Krooninen matkakuume tarttui minuun vuonna 2006, kun matkustin ensimmäistä kertaa kunnolla ulkomaille lentokoneella.

paris1

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olin päättänyt joskus 12-14 vuotiaana, että haluan lähteä kielimatkalle. Luin Laura kielikurssilla kirjan, ja siitä halu päästä kielimatkalle lähti. Säästin itse rahojani siihen pari vuotta, ja yläasteen päätyttä lähdin STS:n kautta kielimatkalle Pariisin kautta Englantiin Bournemouthiin. 15-vuotiaan rohkeudella lähdin yksin kolmeksi viikoksi matkaan, asumaan ihanaan brittiperheeseen. Pariisi oli ihana, Bournemouthiin haluan edelleen palata ja rakkaus Lontoota kohtaan syntyi myös sillä matkalla.

bourne

Vuonna 2007 taisin matkustella aika paljon. Ensin alkuvuonna oli Kiinan reissu (isäni asui Kiinassa ja menimme veljeni kanssa sinne). Kiinassa olimme Tianjinin kaupungissa, mutta vietimme myös aikaa Pekingissä. Kiina oli erilainen kokemus, ja vaaleana tyttönä sain siellä paljon huomiota, ja paikalliset valokuvasivat minua ja veljeäni kun kävelimme kaupungilla. Silti Kiinasta jäi hyvä mieli.

kiina

Kesällä 2007 lähdin uudestaan kielimatkalle aika extempore, ja kohteeksi valikoitui Itävalta ja siellä Bad Gastein, Salzburgin lähellä. Siellä ei ollut isäntäperheitä, vaan yövyimme hotellissa kolme viikkoa. Teinifiiliksissä vihasimme paikkaa, koska siellä ei ollut mitään tekemistä ja hotellimme ruoka oli mielestämme pahaa. Hauskaa meillä oli. Vasta jälkikäteen olen ymmärtänyt Bad Gasteinin hienouden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

itävalta

 

bg2 (2)

Molemmat kielimatkani olivat aivan huippureissuja ja myös kompensoivat sitä, etten koskaan uskaltanut vaihtoon lähteä. Myös niissä varmuus omaan englanninkielen taitoon kasvoi. Toki olin paljon tekemisissä suomalaisten kanssa, ja puhuimme vain suomeksi, mutta varsinkin Itävallan matkalla tuli tutustuttua myös muunmaalaisiin.

Saman vuonna myöhemmin kesällä koin myös ensimmäisen etelänmatkan, kun lähdimme Rodokselle perhelomalle. Ihastuin myös siihen paikkaan. (Nytkun miettii, niin olen ihastunut suurimpaan osaan matkakohteistani…) Rodoksella oli ihana aurinko, ihanat maisemat, ruoka, rannat, historialliset nähtävyydet ja oikeastaan kaikki kolahti ja oli 16-vuotiaan mieleen.

rodos

Näiden reissujen takia se matkustuskärpänen varmaan puraisi, eikä matkakuume oikeastaan koskaan ota laantuakseen. Mitkä oli teidän ensimmäisiä reissuja?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Marika

Kuvituksena kuvia näiltä reissuilta, silloin kameran virkaa taisi palvella joku HP pikkupokkari tai Canon Ixus kamera, joten laatu sen mukaista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 23 heinäkuun, 2014 at 18:30

    Pariisi taitaa olla monen ensikohteita, myös minulla :) sitä aikaisemmin käytiin perhelomilla Kanarialla, Virossa ja Ruotsissa. Kyllä se kärpänen puraisee kun pääsee kunnolla ensimmäistä kertaa!

    • Reply marikaw torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 15:17

      Haha, jep ja siitä purasusta ei sitten toivukaan. :)

    Leave a Reply